Artikel top billede

Netværksdistributørs gode kreditbetingelser giver bonus hos forhandlerne

"knaldgode finansieringsforhold" gør Lemvigh-Müller til et sikkert og stabilt hit i kanalen. Distributøren er langsomt kravlet op ad image-rangstigen og har aldrig oplevet et fald.

Lemvigh-Müller er en trofast følgesvend i kanalen. Distributøren har være med i image-undersøgelsen siden 2007 og har fra år til år bevæget sig langsomt men taktfast højere op i hierarkiet. Faktisk er Lemvigh-Müller aldrig gået tilbage i den samlede image-bedømmelse, og det er i sig selv en bedrift.

I år lander distributøren på en samlet femteplads, tre pladser bedre end i 2011. Lemvigh-Müller ligger i top 10 på alle parametre, der er målt på i år, og der tegnes et billede af en vellidt distributør med en klar profil.


Ifølge Palle Klinke Hansen, der er administrerende direktør og partner i IFO , der står bag image-undersøgelsen, er Lemvigh-Müller helt suveræn, når det gælder image, og det eneste, der begrænser deres image, er forhandlernes kendskab til virksomheden.

"Det, de virkeligt rykker på i år, er bedre priser på de produkter, forhandlerne sælger," siger Palle Klinke Hansen.

Klar filosofi

Hos Lemvigh-Müller er sales manager John Christensen glad for placeringen. Lemvigh-Müller fokuserer distributionsforretningen på alt inden for netværket. Lemvigh-Müller omtales ofte som stål og teknikgrossist. Den betegnelse er også passende for en distributør i it-branchen, mener John Christensen.

Distributionsforretningen er fokuseret på det udstyr, der er brug for, når der bygges nyt, bygges om eller renoveres. Disse opgaver kræver stål og netværk.

Det er netværket, tv-overvågningen, switche, routere og alt, hvad der ellers er brug for i en moderne installation. Derimod rører distributøren ikke printerne eller fladskærmen. Det må andre tage sig af.

"Vi er størst på den passive del af netværket, kabling og fiber," siger John Christensen.

Behandlingen af forhandlerne bygger på en klar filosofi, der har skabt Lemvigh-Müllers gode image: Distributøren er altid i stand til at supportere de produkter, forhandlerne sælger. De sørger for uddannelse og support til forhandlerne, og de kan levere over hele landet inden for 14 timer.

Gode forhold for kreditten

Lemvigh-Müller er en blandet forretning, i og med at her er plads til både stål og teknik. Det betyder også, at totalsortimentet udgør 300.000 varenumre med alt fra armeringsstål til switche. It-forhandlerne er blot en lille gruppe blandt stålværker, håndværkere, system-integratorer og byggepladser.

Men for den enkelte forhandler giver Lemvigh-Müllers brede fokus en klar fordel i samhandlen. Det ses i parameteret "Finansierings- og kreditforhold", hvor Lemvigh-Müller lander på en samlet tredjeplads, to pladser højere end 2011.


"Lemvigh-Müller tilbyder knaldgode finansieringsforhold, siger Palle Klinke Hansen.

Hos Lemvigh-Müller forklarer John Christensen, at it-forhandlerne faktisk får bedre forhold, end man ser andre steder i branchen. Årsagen bunder i Lemvigh-Müllers brede forretning.

"Kan man blive positivt kreditvurderet, får man automatisk længere betalingstid, end man normalt har i den her branche. Vi har en stor og bred butik i forskellige kundesegmenter. Derfor har vi valgt at ensrette vores betalingsfrister," siger John Christensen.

Finansiering- og kreditforhold er det parameter, hvor Lemvigh-Müller hitter højest med en tredjeplads, men distributøren ligger højt i alle kategorier. Det eneste, der skal til for at sende distributøren videre mod toppen, er at øge kendskabsgraden til virksomheden.

Plads til flere

Lemvigh-Müller er yderst bevidst om værdien af et godt image.
John Christensen oplyser, at Lemvigh-Müller allerede har vækst i antallet af forhandlere, men han er samtidig opmærksom på, at væksten ikke må gå for stærkt. Flere forhandlere er lig et større kendskab, men det skal være for noget godt.

"Der er plads til flere forhandlere, men ikke flere, end at der også skal være medarbejdere til at supportere dem på et højt professionelt niveau. For ellers giver det dårlige oplevelser for kunden, og det er der ingen af os, der på nogen måde kan være interesseret i", siger John Christensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.