Artikel top billede

Bag analysen: Større professionalisme og stærkere image i kanalen

Image-analysen: Kanalener styrket, fortæller manden bag Image 2012-analysen

Efter en årrække med en finansiel krise og samtidig et faldende image ser udviklingen nu for alvor ud til at være vendt, og både distributørerne og producenterne oplever en markant fremgang i image-scoren, der ligger som baggrund for placeringerne i image 2012.

Der er ingen tvivl om, at den voldsomme konsolidering, vi har set de seneste år, specielt på distributørsiden, og hvor mange har været tvunget til at forlade kanalen, har efterladt en styrket kanal blandt de tilbageværende distributører.

Download hele Image 2012 som PDF her

Samtidig ser vi, at de distributører, der også de tidligere år har gjort det bedst, i år oplever stærk vækst i deres image, og samlet set for alle distributørerne er resultatet altså, at imaget i dag er på højde med niveauet i 2007-2008, inden det gik ned ad bakke.

Distributørernes samlede image går således i år frem med hele 11 procentpoint, og en så stor fremgang fra år til år er ikke set siden 2005.

Også producenterne oplever i år en stærk imagevækst med hele 14 procentpoint, og også her skal vi helt tilbage til 2005 for at opleve en tilsvarende vækst fra år til år og ligeledes tilbage til 2007 for at finde et samlet image, der var stærkere, end det er nu.

Mere salgbare produkter og løsninger

Mens vi i sidste års undersøgelse så en klar tendens, hvor både producenterne og distributørerne havde gjort en ekstra indsats for at komme tættere på forhandlerne ved at give dem endnu mere value-add og kompetence i samhandlen, er det en anden tendens, der hovedsageligt driver imagefremgangen i dette års undersøgelse: Mere salgbare produkter og løsninger og øget produktudvikling/innovation, der passer bedre til kundernes behov og ønsker.

Dette suppleret med markante forbedringer i leveringssikkerheden til forhandlerne og ligeledes yderligere fremgange på de nære value-add-samhandelsparametre som serviceniveau/support, certificering/forhandlerprogrammer, rådgivning i forbindelse med samhandlen og støtte i salgsprocessen, står vi altså i dag med en noget stærkere kanal imagemæssigt, end vi har set i flere år.

Større professionalisme og kompetence

Specielt hos distributørerne opleves ligeledes i år stor imagevækst på områderne kompetente medarbejdere og troværdighed, og for både distributørerne og producenterne på leveringssikkerhed og leveringstid, og sammen med den store fremgang på de øvrige områder er der klart tale om større professionalisme, der får leverancerne til kanalen til at glide langt bedre og altså med en markant stigende tilfredshed blandt forhandlerne som følge.

Samtidig oplever en stor del af forhandlerne en markedsforskydning med stigende konkurrence fra og markedsandele til blandt andet detailhandel og -webbutikker på business to business- markedet. Hele 47 procent af forhandlerne i undersøgelsen oplever det.

29 procent føler, at mange distributører - og 38 procent, at mange producenter - udviser mindre interesse for dem som forhandler og i stedet satser mere på andre salgskanaler til business to business-markedet. Der er altså klart en voksende markedsforskydning og konkurrence i gang, men samtidig en større professionalisme, der formår at fastholde og fortsat udvikle et stærkt image.

1.983 forhandlere deltog

Igen i år har image-analysen opnået deltagelse af et meget stort antal forhandlere, der således gør undersøgelsen til den største i Danmark på området og sikrer en høj repræsentativitet og statistisk sikkerhed.

Hele 1.983 it-forhandlere har givet deres bedømmelser på en række samhandels-forhold og på kendskabet til de i alt 37 distributører og 51 producenter, der indgår i årets undersøgelse. Samlet er der således blevet foretaget ikke mindre end 258.156 konkrete bedømmelser i undersøgelsen.

Med så mange besvarelser og konkrete bedømmelser er det muligt at gå i dybden med resultaterne som aldrig før og give et meget værdifuld input til arbejdet med udvikling af virksomhedernes kundetilfredshed og image - og ikke mindst til at udnytte potentialerne på de rigtige indsatsområder, der vil styrke enhver forretning.

Netop fordi denne undersøgelse viser, hvilket image man har i hele markedet, og altså blandt samtlige it-forhandlere i Danmark og ikke kun blandt eksisterende kunder, kan man med analysen identificere de nøjagtige tiltag for at udnytte sit potentiale bedst muligt.

Download hele Image 2012 som PDF her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.