Artikel top billede

Hackere angriber din Internet Explorer - hasteløsning udsendt

En målrettet angrebskampagne er i gang mod Internet Explorer. Microsoft har i al hast udgivet en Fix it-løsning af en udnyttet sårbarhed i Internet Explorer.

Computerworld News Service: Microsoft har udgivet en midlertidig rettelse af en sårbarhed i ældre versioner af Internet Explorer, som aktivt udnyttes i angreb.

Sårbarheden er at finde i Internet Explorer i versionerne 6, 7 og 8.

De nyeste versioner af browseren, version 9 og 10, er ikke påvirket.

Microsoft udgiver fra tid til anden en hurtig såkaldt Fix it-løsning som midlertidig rettelse af en sårbarhed, mens der udvikles en permanent sikkerhedsopdatering.

Det sker især, hvis en sårbarhed anses for at udgøre en særlig stor risiko.

Microsoft offentliggjorde lørdag en sikkerhedsmeddelelse om problemet, der drejer sig om, hvordan Internet Explorer har adgang til "et objekt i hukommelsen, der er blevet slettet eller ikke allokeret korrekt."

Sårbarheden kan korrumpere browserens hukommelse på en måde, der gør det muligt for angribere at afvikle deres egen kode.

Drive by-download

Sårbarheden kan udnyttes, ved at brugeren blot besøger et skadeligt websted, hvilket er en af de farligste former for angreb og kaldes et drive by-download.

Ofrene behøver blot at besøge et kompromitteret websted, for at deres computere inficeres.

Hackere forsøger gerne at lokke ofre til deres skadelige websteder ved hjælp af spam-e-mail med links i.

Sikkerhedsleverandøren Symantec beskriver et sådant scenarie som et vandhuls-angreb.

I sidste uge blev det opdaget, at webstedet for den amerikanske tænketank Council on Foreign Relations, var et af de websteder, der var blevet kompromitteret til at levere et angreb, der udnytter denne sårbarhed.

Angrebet leverer et stykke malware ved navn Bifrose.

Det tilhører en malware-familie, der først blev opdaget i 2004. Bifrose er en bagdør, der gør det muligt for en angriber at stjæle filer fra offerets computer.

Symantec skriver, at antallet af angreb, der udnytter sårbarheden i Internet Explorer tilsyneladende er begrænset og koncentreret i Nordamerika, hvilket tyder på en målrettet angrebskampagne.

At angrebene allerede var i gang, før sårbarheden blev opdaget, tyder ifølge Symantec på, at kampagnen er "meget avanceret og har krævet adgang til ressourcer og kompetencer, der normalt ligger uden for de fleste hackeres evner."

Oversat af Thomas Bøndergaard
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere