Artikel top billede

Hackere angriber din Internet Explorer - hasteløsning udsendt

En målrettet angrebskampagne er i gang mod Internet Explorer. Microsoft har i al hast udgivet en Fix it-løsning af en udnyttet sårbarhed i Internet Explorer.

Computerworld News Service: Microsoft har udgivet en midlertidig rettelse af en sårbarhed i ældre versioner af Internet Explorer, som aktivt udnyttes i angreb.

Sårbarheden er at finde i Internet Explorer i versionerne 6, 7 og 8.

De nyeste versioner af browseren, version 9 og 10, er ikke påvirket.

Microsoft udgiver fra tid til anden en hurtig såkaldt Fix it-løsning som midlertidig rettelse af en sårbarhed, mens der udvikles en permanent sikkerhedsopdatering.

Det sker især, hvis en sårbarhed anses for at udgøre en særlig stor risiko.

Microsoft offentliggjorde lørdag en sikkerhedsmeddelelse om problemet, der drejer sig om, hvordan Internet Explorer har adgang til "et objekt i hukommelsen, der er blevet slettet eller ikke allokeret korrekt."

Sårbarheden kan korrumpere browserens hukommelse på en måde, der gør det muligt for angribere at afvikle deres egen kode.

Drive by-download

Sårbarheden kan udnyttes, ved at brugeren blot besøger et skadeligt websted, hvilket er en af de farligste former for angreb og kaldes et drive by-download.

Ofrene behøver blot at besøge et kompromitteret websted, for at deres computere inficeres.

Hackere forsøger gerne at lokke ofre til deres skadelige websteder ved hjælp af spam-e-mail med links i.

Sikkerhedsleverandøren Symantec beskriver et sådant scenarie som et vandhuls-angreb.

I sidste uge blev det opdaget, at webstedet for den amerikanske tænketank Council on Foreign Relations, var et af de websteder, der var blevet kompromitteret til at levere et angreb, der udnytter denne sårbarhed.

Angrebet leverer et stykke malware ved navn Bifrose.

Det tilhører en malware-familie, der først blev opdaget i 2004. Bifrose er en bagdør, der gør det muligt for en angriber at stjæle filer fra offerets computer.

Symantec skriver, at antallet af angreb, der udnytter sårbarheden i Internet Explorer tilsyneladende er begrænset og koncentreret i Nordamerika, hvilket tyder på en målrettet angrebskampagne.

At angrebene allerede var i gang, før sårbarheden blev opdaget, tyder ifølge Symantec på, at kampagnen er "meget avanceret og har krævet adgang til ressourcer og kompetencer, der normalt ligger uden for de fleste hackeres evner."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.