Artikel top billede

Derfor blev Borger.dk ramt af stor-nedbrud

Sidste uges store nedbrud på Borger.dk kan skyldes flere ting, mener Digitaliseringsstyrelsen, som nu har lagt hovederne i blød for at finde en permanent sikring mod fremtidige kortslutninger.

Da Danmarks store borgerportal, Borger.dk, i sidste uge gik ned to dage i træk, skyldtes det et rekordstort rykind.

Det fortæller kontorchef Jimmy Kevin Pedersen fra Digitaliseringsstyrelsen.

"Vi havde i den første uge af 2013 omkring 400.000 besøgende mod normalt 300.000 på en uge," siger han og erkender, at det ikke er godt nok, at hjemmesiden brager ned trods den positive udvikling for sitet.

Og slet ikke efter, at Folketings-politikerne har besluttet, at danskerne fremover skal betjene sig selv på netop Borger.dk frem for at besøge borgerservicecentre og ringe til kommunerne med henblik på at spare en milliard kroner fremme i 2015.

"Kapaciteten skal naturligvis tilpasses de stigende besøgsmængder, så lige nu er vi gået i gang med at finde den rette balance mellem økonomi og kapacitet," siger Jimmy Kevin Pedersen.

I gang med analyserne

Udover det rekordstore antal besøgende, peger Jimmy Kevin Pedersen på, at nedbruddet kan skyldes, at sitet midt i 2012 blev opgraderet fra Microsoft Sharepoint 2007 til 2010.

Nogenlunde samtidig blev hjemmesiden også redesignet for at gøre den mere selvbetjeningsvenlig.

"Lige nu står vi over for en optimeringsøvelse med det redesignede site, så vi får tilpas kapacitet for pengene," lyder det fra Jimmy Kevin Pedersen.

Mere CPU og RAM

Ved sidste uges nedbrud onsdag og torsdag satte Borger.dk-leverandøren NNIT ekstra RAM og CPU'er ind torsdag, hvilket stabiliserede sitet.

Jimmy Kevin Pedersen vil på nuværende tidspunkt ikke sætte beløbsstørrelser på, når det gælder om at sikre en klippefast drift i fremtiden.

"Vi havde en forventning om, at vi havde kapacitet nok, men nu må vi altså til at kigge på en mere fremtidssikker løsninger," forklarer han og påpeger, at det forestående analysearbejde med hensyn til at sikre Borger.dk mod nedbrud på grund af overbelastning vil tage en uges tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere