Artikel top billede

Hvor er de kompetente it-folk i Danmark henne?

Over 1.300 ledige systemudviklere og programmører er ledige. Alligevel oplever KMD ikke et hav af ansøgninger, selvom selskabet altid er på udkig efter dem.

Læs også: 

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat

Meget kompetente og specialiserede systemudviklere og programmører hænger ikke på træerne.

Forleden viste en undersøgelse, at de er så svære at få fat på, at 315 jobopslag ikke var blevet besat.

Undersøgelsens resultater kommer ikke som nogen overraskelse for KMD, der selv har sine udfordringer med at finde de rigtige kandidater.

"Søger vi de meget specialiserede og erfarne profiler indenfor for eksempel SAP, får vi meget få ansøgere. Det kan være ned til to-tre stykker," siger rekrutteringschef Hanne Fischer Sørensen.

Altid på jagt efter dem

Hun fortæller, at det helt simpelt er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Der er ikke mange i gruppen af meget specialiserede og erfarne systemudviklere.

Derfor er KMD næsten altid på jagt efter dem.

"De kan altid bruges, men det betyder også, at der er stor konkurrence om dem. Men selvom de sidder med trumfen på hånden, har vi også nogle klare jobvilkår og rammer, som vi ikke går på kompromis med," fortæller Hanne Fischer.

Hvorfor så mange ledige?

Det er paradoksalt, at mens danske virksomheder 315 gange ikke har kunnet ansætte en programmør eller systemudvikler, så går over 1.300 potentielle kandidater stadig ledige rundt.

Det kan der være flere grunde til, mener rekrutteringschefen.

"Jeg skal ikke kloge mig videre på undersøgelsen. Men det kan på den ene side have noget at gøre med geografi - vil folk rejse efter arbejdet?"

"Hvis vi søger en stilling i Aalborg, så er det for eksempel ikke sikkert, vi får nogle ansøgere fra københavnsområdet," siger Hanne Fisher Sørensen.

Stiller arbejdsgiveren for høje krav?

Et andet perspektiv kan også omhandle, hvilken titel og speciale du har.

"Selvom du har doktorgraden, er det jo ikke sikkert, det er inde for det rigtige område."

"Nogle af de her stillinger er meget specifikke, og der skal du have erfaringer og kompetencer indenfor de rigtige systemer," pointerer Hanne Fischer Sørensen og fastholder, at hun ikke har det endelige svar.

Men kunne det ikke tænkes, at det er jer, der simpelthen stiller for høje krav i jobopslagene? 

"Nej det tror jeg ikke. Nogle gange tager vi også folk ind, der ikke rammer helt specifikt. De er dog så tæt på, at det sidste løft, der skal til, kan vi sagtens selv klare," svarer Hanne Fisher Sørensen og uddyber:

"Det er sjældent, at man kan finde en kandidat, der fuldstændigt lever op til alle kompetencer, der bliver efterspurgt. Det er altid et kompromis - men du vælger selvfølgelig den, der matcher bedst muligt."

Hvor er de ledige henne? 

Det undrer hende faktisk lidt, at der er så mange ledige på det her område. For det kan ikke ses på ansøgerantallet. 

"Alle vores stillinger bliver jo slået op, så det er ikke fordi, de ikke kan søge dem. Er man uden job, ville jeg da selv være enorm aktiv. Mit budskab er da helt klart, at de skal få søgt en masse," siger Hanne Fischer Sørensen

Men det er ikke altid, at de erfarne it-folk, der er i høj kurs, overhoved gider at søge. De ved selv, hvor meget de er værd og det ved virksomhederne også. 

Derfor foregår mange jobsamtaler også fra mund til mund, og her er det ikke altid kun lønnen, der er central. 

"Vi arbejder meget med vores virksomhedsimage for at tiltrække de rigtige it-kompetencer. Vi slår for eksempel på, at vi har en god virksomhedskultur, det nyeste issenkram eller spændende projekter," siger hun.

Læs også: 

Sådan kan dansk it-firma sænke gennemsnitslønnen med et snuptag

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat

Sådan kan ledige danske it-folk komme i arbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.