BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Hvor er de kompetente it-folk i Danmark henne?

Over 1.300 ledige systemudviklere og programmører er ledige. Alligevel oplever KMD ikke et hav af ansøgninger, selvom selskabet altid er på udkig efter dem.

Læs også: 

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat

Meget kompetente og specialiserede systemudviklere og programmører hænger ikke på træerne.

Forleden viste en undersøgelse, at de er så svære at få fat på, at 315 jobopslag ikke var blevet besat.

Undersøgelsens resultater kommer ikke som nogen overraskelse for KMD, der selv har sine udfordringer med at finde de rigtige kandidater.

"Søger vi de meget specialiserede og erfarne profiler indenfor for eksempel SAP, får vi meget få ansøgere. Det kan være ned til to-tre stykker," siger rekrutteringschef Hanne Fischer Sørensen.

Altid på jagt efter dem

Hun fortæller, at det helt simpelt er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Der er ikke mange i gruppen af meget specialiserede og erfarne systemudviklere.

Derfor er KMD næsten altid på jagt efter dem.

"De kan altid bruges, men det betyder også, at der er stor konkurrence om dem. Men selvom de sidder med trumfen på hånden, har vi også nogle klare jobvilkår og rammer, som vi ikke går på kompromis med," fortæller Hanne Fischer.

Hvorfor så mange ledige?

Det er paradoksalt, at mens danske virksomheder 315 gange ikke har kunnet ansætte en programmør eller systemudvikler, så går over 1.300 potentielle kandidater stadig ledige rundt.

Det kan der være flere grunde til, mener rekrutteringschefen.

"Jeg skal ikke kloge mig videre på undersøgelsen. Men det kan på den ene side have noget at gøre med geografi - vil folk rejse efter arbejdet?"

"Hvis vi søger en stilling i Aalborg, så er det for eksempel ikke sikkert, vi får nogle ansøgere fra københavnsområdet," siger Hanne Fisher Sørensen.

Stiller arbejdsgiveren for høje krav?

Et andet perspektiv kan også omhandle, hvilken titel og speciale du har.

"Selvom du har doktorgraden, er det jo ikke sikkert, det er inde for det rigtige område."

"Nogle af de her stillinger er meget specifikke, og der skal du have erfaringer og kompetencer indenfor de rigtige systemer," pointerer Hanne Fischer Sørensen og fastholder, at hun ikke har det endelige svar.

Men kunne det ikke tænkes, at det er jer, der simpelthen stiller for høje krav i jobopslagene? 

"Nej det tror jeg ikke. Nogle gange tager vi også folk ind, der ikke rammer helt specifikt. De er dog så tæt på, at det sidste løft, der skal til, kan vi sagtens selv klare," svarer Hanne Fisher Sørensen og uddyber:

"Det er sjældent, at man kan finde en kandidat, der fuldstændigt lever op til alle kompetencer, der bliver efterspurgt. Det er altid et kompromis - men du vælger selvfølgelig den, der matcher bedst muligt."

Hvor er de ledige henne? 

Det undrer hende faktisk lidt, at der er så mange ledige på det her område. For det kan ikke ses på ansøgerantallet. 

"Alle vores stillinger bliver jo slået op, så det er ikke fordi, de ikke kan søge dem. Er man uden job, ville jeg da selv være enorm aktiv. Mit budskab er da helt klart, at de skal få søgt en masse," siger Hanne Fischer Sørensen

Men det er ikke altid, at de erfarne it-folk, der er i høj kurs, overhoved gider at søge. De ved selv, hvor meget de er værd og det ved virksomhederne også. 

Derfor foregår mange jobsamtaler også fra mund til mund, og her er det ikke altid kun lønnen, der er central. 

"Vi arbejder meget med vores virksomhedsimage for at tiltrække de rigtige it-kompetencer. Vi slår for eksempel på, at vi har en god virksomhedskultur, det nyeste issenkram eller spændende projekter," siger hun.

Læs også: 

Sådan kan dansk it-firma sænke gennemsnitslønnen med et snuptag

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat

Sådan kan ledige danske it-folk komme i arbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere