Coinclick overvejer at lukke og slukke

Mikrobetalingstjenesten Coinclick, der ejes af bankerne og TDC, overvejer at smide håndklædet i ringen. Tjenesten har kun fået 27.500 brugere til dato. Målet var 100.000 ved årsskiftet. Direktøren tror, at fremtiden ser sort ud for rendyrkede mikrobetalings-tjenester.

Ledelse og bestyrelse hos mikrobetalings-tjenesten Coinclick overvejer i disse dage, om de skal fortsætte eller dreje nøglen om.

Det oplyser Lars Fruergaard, direktør i Coinclick, der ejes af firmaet Content Billing, som PBS, Nordea, Danske Bank og TDC står bag.

Lars Fruergaard mener, at Coinclick har haft svært ved at tiltrække brugere, fordi det er mislykkedes at få indholdsudbydere til at satse på mikrobetalinger - betalinger af små beløb over nettet.

- De manglende tjenester betyder, at vi ikke har fået så mange brugere, som vi håbede på. Brugerne holder sig væk, da de i realiteten ikke har det store at bruge betalingstjenesten til, siger direktøren.

27.500 brugere

Han oplyser, at Coinclick i dag har 27.500 brugere, hvilket er en fremgang i forhold til sidste forår, hvor der var 15.000. Men det får dog ikke direktøren til at juble.

- Det går simpelthen for langsomt. Vi overvejer nu, om der er en fremtid for mikrobetalinger herhjemme, siger han.

Og man forstår direktørens skuffelse. Sidste år meldte han nemlig ud, at Coinclick indledte en offensiv, der skulle skaffe op til 100.000 brugere inden årsskiftet. Det var nemlig det antal brugere, der skulle til, hvis Coinclick skulle give overskud.

Som et led i sidste års offensiv skød ejerne af Coinclik i april sidste år 15 millioner kroner i selskabet i frisk kapital, der skulle bruges til markedsføring og udvikling. Penge, der kan vise sig at være spildt, hvis bestyrelsen i Content Billing beslutter sig for, at Coinclick skal lukke.

Direktøren understreger, at der endnu ikke er truffet en endelig beslutning om Coinclicks fremtid, men medgiver, at markedet for rene mikrobetalingessystemer ser sort ud.

- Jeg tror, at det bliver svært at få rene mikrobetalingstjenester som Coinclick til at blive en god forretning, da mange sites i stigende grad udvikler deres egne betalingssystemer, siger direktøren.

Banker driver mikrobetalinger frem

Han tror dog fortsat på, at der er en fremtid for betalinger af små beløb over nettet, da både banker og teleselskaber vil skubbe på. Derfor tror han også, at hvis beslutningen bliver at lukke Coinclick, så fortsætter det i en eller anden form.

- Jeg kunne forestille mig, at det bliver i regi af bankerne, da de allerede råder over 1,4 millioner potentielle kunder. De vil kunne drive udviklingen af mikrobetalinger fremad, siger Lars Fruergaard.

En måske endnu mere oplagt mulighed kunne være TDC, der både råder over infrastruktur til mikrobetaling og kunder, men det tror direktøren ikke:

- Jeg tror snarere, at TDC vil gå ud i byen og købe tjenesterne end kaste sig over sit eget mikrobetalingssystem, vurderer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere