Artikel top billede

Flere farlige 0-dagshuller fundet i helt ny Java

Så er der Java-alarm igen-igen. Den seneste opdatering, der netop er blevet skudt af sted, har nemlig vist sig at indeholde nye sårbarheder.

Læs også:
Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Ny sårbarhed spøger i Java

Oracle kryber til korset - lover bedre Java-håndtering

Der er to huller.

Det kunne være den kedelige besked efter et tandlægebesøg, men det er rapporten til Oracle efter den opdatering, der netop er blevet sendt af sted i form af Java 7 opdatering 15.

Det er det polske sikkerhedsfirma, Security Explorations, der har opdaget to nye huller i Java, der begge kategoriseres som alvorlige.

Det skriver Computerworlds nyhedstjeneste.

Ifølge sikkerhedsforskerne i Security Explorations kan sårbarhederne bruges til at overtage en computer.

"Vi har set den seneste version, der blev frigivet den 19. februar, efter i sømmene. Her har vi fundet to nye sikkerhedshuller, som kan bruges til angreb, og som omgår den sandkasse-teknologi, der anvendes i Java 7 opdatering 15 (1.7.0_15-b03, red.), siger Adam Gowdiak fra det polske firma.

Sikkerhedsopdateringer med huller

Det er ikke første gang, at en opdatering fra Oracle glemmer at lukke alle huller.

Efter en hel stribe sikkerhedsproblemer frigav Oracle den 19. februar den seneste opdatering, der nu er blevet gennemhullet.

Før den blev der sendt en panik-opdatering af sted den 1. februar, som ligeledes viste sig at indeholde flere sårbarheder.
 
Rammer de store
Den seneste tids stribe af sårbarheder i Java mistænkes for at stå bag flere store angreb mod blandt andet Apple, Facebook og Microsoft.

Angrebene er angivelig udført ved, at der er lagt skadelig kode ind på de ansattes computere, som har haft Java installeret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.