Artikel top billede

Flere farlige 0-dagshuller fundet i helt ny Java

Så er der Java-alarm igen-igen. Den seneste opdatering, der netop er blevet skudt af sted, har nemlig vist sig at indeholde nye sårbarheder.

Læs også:
Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Ny sårbarhed spøger i Java

Oracle kryber til korset - lover bedre Java-håndtering

Der er to huller.

Det kunne være den kedelige besked efter et tandlægebesøg, men det er rapporten til Oracle efter den opdatering, der netop er blevet sendt af sted i form af Java 7 opdatering 15.

Det er det polske sikkerhedsfirma, Security Explorations, der har opdaget to nye huller i Java, der begge kategoriseres som alvorlige.

Det skriver Computerworlds nyhedstjeneste.

Ifølge sikkerhedsforskerne i Security Explorations kan sårbarhederne bruges til at overtage en computer.

"Vi har set den seneste version, der blev frigivet den 19. februar, efter i sømmene. Her har vi fundet to nye sikkerhedshuller, som kan bruges til angreb, og som omgår den sandkasse-teknologi, der anvendes i Java 7 opdatering 15 (1.7.0_15-b03, red.), siger Adam Gowdiak fra det polske firma.

Sikkerhedsopdateringer med huller

Det er ikke første gang, at en opdatering fra Oracle glemmer at lukke alle huller.

Efter en hel stribe sikkerhedsproblemer frigav Oracle den 19. februar den seneste opdatering, der nu er blevet gennemhullet.

Før den blev der sendt en panik-opdatering af sted den 1. februar, som ligeledes viste sig at indeholde flere sårbarheder.
 
Rammer de store
Den seneste tids stribe af sårbarheder i Java mistænkes for at stå bag flere store angreb mod blandt andet Apple, Facebook og Microsoft.

Angrebene er angivelig udført ved, at der er lagt skadelig kode ind på de ansattes computere, som har haft Java installeret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.