Artikel top billede

Stort dansk CMS sendes i skyen: Nye vilkår for ansatte

Interview: Det danske Umbraco CMS skifter fra lokal installation til skyen. Det betyder samtidig en helt ny forretningsmodel for de 10 danske kodedrenge, der bygger CMS.

Læs også:
ABBA og gratis kode er nøglen til succes

Dansk it-system toptunes til Microsofts cloud-verden

"Når man vil installere et CMS, så henter man det på nettet og installere det på en maskine. Sådan har man gjort i et årti," fortæller Niels Hartvig, stifter af CMS-firmaet Umbraco.

Og sådan har det også været med hans eget indholdsstyringssystem, men det ændres nu.

"Vi har brugt de sidste par år på at skabe en ny udgave af Umbraco, der bliver hostet i skyen. Grunden til at det har tage så lang tid, er fordi, vi ikke ønsker at være en host."

Umbraco-folkene har da heller ikke beskæftiget sig med hosting tidligere, og derfor er den tekniske del af løsningen bygget op omkring den kommende version af Azure, der er Microsofts cloud. 

"I 14 måneder har vi samarbejdet med Microsoft i USA i et pilotprojekt, der bygger bro mellem mellem Umbraco og Azure. Vi har udviklet systemet, så det passer til infrastrukturen, på den måde slipper vi for hele driften og kan have fokus på udvikling," siger Niels Hartvig. 

Niels Hartvig fra Umbraco er en af flere spændende talere på Danmarks største it-messe, Computerworld Expo 2013.

Tilmeld dig her.

Hurtigere projekter

Tankegangen bag web-løsninger i skyen er ganske ligetil.

"Når man starter et webprojekt, bruger man meget tid på at bygge infrastrukturen, hvilket jo ikke har noget med selve webstedet at gøre. Derfor har vi valgt at udvikle et miljø, hvor man fra starten har et udviklings-site, et test-site og et drift-site, så man kan bygge indholdet på sit webstede stille og rolig." fortæller han og fortsætter:

"På den måde kan man skrabe meget af det tekniske fra og i stedet koncentrere sig om indholdet."

Æbler og sikkerhed

En anden fordel ved skyen er, at brugeren kan administrere sin web-løsning fra andre styresystemer, eksempelvis Apples, da man ikke længere er afhængig af at køre systemet på en .NET-platform, som Umbraco er bygget på. 

"Der kommer flere og flere, som bruger maskiner med et smukt æble på, det kan vi lige så godt tage hensyn til."

Samtidig bliver det lettere at administrere sikkerheden, når man selv kan styre opdateringerne.

"Vi kan godt se, at navnet på vores CMS dukker op på diverse fora i forbindelse med sårbarheder i koden. Det skal der naturligvis gøres noget ved," siger Niels Hartvig. 

Ny forretningsmodel

Umbraco har tidligere tjent penge på at levere undervisning i brugen af indholdssystemet, men det kommer til at ændre sig med sky-versionen, hvor hele det element lægges ud i færdige cloud-løsninger.

Betyder det, at I helt ændrer jeres forretningsmodel?

"Ja. Vi vil gå benhårdt efter at tjene vores penge ved betaling for en færdigbygget løsning i skyen."

Hvad vil det betyde for virksomheden?

"Jeg vil rigtig gerne holde vores størrelse på omkring ti mand. Vi skal fortsat være en lille software-virksomhed og ikke en stor servicevirksomhed. Vi har ikke særlig meget forstand på forretning, men vi er gode til at skabe software, og sådan skal det også være fremover," siger Niels Hartvig.

Har I ikke forstand på forretning?

"Umbraco opstod ved en tilfældighed, og det ville være langt lettere, hvis virksomheden var startet sammen med en, der har forstand på forretning. Ingen i virksomheden er dygtige til den administrative side, og derfor samarbejder vi med Microsoft på det punkt," siger han.

"Vi skal have plus på bundlinjen. Men det skal først og fremmest være sjovt." 

Umbraco vil fortsat være open source, og man kan stadig downloade, installere og hoste Umbraco selv.

Løsningen bliver lanceret som som test sidst på måneden.

Niels Hartvig fra Umbraco er en af flere spændende talere på Danmarks største it-messe, Computerworld Expo 2013.

Tilmeld dig her.

Læs også:
ABBA og gratis kode er nøglen til succes

Dansk it-system toptunes til Microsofts cloud-verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.