Artikel top billede

Kreditkort-svindel afsløret - af hackere

En falsk hæveautomat fik et meget kort liv på et konference-hotel fyldt med hackere.

En falsk pengeautomat, der skulle aflure pinkoder og kreditkortnumre, var af ukendte gerningsmænd blevet installeret på Hotel Riviera i Las Vegas.

Men uheldigvis for gerningsmændene, huser hotellet i disse dage hackerkonferencen Defcon, og der gik derfor ikke lang tid, før konferencens deltagere opdagede svindelen.

"De så på skærmen og kunne se, at der manglede et overvågningskamera. Da de lyste med en lommelygte, der hvor kameraet skulle have været, så de, at der stod en PC bag glasset," fortæller en af arrangørerne, der går under navnet Priest.

Han kan desuden fortælle, at den falske automat var opstillet på et af de få steder, der ikke kan ses af hotellets overvågningskameraer.

"Den var i bogstaveligste forstand placeret lige ved siden security-indgangen," siger han.

Ikke enkeltstående tilfælde

Efter episoden på Hotel Riviera er der blevet rapporteret flere andre tilfælde af svindel med hæveautomater i Las Vegas. Blandt andet på Rio All-Suite Casino og Hotel, hvor en anden Defcon-deltager, Chris Paget, der er ekspert i kreditkortsikkerhed, forsøgte at hæve 200 dollar, men ikke fik pengene udbetalt.

Ifølge hans erfaringer som sikkerhedskonsulent, bruger organiserede kreditkortsvindlere i højere grad hæveautomater som redskab for kreditkortsvindel.

Begge tilfælde er anmeldt til myndighederne og undergår nu en efterforskning ledet af Secret Service.

De to episoder kommer ironisk nok efter, at arrangørerne af konferencen aflyste et foredrag om et sikkerhedsbrist i en populær serie af hæveautomater. Producenten af den pågældende automat truede nemlig med at lægge sag an, hvis bristen blev afsløret på konferencen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere