Kreditkort-svindel afsløret - af hackere

En falsk hæveautomat fik et meget kort liv på et konference-hotel fyldt med hackere.

En falsk pengeautomat, der skulle aflure pinkoder og kreditkortnumre, var af ukendte gerningsmænd blevet installeret på Hotel Riviera i Las Vegas.

Men uheldigvis for gerningsmændene, huser hotellet i disse dage hackerkonferencen Defcon, og der gik derfor ikke lang tid, før konferencens deltagere opdagede svindelen.

"De så på skærmen og kunne se, at der manglede et overvågningskamera. Da de lyste med en lommelygte, der hvor kameraet skulle have været, så de, at der stod en PC bag glasset," fortæller en af arrangørerne, der går under navnet Priest.

Han kan desuden fortælle, at den falske automat var opstillet på et af de få steder, der ikke kan ses af hotellets overvågningskameraer.

"Den var i bogstaveligste forstand placeret lige ved siden security-indgangen," siger han.

Ikke enkeltstående tilfælde
Efter episoden på Hotel Riviera er der blevet rapporteret flere andre tilfælde af svindel med hæveautomater i Las Vegas. Blandt andet på Rio All-Suite Casino og Hotel, hvor en anden Defcon-deltager, Chris Paget, der er ekspert i kreditkortsikkerhed, forsøgte at hæve 200 dollar, men ikke fik pengene udbetalt.

Ifølge hans erfaringer som sikkerhedskonsulent, bruger organiserede kreditkortsvindlere i højere grad hæveautomater som redskab for kreditkortsvindel.

Begge tilfælde er anmeldt til myndighederne og undergår nu en efterforskning ledet af Secret Service.

De to episoder kommer ironisk nok efter, at arrangørerne af konferencen aflyste et foredrag om et sikkerhedsbrist i en populær serie af hæveautomater. Producenten af den pågældende automat truede nemlig med at lægge sag an, hvis bristen blev afsløret på konferencen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.