Artikel top billede

Google: It-industrien plages af helt ny slags pirateri

Mange it-virksomheder plages af en ny slags pirateri, som kan koste masser af penge og masser af besvær. Grib ind, lyder opfordringen fra Google.

For mange it-firmaer handler konkurrence ikke bare om at sælge de bedste produkter på den mest leverings-effektive måde og til den laveste pris.

Mange it-firmaer skal nemlig også slås om retten til patenter, da patent-området er blevet et våben, som konkurrenterne anvender til at skade eller genere deres konkurrenter med.

Problemet findes for blandt andre Google, Red Hat, BlackBerry og EarthLink, der samstemmende siger, at såkaldt 'patent privateering' er et stigende problem.

De opfordrer til, at myndigheder griber fat i problemet og lovgiver på området.

Sådan fungerer det

I 'patent privateering' sælger eller overdrager en virksomhed et patent til en mellemmand - en patent-troll - der så lægger sag an mod en konkurrent, uden at virksomheden selv bliver inddraget.

Fordelen er, at konkurrenten ikke kan sagsøge som modsvar, som det ellers er kutyme, da mellemmanden ikke har noget produkt.

"Virksomhederne gemmer sig bag en troll for at beskytte sig mod søgsmål. Nogle gange får de endda lidt penge ud af sagerne, som troll'ene kører," skriver Googles konkurrence-rådgiver, Matthew Bye i et [url= http://googlepublicpolicy.blogspot.dk/2013/04/its-time-to-take-action-against-patent.html]blog-indlæg. [/url]

Angriber licensordninger

Hertil kommer, at patent privateering anvendes til at angribe helt almindelige licens-ordninger, så virksomheder, der har udviklet produkter baseret på licensierede teknologier, bliver hevet i retten, fordi de pludselig overtræder patenter.

Google har fornylig offentliggjort en såkaldt 'Open Patent Non-Assertion Pledge,' hvori selskabet bedyrer, at det aldrig vil sagsøge nogen på grund af krænkelse af en række bestemte patenter, medmindre der er tale om 'modsvar' til søgsmål rettet mod Google.

Selskabet har til en begyndelse udpeget 10 patenter, der alle har forbindelse til MapReduce, som de første under ordningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere