Artikel top billede

Ugens app: Sådan sikrer du, at ambulancen altid når frem

Ny officiel 112-app skaber mere sikkerhed.

En ny officiel app giver nu opkald til alarmcentralen et ekstra lag sikkerhed.

Med "112"-app'en sender man nemlig mobilens GPS-koordinater afsted til centralen, når man ringer for at få en ambulance, brandbil eller politivogn på gaden.

Det gør det langt mere sikkert, at nødpersonalet rent faktisk finder frem til ulykkestedet. Ofte kan de paniske personer ikke overskue at finde adressen og har derfor svært ved at guide udrykningspersonalet til det rigtige sted.

Hent "112" gratis til enten iOS, Android eller Windows Phone på www.112app.dk.

Større sikkerhed

Selv om det giver lidt større sikkerhed for at for eksempel livsnødvendig hjælp når frem i tide, er der stadig nogle begrænsninger. "112" fungerer kun i Danmark, den kan ikke sende GPS-koordinater, hvis det er deaktiveret på mobilen, og så skal der være en dataforbindelse, før "112"-app'en sender GPS-koordinater med opkaldet.

En indbygget sikkerhedsforanstaltning betyder, at hvis telefonens batteri er under 25 procent opladt, så kan man godt ringe op via app'en, men der bliver ikke sendt GPS-koordinater med for at spare på strømmen, og alarmcentralen kan nå at få andre relevante oplysninger, inden telefonen risikerer at løbe tør for strøm.

App'en er udviklet på vegne af Geodatastyrelsen.

Hver uge anbefaler ComON dig en ny app til iOS, Android eller Windows Phone. Se dem alle her. Har du et forslag til en app, vi bør skrive om, er du velkommen til at sende os en mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere