Ugens app: Ny app gør det totalt let at sende penge

Nu er der ikke længere nogen undskyldning for at tørre fadølsregningen af på vennerne.

En ven har lagt ud for en fadøl eller en biografbillet, og nu skal du huske at overføre penge til ham på netbanken, når du kommer hjem.

En situation, som de fleste af os har prøvet at stå i.

Men de danske banker er nu klar med to forskellige løsninger, der let, lynhurtigt og uden brug af NemID lader dig overføre penge til dine venner via din smartphone.

Vi har tidligere omtalt Nordea, Sydbank, Jyske Bank, Spar Nord Bank og Arbejdernes Landsbanks løsning, der bærer navnet Swipp.

Løsning til alle
Men vi er især begejstret for Danske Banks nye løsning, Mobilepay.

Selv om det er Danske Banks soloprojekt, kan du i modsætning til Swipp bruge den, uanset hvilken bank du har.

App'en findes både til iPhone og Android-telefoner, og det eneste krav er, at begge parter i transaktionen har installeret app'en. Og det tager ikke lang tid at gøre. 

Efter at du har downloadet den, skal du blot oplyse dit kortnummer og udløbsdato og herefter vælge et password, og så er du i gang.

Ikke tung som netbanken
En netbank kan ofte føles lidt tung og er fyldt med mange forvirrende funktioner, men Mobilepay er opbygget ekstremt simpelt, så alle med det samme kan finde ud af at bruge den.

Når du skal overføre penge, indtaster du blot beløbet og herefter modtagerens telefonnummer eller navn (hvis vedkommende findes i din telefonbg). Få sekunder efter vil modtageren få en besked om, at han har modtaget betalingen.

Du kan også anmode om en betaling fra folk, der skylder dig penge.

En enkelt betaling kan dog ikke overstige 500 kroner, og du kan maksimalt overføre for 1.000 kroner dagligt og 18.000 kroner om året.

Det er gratis at bruge Mobilepay frem til udgangen af 2013, men herefter vil Danske Bank muligvis indføre et mindre gebyr. 

Hver uge anbefaler ComON dig en ny app til iOS, Android eller Windows Phone. Se dem alle her. Har du et forslag til en app, vi bør skrive om, er du velkommen til at sende os en mail
Læs også:
Sådan kan du overføre penge på mobilen ved at taste et telefonnummer  

Smart tjeneste: Sådan deler du dine udgifter

Mac-fanatisk frisør: Vores kunder betaler med en iPhone

 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.