Artikel top billede

Sådan vil Statens IT gøre sine mange utilfredse kunder glade igen

Statens It forsøger af al magt at få gjort sine utilfredse kunder glade igen. Se her, hvordan det skal ske.

Læs også: Statens IT foretager stor intern rokade efter bøvl

Derfor er pc-projekt til 100 millioner kroner forsinket

Steve Balmer: Dannelsen af Statens IT er en udfordring

Kunderne hos Statens It er utilfredse med servicen, viser flere tilfredshedsmålinger.

"Vi arbejder målrettet med at rette op på tilfredsheden hos kunderne," fortæller direktør Michael Ørnø fra Statens It.

Vurderingerne i målingerne ligger i snit på 2,9 på en fem-skala, hvor fem er bedst. Men målet er 3,7, så der er meget lang vej igen, forklarer direktøren.

Allerede i marts 2013 skrev Computerworld om en større rokade hos Statens It, der netop skyldes bøvl og problemer hos kunderne.

Michael Ørnø forklarer på et interviewmøde på Gammel Kongevej med Computerworld - Version2 og Børsen har også været inviteret til lignende møder - at der har været problemer med nedetider og responstider på at få løst problemer.

Da Michael Ørnø begyndte i jobbet for nylig, var der slet ikke sat mål op for, hvor hurtigt problemer skulle løses.

Nu har man oprettet "tæskehold", der med direktørens egne ord skal tæske problemerne ude ved kunderne.

Michael Ørnø, der i øvrigt dagligt selv cykler rundt og besøger kunderne, fortæller, at han mener, at udviklingen er ved at vende.

"Det er et meget vigtigt mål for Statens It, som helst skal være usynlige i form af, at alt it bare virker," forklarer han.

Betaling på timebasis

Samtidig er styrelsen under Finansministeriet fra 1. januar 2013 gået over til at være finansieret via betaling per time, server med videre - fremfor blot at have overtaget it-pengene som de enkelte ministerier havde fået bevilliget.

Ergo blev merforbrug af eksempelvis servere som udgangspunkt afholdt inden for den bevilling, der nu engang var overført.

Faktisk er de første regninger til ministerierne ved at blive opgjort.

"Det har været en svær opgave at udregne, men vi mener at have ramt det rigtigt," siger han.

Han peger på, at flere systemer med videre måske deles mellem ministerier, hvilket også gør øvelsen svær.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.