Artikel top billede

Her er årsagen: Derfor gik Eniro ned

Nyt angreb lammer dansk virksomhed. Denne gang gik det udover alle Eniro-koncernens hjemmesider.

Endnu en gang rammes danske hjemmesider af DDoS-angreb. Denne gang gik det udover Eniro's krak.dk, dgs.dk og eniro.dk.

"Vi oplevede unormalt høje trafikmængder hos vores hjemmesider," fortæller Kristoffer Apollo, der er communication manager hos Eniro.

Udover krak.dk, som ifølge FDIM's statistik, er Danmarks tredje mest besøgte hjemmeside, blev Eniro koncernens svenske, norske og polske hjemmesider også ramt af angrebet.

Det var derfor stort set umuligt at besøge de populære hjemmesider i tidsrummet mellem klokken 11 og 13, hvor DDoS-angrebet raserede.

Eniro kan dermed skrive sig på listen over danske virksomheder og offentlige myndigheder, der over den seneste tid er blevet lammet af DDoS-angreb.

Eniro: Kender ikke motivet bag angrebet
Virksomheden ved endnu ikke, hvem angriberne er, og hvorfor siderne skulle lægges ned.

"Vores teknikere undersøger selvfølgelig stadig, hvordan angrebet opstod. Men fokus har først og fremmest været at få vores hjemmesider op at køre igen," siger Kristoffer Apollo.

Efter angrebet startede omkring klokken 11 i formiddags, blev virksomhedens sikkerhedsprocedure sat i gang.

"Derefter er der en periode på cirka to timer, hvor vores sider var ustabile og utilgængelige. Siderne kunne besøges igen omkring klokken 13," fortæller Kristoffer Apollo.

Hjemmesider reddet af hemmelig sikkerhed

Ifølge Kristoffer Apollo, var det netop virksomhedens sikkerhedsprocedure, der sørgede for, at hjemmesiderne ikke blev ramt af nedbrud i endnu længere tid.

Hvad er det for en sikkerhedsmekanisme i benytter jer af?

"Det kan jeg ikke sige noget om. Det ønsker vi ikke af principielle årsager, fordi vi ikke ønsker at give for mange informationer væk til angriberne."

Forude venter analysearbejdet

Selvom sikkerhedsprocedurerne ifølge Eniro er godt på plads, vil virksomheden alligevel se på, om der kan strammes op.

"Vi analyserer videre på, hvad der skete, og så kigger vi på vores sikkerhedsprocedure for at se, om vi kan forbedre det område," siger Kristoffer Apollo.

Når analysearbejdet er overstået, vil virksomheden tage stilling til, om sagen skal politianmeldes.

"Det er muligt, at vi vil oprette en politianmeldelse på sagen. Men det kommer igen an på, hvad vi finder," vurderer han og forsætter:

"Vi står også overfor det problem, at det er svært at sige, hvem vi reelt set skal politianmelde."

Har I modtaget trusler forinden angrebet?

"Nej. Det har vi ikke." afslutter Kristoffer Apollo.

Læs også:
Danske søgesider lagt ned - ingen kender årsagen

NemID blokerer for DDoS-angreb - angreb fortsat i fuld gang

Dansk teenager fanget efter DDoS-angreb mod KL
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.