Artikel top billede

Derfor er det håbløst at udlicitere Statens It

Statens It skal ikke sælges, lyder det fra ejeren. Se hvorfor her.

Selvom flere aktører har været på banen med opfordringen til at få undersøgt mulighederne for at sende opgaver hos Statens It i udbud - med henblik på en bedre og billigere løsning - så afviser ejerne det.

Bag Statens It står nemlig direktør Niels Gotfredsen fra Moderniseringsstyrelsen.

"Vi er meget optagede af, at der skal leveres it-ydelser bedst og billigst," understreger han.

"Statens It har som en af sine hovedopgaver at standardisere og dermed effektivisere de otte tilsluttede ministeriers it-miljøer, som er relativt heterogene."

"Det er efter vores opfattelse ikke økonomisk rationelt at outsource en så ustandardiseret portefølje, og standardiseringsarbejdet i Statens It følger de overordnede planer og målsætninger, der er sat op for Statens It," forklarer Niels Gotfredsen om den nuværende status.

Priser sammenlignes

Statens It har selv været fremme med oplysninger om, at dets kunder har været utilfredse med ydelserne leveret fra styrelsen.

Det kan du læse mere om her.

Imidlertid peger Moderniseringsstyrelsens direktør på, at priser hos Statens It undersøges og sammenlignes med andre spillere på markedet.

"De driftsydelser og timepriser, Statens It leverer til sine kunder, bliver løbende benchmark'et - også i forhold til de private leverandørers aktuelle bindende priser."

"Disse benchmarks giver ikke anledning til at revurdere strategien omkring Statens It på nuværende tidspunkt. Men vi følger naturligvis udviklingen," forklarer Niels Gotfredsen.

Behov for forbedring

Omkring de utilfredse kunder, siger han:

"Statens It arbejder tæt sammen med sine kunder om at løse de konkrete udfordringer og leverer i øvrigt ganske fornuftigt på en række områder i dag."

"Der er stadig behov for forbedring, men udviklingen går i den rigtige retning i et fornuftigt tempo," udtaler han.

Endelig afviser direktøren påstande fra Itek under Dansk Industri om, at udviklingen hos visse kunder er gået i stå.

"Ud fra vores samarbejde med kunderne kan vi ikke genkende billedet af, at udviklingen hos kunderne skulle være stoppet."

"Tværtimod har vi noteret os interesse for styrelsens produkter fra ministerier, der ikke allerede er tilsluttet Statens It i dag," siger han.

Læs også:

Kritik: Derfor skal Statens It have nyere ejere

Politisk krav efter bøvl: Søg alternativer til Statens IT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.