Artikel top billede

Teledom kan koste Danmark trecifret millionbeløb

Østre Landsret afgør mandag, om udbuddet af det udskældte ambulance-radiosystem SINE gik helt efter bogen.

Var udbuddet af det landsdækkende ambulanceradio-system SINE skruet lovligt sammen, da Dansk Beredskabskommunikation sikrede sig ordren tilbage i 2006?

Det kommer Østre Landsret med en af sine konklusioner mandag i den stort opslåede sag, der er anlagt af it-rigmanden Hans Damm.

Læs mere om det her.

Kræver 362 millioner af staten

I store træk mente Hans Damm, at statens udbud i sig selv var problematisk, da det rev grundlaget væk fra de frekvenstilladelser, som Hans Damms selskab, Hans Damm Research, tidligere havde betalt store summer for af staten.

Op til dagens dom har intet mindre end 60 vidner været indkaldt, heriblandt den tidligere direktør for It- og telestyrelsen Jørgen Abild Andersen, Henrik Pinholt fra Økonomistyrelsen samt Bo Wassberg, direktør for Dansk Beredskabskommunikation.

Udover en række andre anklager, mente han, at myndighederne inden udbuddet havde besluttet, hvem der skulle vinde.

Det er Kammeradvokaten, der repræsenterer staten i sagen, der altså i dag bliver afgjort i Østre Landsret.  

Gennem årene har radiosystemet været stærkt udskældt. Læs mere om det her.

Opdateret: Computerworld skrev i første omgang, at sagen var anlagt af det hollandske selskab Nethleas med et krav om en halv milliard mod staten. Men denne sag bliver først afgjort senere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere