Artikel top billede

Sikkerheds-software sælger som aldrig før

Danske virksomheder hiver mere og mere sikkerheds-software ned fra hylderne. Flere tendenser driver den udvikling, forklarer it-analysehuset IDC.

Små 50 millioner kroner.

Så meget mere har danskerne spenderet på software til at øge sikkerheden i perioden 2011 til 2012.

Det fremgår af analysehuset IDC's tal over salget af sikkerhedssoftware i Danmark, som i 2012 nåede op på en total omsætning på 598 millioner kroner fra 550 millioner kroner i 2011.

Resten af Vesteuropa har også skærpet sikkerheden ved at indkøbe mere sikkerhedssoftware, som i 2012 samlet løb op i 26,7 milliarder kroner, hvilket er 1,5 milliarder flere kroner end i 2011.

"Sammen med mobility er sikkerhed absolut top-of-mind hos nordiske it-ledere, og det er ikke noget, man slækker på, selv om det er hårde økonomiske tider. Tværtimod," siger Anders Ebbesen, chefanalytiker hos IDC Nordic med speciale inden for softwaresalg, til Computerworld.

Han forklarer, at ifølge IDC's prognoser vil sikkerhedsområdet fortsætte med at vokse med cirka syv procent om året frem mod 2017.

Små kunder og cloud

Især små og mellemstore virksomheder har ifølge IDC fået øjnene op for, at hackere og andre it-kriminelle ikke længere 'bare' går efter at skabe ravage og genere virksomhederne.

De er for alvor begyndt at gå efter pengepungen og forretningshemmelighederne med en konstant voksende grad af sofistikerede angrebsmetoder, som sikkerhedssoftwaren altså skal forsøge at dæmme op for.

"Cloudbaseret sikkerhed vil være et godt produkt for de mange mindre virksomheder, og cloud security vil vokse med cirka 15 procent frem mod 2017. Det vil sige, at cloud-sikkerhed vil tage andele af det totale sikkerhedsmarked," vurderer Anders Ebbesen.

Han fortæller, at med udbredelsen af it-trends som BYOD (Bring Your Own Device) og hjemmearbejdspladser er sikkerhedsspørgsmålene ikke blevet færre i de seneste år.

"Det gælder om at beskytte sig flere steder end tidligere, og det vil naturligvis også øge efterspørgslen på sikkerhedssoftware," forklarer Anders Ebbesen.

Om virksomhederne så også vil være mere beskyttede end tidligere med et øget software-køb, ønsker IDC's chefanalytiker med speciale inden for det nordiske softwaresalg derimod ikke at udtale sig om.

"Det må du spørge virksomhederne om, men der er ingen tvivl om, at flere højtprofilerede sager om hackerangreb i 2013 vil placere sikkerhed meget højt i bevidstheden hos it-cheferne," lyder det fra Anders Ebbesen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.