Artikel top billede

Sikkerheds-software sælger som aldrig før

Danske virksomheder hiver mere og mere sikkerheds-software ned fra hylderne. Flere tendenser driver den udvikling, forklarer it-analysehuset IDC.

Små 50 millioner kroner.

Så meget mere har danskerne spenderet på software til at øge sikkerheden i perioden 2011 til 2012.

Det fremgår af analysehuset IDC's tal over salget af sikkerhedssoftware i Danmark, som i 2012 nåede op på en total omsætning på 598 millioner kroner fra 550 millioner kroner i 2011.

Resten af Vesteuropa har også skærpet sikkerheden ved at indkøbe mere sikkerhedssoftware, som i 2012 samlet løb op i 26,7 milliarder kroner, hvilket er 1,5 milliarder flere kroner end i 2011.

"Sammen med mobility er sikkerhed absolut top-of-mind hos nordiske it-ledere, og det er ikke noget, man slækker på, selv om det er hårde økonomiske tider. Tværtimod," siger Anders Ebbesen, chefanalytiker hos IDC Nordic med speciale inden for softwaresalg, til Computerworld.

Han forklarer, at ifølge IDC's prognoser vil sikkerhedsområdet fortsætte med at vokse med cirka syv procent om året frem mod 2017.

Små kunder og cloud

Især små og mellemstore virksomheder har ifølge IDC fået øjnene op for, at hackere og andre it-kriminelle ikke længere 'bare' går efter at skabe ravage og genere virksomhederne.

De er for alvor begyndt at gå efter pengepungen og forretningshemmelighederne med en konstant voksende grad af sofistikerede angrebsmetoder, som sikkerhedssoftwaren altså skal forsøge at dæmme op for.

"Cloudbaseret sikkerhed vil være et godt produkt for de mange mindre virksomheder, og cloud security vil vokse med cirka 15 procent frem mod 2017. Det vil sige, at cloud-sikkerhed vil tage andele af det totale sikkerhedsmarked," vurderer Anders Ebbesen.

Han fortæller, at med udbredelsen af it-trends som BYOD (Bring Your Own Device) og hjemmearbejdspladser er sikkerhedsspørgsmålene ikke blevet færre i de seneste år.

"Det gælder om at beskytte sig flere steder end tidligere, og det vil naturligvis også øge efterspørgslen på sikkerhedssoftware," forklarer Anders Ebbesen.

Om virksomhederne så også vil være mere beskyttede end tidligere med et øget software-køb, ønsker IDC's chefanalytiker med speciale inden for det nordiske softwaresalg derimod ikke at udtale sig om.

"Det må du spørge virksomhederne om, men der er ingen tvivl om, at flere højtprofilerede sager om hackerangreb i 2013 vil placere sikkerhed meget højt i bevidstheden hos it-cheferne," lyder det fra Anders Ebbesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere