Artikel top billede

Sådan kan du score kassen på Microsofts sikkerhedsproblemer

Microsoft skyder nyt belønningsprogram i gang for hackere og andre, der kan påvise store sikkerhedshuller i virksomhedens software. På den måde vil virksomheden sikre, at informationerne ikke ryger i de forkerte hænder.

Microsoft tilbyder nu op til 150.000 dollar (omkring 830.000 danske kroner) til alle, der kan hjælpe med at identificere store sikkerhedshuller i it-gigantens software.

Det skriver The Huffington Post.

Men ifølge sikkerhedsvirksomheden FordConsult er der næppe mange danskere, som vil forsøge at få fingrene i Microsofts penge.

"Mange af disse belønninger er der så få penge i, at det er en dårlig forretningsplan at etablere en virksomhed, der går direkte efter at finde huller og høste pengene fra producenterne direkte," mener Thomas Wong, der er sikkerhedsekspert ved FortConsult.

Det er dog ikke alle, der er velkomne til at deltage i indsendelsen af sikkerhedsbrister. Personer, der lever i Cuba, Iran, Nordkorea, Sudan og Syrien, som er ramt af diverse amerikanske sanktioner, er udelukket fra at få adgang til pengetanken.

"Alternativet er at sælge informationerne direkte til cyber-kriminelle"

Sikkerhedshuller sælges til andre parter

Microsoft er ikke alene om at tilbyde store summer til personer, der opdager sikkerhedsbrister i it-gigantens software.

Sikkerhedshullerne sælges nemlig også i stor stil til helt andre parter end software-producenterne selv.

"De der tjener penge på at finde sikkerhedsbrister, sælger typisk ukendte sårbarheder videre til deciderede mæglere, der derefter forsøger at sælge informationen videre til eksempelvis anti-virus- og firewall-industrien," fortæller Thomas Wong og understreger:

"Alternativet er at sælge informationerne direkte til cyber-kriminelle."

Men Microsoft håber nu, at belønningsprogrammet kan kanalisere informationerne om sikkerhedshuller direkte til virksomheden selv. Det udtaler chefen for Microsoft Security Response Center, Mike Reavey, til The Huffington Post.

Flere it-giganter er også med på vognen

Andre virksomheder forsøger sig med lignende belønningsprogrammer. Google har over tre år betalt godt 10 millioner danske kroner til personer, der har kunnet påvise sikkerhedsproblemer i virksomhedens produkter.

Facebook har ligeledes udbetalt mellem tre og seks millioner danske kroner for information om sikkerhedshuller, siden virksomheden oprettede sit program for to år siden.

Det nye belønningsprogram fra Microsoft står ikke alene. Den 26. juli skyder samme virksomhed en konkurrence i gang, der tilbyder hackere op til omkring 60.000 danske kroner for at finde sikkerhedshuller i en ikke-færdig version af Internet Explorer 11.

Microsoft software involveret i større cyberangreb

Historisk set er hullerne i Microsofts software blevet udnyttet i store sager et utal af gange. Heriblandt den nylige ring af kriminelle, der stjal mere end 2,7 milliarder danske kroner fra finanssektoren.

Stuxnet, der skabte ravage i Irans atomprogram, udnyttede også på daværende tidspunkt ukendte sikkerhedshuller i Microsofts software.

Følg @jensh0lm på Twitter

Læs også:

Trods præmie på 850.000 kroner: Ingen kunne knække Chrome OS

Teenager scorer på sikkerhedshul i Chrome-browser

Scor kassen på at finde sikkerhedshuller i Chrome
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.