Artikel top billede

Teenager scorer på sikkerhedshul i Chrome-browser

En teenager modtager en kontant belønning på 340.000 kr. for et sikkerhedshul i browseren Chrome. Det er ikke første gang.

Det kan godt betale sig at lede efter sårbarheder i de mest populære programmer. Google, Mozilla og andre software-producenter lokker typisk med store præmier for informationer om ukendte sikkerhedshuller.  

Google har netop afholdt sin Pwnium 2-konkurrence i forbindelse med "Hack In The Box" konferencen i Kuala Lumpur i Malaysia. Her skulle deltagerne hacke en Acer Aspire V5-571-6869 bærbar med Chrome.

I den forbindelse har Google udbetalt en kontant præmie på 340.000 kroner til en 19-årig, der kalder sig "Pinkie Pie".

Han har udviklet et exploit til Chrome, der udnytter to konkrete sårbarheder i browseren til at smugle kode ind og overtage kontrollen over computeren.

Foruden pengene modtager han også en Chromebook computer fra Google. Den unge mand vandt også 340.000 kroner i den første udgave af Pwnium-konkurrencen i marts.

Så noget tyder på, at det ville være billigere for Google at ansætte ham som sikkerheds-tester.

Samtidig fremhæver Google, at man reagerer meget hurtigt på nye sikkerhedshuller. Mindre end 10 timer efter Pwnium 2 var man allerede klar med en opdatering til browseren, som lukker hullet.

Den samlede præmiesum i  Pwnium 2-konkurrence var på hele 12 millioner kroner.

I 2010 kunne ComON fortælle historien om den 12-årige dreng Alexander Miller, der fik 3.000 dollar for opdagelsen af en fejl i JavaScript-funktionen document.write i Firefox-browseren. Så det er ikke kun erfarne sikkerheds-eksperter, der kan gøre sig håb om at få fat i den kontante belønning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere