Artikel top billede

EG-direktør efter salg: Sådan bliver fremtiden for os

Interview: It-koncernen EG bekræfter, at selskabet er blevet solgt til stor kapitalfond. Her er fremtidsplanerne, som direktør Leif Vestergaard ser dem.

Den store danske it-koncern EG bekræfter, at selskabet er blevet solgt til kapitalfonden Axcel.

Det sker, efter at Computerworld mandag eftermiddag kunne afsløre handlen, som parterne mandag imidlertid ikke ville bekræfte. Det kan du læse mere om her.   

I en netop modtaget pressemeddelelse fremgår det, at Axcel  har indgået aftale med Nordic Capital Fund CII om et opkøb af it-koncernen EG.

EG-direktør Leif Vestergaard virker til at være godt tilfreds med salget.

"Det er meget positivt for vores kunder, medarbejdere og for os alle sammen," siger han.

EG er blandt andet specialiseret i branchespecifikke it-løsninger i Skandinavien.

Virksomheden er blevet blandt verdens førende Microsoft Dynamics ERP partnere som følge af de sidste fem års vækst.

Vi er vant til kapitalfonde

Og de seneste godt fem år har EG endvidere været eget af kapitalfonden Nordic Kapital.

Men der har fra begyndelsen været en klar plan om videresalg, og derfor er det ikke mere overraskende end som så, at EG nu er blevet solgt videre.

"Da Nordic Capital købte os, var der en klar kommunikation omkring, at de ville eje os i fem til syv år. Nu har de ejet os i fem år - så det er faktisk inden for den horisont," siger direktøren.

De 1.300 medarbejdere hos EG kan også tage det helt roligt, da der ikke vil komme nogen ændringer som følge af salget, lyder det fra direktøren.

"Nej, der vil ikke komme ændringer som følge af det her. Det her er en vækstcase. Vi har performet rigtig godt, og vi kan gøre det endnu bedre. Vi skal vokse, og her skal vi bruge flere kompetencer. Axcel, som de også meddeler, har jo købt ind på den strategi, som vi har lagt. Den tror de på, og den vil de gøre deres yderste for, at vi får eksekveret," siger Leif Vestergaard.

Han vil ikke oplyse, hvor meget virksomheden er blevet solgt for.

Potentialet er stort for EG

Axcel er den kapitalfond i Danmark, der har investeret i flest mellemstore nordiske virksomheder. I alt har kapitalfonden godt 10 milliarder kroner under forvaltning, ejer 14 virksomheder, herunder en betydelig del i Pandora, og omsatte i 2011 for 16 milliarder kroner.

Og Axcel ser også et stort potentiale i at EG vokser endnu mere. 

"Potentialet er stort for EG i Skandinavien, hvor vi ser frem til at rulle deres succesrige model fuldt ud. EG har stærke kompetencer, markedsledende løsninger og en skalérbar forretning. Alle forudsætninger er på plads for en fortsat positiv udvikling," siger Per Christensen, partner i Axcel i en pressemeddelelse. 

Det er lidt kedeligt måske

På den måde skal EG bare fortsætte udviklingen, og efter direktørens ord har de blot fået en ny engageret ejer.

"Vi skal fortsat gøre det, vi er rigtig gode til med fokus på vores brancher og Danmark, Norge og Sverige. Det er måske lidt kedeligt, men vi har fundet noget, der virker, og det bliver vi ved med," siger Leif Vestergaard:

"Det, som vi har gjort fra 2008 til 2012, skal vi se, om vi ikke kan gøre igen fra 2013 til 2017. Det er det, jeg har lovet Axcel. Vi skal på den anden side af to milliarder kroner i omsætning."

I 2012 opnåede selskabet sit bedste resultat nogensinde i koncernens 35 årige historie, hvor man kan ud med en omsætning på 1.502 millioner kroner.

Læs også: 
Kendt dansk it-koncern solgt i al hemmelighed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.