Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Direktør: Derfor spænder vi ben for stort it-udbud

En klage har spændt ben for kæmpe it-udbud med masser af kommuner tilmeldt. Nu fortæller it-direktør, hvorfor han sendte klagen.

Et udbud om et nyt fælles it-system til landets biblioteker er løbet ind i problemer.

For en konkurrent til den vindende virksomhed har klaget over udbuddet til Klagenævn for Udbud.

Klagen har imidliertid stoppet det udbud, og Kombit har måttet sende et brev ud til massevis af kommuner.

Du kan læse brevet her.

Nu forklarer administrende direktør Morten Nørgaard Berg fra
Axiell Danmark A/S, hvorfor man sendte klagen over udbuddet, som selskabet i øvrigt slet ikke bød på.

"I udbudsmaterialet er der nogle ufravigelige minimumskrav, som skal accepteres for at afgive tilbud på opgaven," forklarer han indledningsvist.

Blandt andet har der været krav om, at systemet skal kunne sættes i drift senest den 1. oktober 2014, ufravigelige vilkår i udviklings- og driftskontrakten samt krav til en egenkapital på minimum 20 millioner kroner i gennemsnit over de seneste tre regnskabsår - et såkaldt egnethedskrav.

"Man har imidlertid ikke stillet krav til referencer, erfaring fra lignende opgaver eller tilsvarende leverancer indenfor de seneste tre år. Kun ét krav til egnethed - økonomi," påpeger direktøren. 

Derfor bød virksomheden slet ikke

"Vi har brugt mange ressourcer på en grundig analyse, og konklusionen var tydelig: Det er ikke muligt at levere den ønskede kontrakt indenfor de opstillede rammer," forklarer Morten Nørgaard Berg.

"Derfor bød vi ikke, og måske derfor var der kun et tilbud, der nåede frem til vurdering," oplyser han. 

På den baggrund har selskabet en stor interesse i at sikre, at dersom kontrakten skal tildeles en leverandør, at det da sker til én, som lever op til alle de stillede minimumskrav, forklarer han.

Axiells påstand er, at Dantek A/S ikke har den krævede økonomi, og at den underleverandør, de samarbejder med, kun garanterer for it-driften og ikke for udviklingen og leverancen af løsningen.

"Vi kan ikke stiltiende acceptere, at kontrakten tildeles en leverandør, som end ikke opfylder de økonomiske mindstekrav for at kunne afgive tilbud på opgaven."

"Vi har derfor også nedlagt påstand om, at Klagenævnet for Udbud annullerer Kombits beslutning om at tildele kontrakten til Dantek A/S," slutter Morten Nørgaard Berg.

Direktøren henviser i øvrigt til selskabets tidligere meddelelse om sagen fra den 21. maj 2013.

Omkring 90 kommuner har tilmeldt til det fælles udbud, hvor den udråbte vinder altså i hvert fald for en stund må proppe champagneproppen i flasken igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere