Artikel top billede

Jeg forestiller mig, at der skal være en eller anden form for begrænsning, eksempelvis i hastighed eller datamængder, siger Katrine Lester, 2. viceborgmester på Frederiksberg.

Frederiksberg vil også med på gratis WiFi-vognen

Helt håbløst, hvis kommunegrænsen også bliver en internetgrænse. Men kommunen skal ikke konkurrere med telebranchen, mener viceborgmester.

Frederiksberg Kommune, som ligger midt inde i Københavns Kommune, skal ikke være en internetfri ø, hvis København realiserer sine planer om gratis WiFi.

I hvert fald ikke, hvis det står til Socialdemokraterne på Frederiksberg.

"Adgang til internet er afgørende i en moderne by. Derfor bør vi følge eksemplerne fra eksempelvis Helsingborg og tilbyde borgere og turister mulighed for at komme på nettet gratis. Det kan gøres ved at udrulle trådløse hotspots og gøre brug af den infrastruktur, som kommunen allerede selv har", siger Katrine Lester, 2. viceborgmester (S), Frederiksberg.

Partiet vil have undersøgt muligheden for at tilbyde borgere og turister gratis internetadgang via WiFi i hele kommunen og beder derfor kommunens forvaltning om at undersøge, hvor meget det vil koste.

Forslaget kommer, efter at det er kommet frem, at man også i Københavns Kommune har planer om at udrulle trådløst netværk.

"Det vil være helt håbløst, hvis kommunegrænsen også bliver en internet-grænse. Så hvis vi kan lave det i samarbejde med København, er det jo helt oplagt", siger den socialdemokratiske viceborgmester.

Hun peger især på parker og metrostationer som nogle af de områder, hvor det vil være oplagt at begynde:

"Vi har på Frederiksberg en masse dejlige parker, som mange borgere nyder, men som ofte også bruges til møder eller studiegrupper. Her vil det være oplagt at begynde, ligesom der også mangler dækning på vores metrostationer under jorden".

Kommunen skal ikke konkurrere med telebranchen

Ifølge Katrine Lester er det dog vigtigt, at et kommunalt tilbud ikke konkurrerer med kommercielle udbydere:

"Jeg forestiller mig ikke, at der er tale om højhastighedsinternet, så kommunen pludselig er i konkurrence med teleselskaberne om at levere internet til alle byens hjem og virksomheder. Derfor forestiller jeg mig også, at der skal være en eller anden form for begrænsning, eksempelvis i hastighed eller datamængder, siger Katrine Lester.

Hun regner med, at det kan blive en del af efterårets budgetforhandlinger.

"Mit håb er, at udrulningen allerede kan begynde efter nytår", siger Katrine Lester.

Læs også:
København vil give dig gratis WiFi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere