Artikel top billede

Netflix: Her har I de nye funktioner

Interview: Manden med ansvaret for produktinnovation hos Netflix fortæller her, hvornår de nye funktioner bliver lanceret, og lader samtidig Computerworld tage et eksklusivt billede.

Todd Yellin, der er produktinnovations-ansvarlig hos Netflix, har hele dagen i dag haft kontor på D'Angleterre i centrum af København for at svare på spørgsmål fra den danske presse. 

Hovedårsagen til den store opmærksomhed drejer sig helt basalt om to nye funktioner i den populære streamingtjeneste. 

De to funktioner drejer sig dels om profiles og dels om den omdiskuterede og manglende huskeliste-funktion. 

Sådan ser profiles ud

Profiles er nyeste innovative skud på stammen hos Netflix. Funktionen skal gøre op med, at flere i husstanden bruger Netflix, hvorfor det sorterede og rangerede indhold ikke altid lige modsvarer den person, der har gang i streamingen. 

"Før kunne du jo kun have en personaliseret konto på dit Netflix-abbonnement. Så når jeg selv gik ind på Netflix, så lå der Disney-film og romatiske komedier, fordi resten af min familie også bruger kontoen," siger Todd Yellin, vicepresident for produktionsinnovation hos Netflix. 

Det problem er der nu rådet bod på med Profiles, som Todd Yellin giver Computerworld lov til at fotografere som det første medie.

Om et par uger får du funktionen

Funktionen skulle blive lanceret inden for de næste par uger.

"Du får den med i dit normale Netflix-abonnement, og så er det altså meningen, at du kan oprette forskellige profiler på din konto. For eksempel har jeg oprettet en for min kone, min datter, min søn og mig selv," siger han. 

Det betyder, at hver profil fungerer helt på linje med en enkelt personaliseret Netflix-konto, men altså bare på samme konto. 

"På startsiden vælger jeg så mig selv og kommer så ind på min side med det indhold, der er personaliseret til mit forbrug, ligesom Facebookvenner også blot er mine," fortsætter han. 

Da man kan streame på to forskellige enheder på samme tid med én Netflix-konto, kan du ligeledes også være inde på to profiler på samme tid, fortæller han videre. 

Den længe ventede huskeliste-funktion er også på vej, dog er der blevet arbejdet lidt på den. 

Læs også: 
Netflix frigiver gratis open source-værktøj

Her er hemmeligheden bag Netflix' streaming-teknik

Listen er nu endelige kommet

"Vi har hørt igen og igen verden over, at folk ikke forstår, hvor huskeliste-funktionen er henne. Vi har jo hele tiden haft den i USA," siger han og fortsætter: 

"Nu behøver de ikke vente meget længere. Huskefunktionen kommer i slutningen af sommeren."

Derfor er den ikke kommet før nu

Han forklarer videre, hvorfor funktionen ikke har set dagens lys uden for USA endnu.

"Vi lancerer altså ikke noget bare fordi, der er et medlem der siger det, jeg siger det eller fordi min direktør siger det. Vi tester altid grundigt igennem, før vi lancerer noget nyt." 

Således har Todd Yellin og hans hold testet en ny liste-funktion på 10.000 nye medlemmer. 

"Så holder vi meget nøgternt øje med de mønstre og tal, der kommer ud af det - ligesom vi nedsætter en række fokusgrupper, så vi så godt som muligt ved, hvordan folk reagerer på det," siger han. 

Og de måtte hurtigt sande, at en af huskeliste-versionerne gik rent ind hos brugerne.  

"Nu har vi lavet en mere simpel og dynamisk udgave af liste-funktionen, som har klaret sig rigtige godt i vores test - så her har vi altså fundet en vinder," siger han. 

Vi indekserer listen for dig

Helt konkret består listen blot af titler, som du selv krydser af. Herefter vil huskelisten befinde sig på din Netflix-side på linje med andre rækker som populære eller nyt indhold. 

Dog vil din liste tage højde for, hvor meget du bruger den, hvilket for eksempel vil betyde, at en liste, der aldrig bliver brugt, ender i bunden af din Netflix. 

Derudover er den dynamisk, hvorfor en algoritme som standard vil søge at indeksere titlerne for dig løbende, så samme film ikke altid ligger først. 

"Vi sorterer listen for dig, så den ikke går hen og bliver kedelig. Men du kan selvfølgelig også sige 'lad være med at røre min liste', hvis du heller vil det," siger Todd Yellin. 

Netflix er gået hen og blevet særdeles populært i Danmark. Her kan du læse, hvor mange, det faktisk drejer sig om. 

Læs også: 
Netflix dropper populært videoformat

Dansk firma skal høvle knaster og fejl af Netflix




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere