TDC's chef for public affairs, Jesper Gronenberg, forstår godt, hvorfor Liberal Alliance gerne vil have åbnet teleforliget fra 1999.

TDC efter Liberal Alliance-kritik: Ja ja, fint nok

Liberal Alliance har kritiseret det 14 år gamle og stadig gældende teleforlig med ønsker om at komme TDC-monopol til livs. Læs her, hvorfor TDC kun har skuldertræk til overs for den udmelding.

Et skuldertræk.

Sådan modtager TDC's direktør for ekstern kommunikation, Jesper Gronenberg, kritikken fra Liberal Alliances it- og teleordfører Mette Bock vedrørende telegigantens påståede de facto-monopol på tele-infrastruktur i Danmark.

Kritikken kom i forbindelse med Mette Bocks ønsker om at få åbnet teleforliget fra 1999, hvor partiet Liberal Alliance ikke eksisterede og derfor ikke havde/har nogen fingeraftryk i forliget.

"Selvfølgelig har Liberal Alliance en interesse i at skabe et billede af, at tiden er løbet fra teleforliget. Sådan er politik jo, og det er fint nok," siger Jesper Gronenberg til Computerworld.

Han fremhæver,at TDC er godt tilfreds med det nuværende og altså 14 år gamle teleforlig, der bygger på brede rammer omkring markedsdrevet udvikling og teknologineutralitet i stedet for detaljestyring.

"Du kan nok finde nogle sjove formuleringer på grund af forligets alder og den teknologiske udvikling, men jeg kan slet ikke forestille mig, at man i et eventuelt nyt forlig vil gå væk fra de to bærende principper," lyder det fra Jesper Gronenberg.

TDC: Vi bliver jo reguleret
At TDC skulle sidde så tungt på infrastrukturen, at ingen andre kan komme til, tilbageviser han.

"Jeg mener, det drejer sig om en forkert forestilling om monopol på infrastrukturen, da en masse fiberselskaber ruller fiber ud i stride strømme i hele landet, og så har vi altså også tre andre operatører med hvert deres mobilnet," siger Jesper Gronenberg.

Han understreger, at TDC bliver reguleret af myndighederne, så det hverken er for dyrt eller for billigt at leje sig ind på telegigantens net, som selskabet er i besiddelse af i kraft af sin tidligere rolle som statsejet teleudbyder.

"Reguleringen er balanceret mellem to hensyn, nemlig at det skal være nemt og enkelt for alternative operatører at kunne komme ind og levere tjenester på vores net. Det vil sige, at prisen ikke må være for høj."

"Samtidig gælder også et andet hensyn, nemlig at andre operatører skal have et incitament til selv at investere i egen infrastruktur - hvilket vil sige, at prisen ikke må være for lav," siger Jesper Gronenberg og eksemplificerer sine udtalelser:

"Hvis man eksempelvis regulerede priserne ned under gulvbrædderne for adgang til TDC's net, så vil det fuldstændig fjerne fiberselskaberne incitament til at foretage investeringer, og alle ville i stedet købe sig ind på TDC's net, da det jo ville være så billigt."

Jesper Gronenberg siger derfor, at det er et økonomisk faktum, at ingen udenlandske investorer ville kigge mod Danmark, hvis lejen til TDC's net ville være alt for billig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.