Artikel top billede

KMD's kontroversielle opkøb: Så KMD-kritisk har Medialogic været

KMD har netop opkøbt en fynsk virksomhed, der mildt sagt ikke har ligget på den lade side, når det har handlet om at kæmpe mod netop KMD

Den fynske it-virksomhed Medialogic er it-giganten KMDs seneste opkøb.

Opkøbet har skabt nogen debat og er faktisk havnet på erhvervsminister Henrik Sass Larsens bord, da V-ordfører Michael Aastrup-Jensen frygter for konkurrencen.

Med opkøbet har KMDs administerende direktør Lars Monrad-Gylling da også købt en spiller på markedet for it-systemer til landets jobcentre, som til tider har været endog en meget kontant og kampklar konkurrent.

Således skal man ikke mange måneder tilbage for at se den fynske virksomheds hjemmeside prydret med benhård kritik af KMD-konsulenter, der blev beskyldt for at misinformere landets kommuner.

Virksomheden med blot 57 ansatte var altså ikke bange for at gå i flæsket på den store konkurrent med over 3.000 ansatte og en milliardomsætning.

Syltede snitflader

Direktør Kate Turch har da også tidligere været en hård modstander at kæmpe imod.

Således måtte KMDs øverst topchef Lars Monrad-Gylling finde en grimasse, der kunne passe, da Medialogic-direktøren dukkede op til hans 50 års fødselsdag med en gavekurv.

For i gavenkurven var glas med syltede agurker, hvor skriften på glassene var: "KMD - Syltede snittede flader".

Altså en lettere indpakket henvisning til KMDs lukkede snitflader, som Medialogic-direktøren fremførte kritik omkring i pressen.

KMD: Besynderligt
KMD har ikke selv svaret igen med gaveregn eller lignende. I stedet har man kaldt det kritiske indlæg om KMD´s konsulenter for "besynderligt".

Det kan du læse mere om her.

Imidlertid har Medialogic ikke udelukkende været en virksomhed i stor vækst - virksomheden har også måtte kæmpe med egne problemer.

For lige præcis it-systemer til landets jobcentre har ikke været kendt som verdens mest stabile.

Faktisk overvejede Odense Kommune på et tidspunkt, at kræve økonomisk kompensation af Medialogic. 

Men Medialogic har også vist, at det kan hjælpe sine trofaste kunder.

Således kom det frem, at selskabet ligefrem havde været en kommune så behjælpelig, at leverandøren havde skrevet en referat af et møde for kommunen.

Det undrede en ekspert i forvaltningsret.

Under alle omstændigheder fortsætter Medialogic som datterselskab af KMD-koncernen og administrerende direktør Kate Turch skal fortsat være direktør for selskabet.

Her er et udpluk af historier om Medialogic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere