Artikel top billede

KMD's kontroversielle opkøb: Så KMD-kritisk har Medialogic været

KMD har netop opkøbt en fynsk virksomhed, der mildt sagt ikke har ligget på den lade side, når det har handlet om at kæmpe mod netop KMD

Den fynske it-virksomhed Medialogic er it-giganten KMDs seneste opkøb.

Opkøbet har skabt nogen debat og er faktisk havnet på erhvervsminister Henrik Sass Larsens bord, da V-ordfører Michael Aastrup-Jensen frygter for konkurrencen.

Med opkøbet har KMDs administerende direktør Lars Monrad-Gylling da også købt en spiller på markedet for it-systemer til landets jobcentre, som til tider har været endog en meget kontant og kampklar konkurrent.

Således skal man ikke mange måneder tilbage for at se den fynske virksomheds hjemmeside prydret med benhård kritik af KMD-konsulenter, der blev beskyldt for at misinformere landets kommuner.

Virksomheden med blot 57 ansatte var altså ikke bange for at gå i flæsket på den store konkurrent med over 3.000 ansatte og en milliardomsætning.

Syltede snitflader

Direktør Kate Turch har da også tidligere været en hård modstander at kæmpe imod.

Således måtte KMDs øverst topchef Lars Monrad-Gylling finde en grimasse, der kunne passe, da Medialogic-direktøren dukkede op til hans 50 års fødselsdag med en gavekurv.

For i gavenkurven var glas med syltede agurker, hvor skriften på glassene var: "KMD - Syltede snittede flader".

Altså en lettere indpakket henvisning til KMDs lukkede snitflader, som Medialogic-direktøren fremførte kritik omkring i pressen.

KMD: Besynderligt
KMD har ikke selv svaret igen med gaveregn eller lignende. I stedet har man kaldt det kritiske indlæg om KMD´s konsulenter for "besynderligt".

Det kan du læse mere om her.

Imidlertid har Medialogic ikke udelukkende været en virksomhed i stor vækst - virksomheden har også måtte kæmpe med egne problemer.

For lige præcis it-systemer til landets jobcentre har ikke været kendt som verdens mest stabile.

Faktisk overvejede Odense Kommune på et tidspunkt, at kræve økonomisk kompensation af Medialogic. 

Men Medialogic har også vist, at det kan hjælpe sine trofaste kunder.

Således kom det frem, at selskabet ligefrem havde været en kommune så behjælpelig, at leverandøren havde skrevet en referat af et møde for kommunen.

Det undrede en ekspert i forvaltningsret.

Under alle omstændigheder fortsætter Medialogic som datterselskab af KMD-koncernen og administrerende direktør Kate Turch skal fortsat være direktør for selskabet.

Her er et udpluk af historier om Medialogic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.