Artikel top billede

DF: Regeringens internet-plan er voldsomt uambitiøs

De danske bredbåndsmål er simpelthen for uambitiøse, mener Dansk Folkeparti, som kræver satsning på en ordentlig it-infrastruktur frem for alt.

Dansk Folkepartis it- og teleordfører Dennis Flydtkjær takker for Computerworld-læsernes indspark til en mere seriøs it-debat, men bruger samtidigt lejligheden til at ryste på hovedet af regeringens it-strategi.

Især regeringens udmeldinger på it-infrastruktur-området sender hovedet på en ekstra rystetur.

"Infrastrukturen er fundamentet for, at mange af de andre it-områder kan lykkes. Det giver for eksempel ikke mening at snakke sårbehandling via nettet, hvis borgeren ikke har en forbindelse, som kan bære det," lyder det fra Dennis Flydtkjær med henvisning til mulige stopklodser i en forestående telemedicin-udrulning. 

"Voldsomt uambitiøst"

Han borer specielt i regeringens målsætninger om, at alle danskere inden 2020 kan få 100 megabit download og 30 megabit upload, en udmelding som i store træk minder om den tidligere VK-regerings bredbåndsambitioner.

"Det er voldsomt uambitiøst, når man ser på andre landes målsætninger. Faktisk er det så uambitiøst, at erhvervsministeren har givet mig et svar, der siger, at regeringens målsætning forventes at blive opfyldt med det eksisterende kobbernetværk," dundrer DF'eren.

Dennis Flydtkjær peger på, at regeringens målsætning således vil blive opfyldt, uden at regeringen behøver at løfte en finger. Det er han ikke helt tilfreds med.

"Skal vi være en førende it-nation, er vi altså nødt til at sætte overlæggeren noget højere, og fundamentet for at få det fulde potentiale af it i det danske samfund er, at infrastrukturen er i top," fastslår Dennis Flydtkjær.

Alt halter med langsomt net

Dansk Folkepartis it- og teleordfører nævner, at ud over telemedicin vil skolernes it-undervisning også lide under for langsomme bredbåndsforbindelser.

"I folkeskolen kan man godt lave digitalundervisning og lave platforme, så man let kan se via nettet, hvad man for eksempel har for i lektier. Elever og forældre kan nemt se, hvad de skal lave [...] men hvis familien bor i et yderområde, hvor der ikke er ordentlige bredbåndsforbindelser, så duer det jo ikke," lyder det fra Dennis Flydtkjær.

Ud over at få sat turbo under den nuværende infrastruktur ser Dennis Flydtkjær meget gerne, at der også i skolerne bliver taget noget hårdere fast om digitaliseringen, end det vi ser i dag.

"Hovedparten af opgaven med at få it ind i undervisningen ligger i kommunerne, men vi kan også gøre noget fra Folketinget. Det kan for eksempel være målsætninger om, at inden 2020 skal undervisningen i nogle af fagene foregå digitalt. Det kan man så understøtte med penge," fremhæver han.

Indtil videre er digitaliseringen støttet i skolerne med en halv milliard kroner fra statens side, mens en gammel aftale betyder, at det beløb kan dobles op i form af indkøb af digitale læringsmidler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere