Artikel top billede

TDC's NetDesign køber stor konkurrent

NetDesign, der ejes af TDC, opkøber dansk konkurrent og overtager både medarbejdere og kunder. Få forklaringen fra NetDesign-direktøren her.

TDC-datterselskabet NetDesign køber en del af Eltel Networks' Business Solutions-division.

Aftalen, der træder i kraft den 1. september, betyder, at 39 medarbejdere og 150 store erhvervskunder fra Eltel Networks nu kommer under TDC's vinger. 

Det oplyser NetDesign til Computerworld.

"Det, der har været vigtig for os i det her forløb, er, at vi skaber en meget stærk enhed inden for unified communications og hele det her med callcentre og kontaktcentre," fortæller Steen Hagengaard, administrerende direktør i NetDesign.

Det er kontrakter og service-aftaler inden for primært Avaya- og Aastra-løsninger, Netdesign overtager med købet af en del af Eltel Networks' Business Solutions.

"Vi får mulighed for at tilbyde endnu bredere og dybere kompetencer til de forskellige platforme, vi nu engang kan levere på," siger Steen Hagengaard.

"Os så får vi selvfølgelig også mulighed for at arbejde med flere rigtig spændende kunder."

Hvad er prisen?

Eltel havde i 2012 en omsætning på 791 millioner kroner og kom ud med et mindre underskud. NetDesigns 2012-omsætning lød på godt 859 millioner kroner, og virksomheden kom ud med et positivt resultat på 6,3 millioner kroner.

Steen Hagengaard ønsker ikke at oplyse prisen for Eltel Networks-afdelingen.

"Men det er trods alt en virksomhed af en vis størrelse. Når der er 39 medarbejdere og 150 pænt store erhvervskunder, er det selvfølgelig en betydelig tilgang til vores forretning," siger han dog til Computerworld.

Det er vel også en konkurrent færre, I skal forholde jer til?

"Jo, det kan du sige. Vi har selvfølgelig traditionelt været konkurrenter, men det er vi både på Avaya, Aastra, Cisco og Lync og så videre - og også med andre. Selvfølgelig er det en konkurrent færre, men vi har også oplevet et rigtig spændende og konstruktivt samarbejde, som begge parter kan få glæde af i fremtiden."

Kan være flere opkøb på vej

Selv om NetDesign med købet fjerner en konkurrent på markedet, er der også fremadrettet lagt op til et samarbejde mellem TDC og Eltel, idet Eltel Networks står får installation og service på en række af TDC's produkter.

Per Ingemann, der i dag er direktør for den del af Eltel Networks, NetDeign køber, fortsætter i NetDesign, hvor han skal være direktør for den samlede konsulentdivision med 170 medarbejdere.

En del af en strategi

Steen Hagengaard fortalte i juli til Computerworld, at "den her branche går i retningen af at blive endnu mere konsulent- og rådgivningstung fremfor 'bare' at levere teknologien."

"Vi er og skal være virksomheden, der kan tale it ind mod forretningen og skabe værdi for kunden i alle de faser, hvor vi er med på holdet," sagde direktøren.

Det nye opkøb er en del af den strategi.

"Vi bygger nogle flere kompetencer ind på det, vi kalder rådgivning og sparring. Jeg udfordrer min organisation på, at vi skal være endnu mere proaktive og endnu mere rådgivende over for vores kunder på, hvad det er, der sker med de her teknologier, og hvad de kan bruges til."

Er der lagt op til flere opkøb eller aftaler i den kommende tid?

"Det er ikke sådan, at vi står med en perlerække af tiltag, men det er klart, at vi kigger på hele vores forretning og på, om der er andre muligheder, når vi kommer længere frem," siger Steen Hagengaard.

Når de 39 nye medarbejdere er integreret i NetDesign, har virksomheden i alt omkring 370 medarbejdere.

Det er dog stadig en del færre end i 2012, hvor antallet var oppe 452 ifølge årsregnskabet.

NetDesign har i det seneste år været gennem større omrokeringer.

I november sidste år stoppede administrerende direktør Keld Jersild Olsen, samtidig med, at i alt 39 personer fra NetDesign blev flyttet til TDC Erhverv.

Steen Hagengaard er tidligere topchef for Columbus IT og har været direktør i NetDesign siden årsskiftet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Topchef Keld Jersild Olsen færdig i NetDesign - medarbejdere fyres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.