Artikel top billede

TDC's NetDesign køber stor konkurrent

NetDesign, der ejes af TDC, opkøber dansk konkurrent og overtager både medarbejdere og kunder. Få forklaringen fra NetDesign-direktøren her.

TDC-datterselskabet NetDesign køber en del af Eltel Networks' Business Solutions-division.

Aftalen, der træder i kraft den 1. september, betyder, at 39 medarbejdere og 150 store erhvervskunder fra Eltel Networks nu kommer under TDC's vinger. 

Det oplyser NetDesign til Computerworld.

"Det, der har været vigtig for os i det her forløb, er, at vi skaber en meget stærk enhed inden for unified communications og hele det her med callcentre og kontaktcentre," fortæller Steen Hagengaard, administrerende direktør i NetDesign.

Det er kontrakter og service-aftaler inden for primært Avaya- og Aastra-løsninger, Netdesign overtager med købet af en del af Eltel Networks' Business Solutions.

"Vi får mulighed for at tilbyde endnu bredere og dybere kompetencer til de forskellige platforme, vi nu engang kan levere på," siger Steen Hagengaard.

"Os så får vi selvfølgelig også mulighed for at arbejde med flere rigtig spændende kunder."

Hvad er prisen?

Eltel havde i 2012 en omsætning på 791 millioner kroner og kom ud med et mindre underskud. NetDesigns 2012-omsætning lød på godt 859 millioner kroner, og virksomheden kom ud med et positivt resultat på 6,3 millioner kroner.

Steen Hagengaard ønsker ikke at oplyse prisen for Eltel Networks-afdelingen.

"Men det er trods alt en virksomhed af en vis størrelse. Når der er 39 medarbejdere og 150 pænt store erhvervskunder, er det selvfølgelig en betydelig tilgang til vores forretning," siger han dog til Computerworld.

Det er vel også en konkurrent færre, I skal forholde jer til?

"Jo, det kan du sige. Vi har selvfølgelig traditionelt været konkurrenter, men det er vi både på Avaya, Aastra, Cisco og Lync og så videre - og også med andre. Selvfølgelig er det en konkurrent færre, men vi har også oplevet et rigtig spændende og konstruktivt samarbejde, som begge parter kan få glæde af i fremtiden."

Kan være flere opkøb på vej

Selv om NetDesign med købet fjerner en konkurrent på markedet, er der også fremadrettet lagt op til et samarbejde mellem TDC og Eltel, idet Eltel Networks står får installation og service på en række af TDC's produkter.

Per Ingemann, der i dag er direktør for den del af Eltel Networks, NetDeign køber, fortsætter i NetDesign, hvor han skal være direktør for den samlede konsulentdivision med 170 medarbejdere.

En del af en strategi

Steen Hagengaard fortalte i juli til Computerworld, at "den her branche går i retningen af at blive endnu mere konsulent- og rådgivningstung fremfor 'bare' at levere teknologien."

"Vi er og skal være virksomheden, der kan tale it ind mod forretningen og skabe værdi for kunden i alle de faser, hvor vi er med på holdet," sagde direktøren.

Det nye opkøb er en del af den strategi.

"Vi bygger nogle flere kompetencer ind på det, vi kalder rådgivning og sparring. Jeg udfordrer min organisation på, at vi skal være endnu mere proaktive og endnu mere rådgivende over for vores kunder på, hvad det er, der sker med de her teknologier, og hvad de kan bruges til."

Er der lagt op til flere opkøb eller aftaler i den kommende tid?

"Det er ikke sådan, at vi står med en perlerække af tiltag, men det er klart, at vi kigger på hele vores forretning og på, om der er andre muligheder, når vi kommer længere frem," siger Steen Hagengaard.

Når de 39 nye medarbejdere er integreret i NetDesign, har virksomheden i alt omkring 370 medarbejdere.

Det er dog stadig en del færre end i 2012, hvor antallet var oppe 452 ifølge årsregnskabet.

NetDesign har i det seneste år været gennem større omrokeringer.

I november sidste år stoppede administrerende direktør Keld Jersild Olsen, samtidig med, at i alt 39 personer fra NetDesign blev flyttet til TDC Erhverv.

Steen Hagengaard er tidligere topchef for Columbus IT og har været direktør i NetDesign siden årsskiftet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Topchef Keld Jersild Olsen færdig i NetDesign - medarbejdere fyres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.