Artikel top billede

(Foto: gratis /)

TDC's NetDesign køber stor konkurrent

NetDesign, der ejes af TDC, opkøber dansk konkurrent og overtager både medarbejdere og kunder. Få forklaringen fra NetDesign-direktøren her.

TDC-datterselskabet NetDesign køber en del af Eltel Networks' Business Solutions-division.

Aftalen, der træder i kraft den 1. september, betyder, at 39 medarbejdere og 150 store erhvervskunder fra Eltel Networks nu kommer under TDC's vinger. 

Det oplyser NetDesign til Computerworld.

"Det, der har været vigtig for os i det her forløb, er, at vi skaber en meget stærk enhed inden for unified communications og hele det her med callcentre og kontaktcentre," fortæller Steen Hagengaard, administrerende direktør i NetDesign.

Det er kontrakter og service-aftaler inden for primært Avaya- og Aastra-løsninger, Netdesign overtager med købet af en del af Eltel Networks' Business Solutions.

"Vi får mulighed for at tilbyde endnu bredere og dybere kompetencer til de forskellige platforme, vi nu engang kan levere på," siger Steen Hagengaard.

"Os så får vi selvfølgelig også mulighed for at arbejde med flere rigtig spændende kunder."

Hvad er prisen?

Eltel havde i 2012 en omsætning på 791 millioner kroner og kom ud med et mindre underskud. NetDesigns 2012-omsætning lød på godt 859 millioner kroner, og virksomheden kom ud med et positivt resultat på 6,3 millioner kroner.

Steen Hagengaard ønsker ikke at oplyse prisen for Eltel Networks-afdelingen.

"Men det er trods alt en virksomhed af en vis størrelse. Når der er 39 medarbejdere og 150 pænt store erhvervskunder, er det selvfølgelig en betydelig tilgang til vores forretning," siger han dog til Computerworld.

Det er vel også en konkurrent færre, I skal forholde jer til?

"Jo, det kan du sige. Vi har selvfølgelig traditionelt været konkurrenter, men det er vi både på Avaya, Aastra, Cisco og Lync og så videre - og også med andre. Selvfølgelig er det en konkurrent færre, men vi har også oplevet et rigtig spændende og konstruktivt samarbejde, som begge parter kan få glæde af i fremtiden."

Kan være flere opkøb på vej

Selv om NetDesign med købet fjerner en konkurrent på markedet, er der også fremadrettet lagt op til et samarbejde mellem TDC og Eltel, idet Eltel Networks står får installation og service på en række af TDC's produkter.

Per Ingemann, der i dag er direktør for den del af Eltel Networks, NetDeign køber, fortsætter i NetDesign, hvor han skal være direktør for den samlede konsulentdivision med 170 medarbejdere.

En del af en strategi

Steen Hagengaard fortalte i juli til Computerworld, at "den her branche går i retningen af at blive endnu mere konsulent- og rådgivningstung fremfor 'bare' at levere teknologien."

"Vi er og skal være virksomheden, der kan tale it ind mod forretningen og skabe værdi for kunden i alle de faser, hvor vi er med på holdet," sagde direktøren.

Det nye opkøb er en del af den strategi.

"Vi bygger nogle flere kompetencer ind på det, vi kalder rådgivning og sparring. Jeg udfordrer min organisation på, at vi skal være endnu mere proaktive og endnu mere rådgivende over for vores kunder på, hvad det er, der sker med de her teknologier, og hvad de kan bruges til."

Er der lagt op til flere opkøb eller aftaler i den kommende tid?

"Det er ikke sådan, at vi står med en perlerække af tiltag, men det er klart, at vi kigger på hele vores forretning og på, om der er andre muligheder, når vi kommer længere frem," siger Steen Hagengaard.

Når de 39 nye medarbejdere er integreret i NetDesign, har virksomheden i alt omkring 370 medarbejdere.

Det er dog stadig en del færre end i 2012, hvor antallet var oppe 452 ifølge årsregnskabet.

NetDesign har i det seneste år været gennem større omrokeringer.

I november sidste år stoppede administrerende direktør Keld Jersild Olsen, samtidig med, at i alt 39 personer fra NetDesign blev flyttet til TDC Erhverv.

Steen Hagengaard er tidligere topchef for Columbus IT og har været direktør i NetDesign siden årsskiftet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Topchef Keld Jersild Olsen færdig i NetDesign - medarbejdere fyres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere