Artikel top billede

(Foto: gratis /)

TDC's NetDesign køber stor konkurrent

NetDesign, der ejes af TDC, opkøber dansk konkurrent og overtager både medarbejdere og kunder. Få forklaringen fra NetDesign-direktøren her.

TDC-datterselskabet NetDesign køber en del af Eltel Networks' Business Solutions-division.

Aftalen, der træder i kraft den 1. september, betyder, at 39 medarbejdere og 150 store erhvervskunder fra Eltel Networks nu kommer under TDC's vinger. 

Det oplyser NetDesign til Computerworld.

"Det, der har været vigtig for os i det her forløb, er, at vi skaber en meget stærk enhed inden for unified communications og hele det her med callcentre og kontaktcentre," fortæller Steen Hagengaard, administrerende direktør i NetDesign.

Det er kontrakter og service-aftaler inden for primært Avaya- og Aastra-løsninger, Netdesign overtager med købet af en del af Eltel Networks' Business Solutions.

"Vi får mulighed for at tilbyde endnu bredere og dybere kompetencer til de forskellige platforme, vi nu engang kan levere på," siger Steen Hagengaard.

"Os så får vi selvfølgelig også mulighed for at arbejde med flere rigtig spændende kunder."

Hvad er prisen?

Eltel havde i 2012 en omsætning på 791 millioner kroner og kom ud med et mindre underskud. NetDesigns 2012-omsætning lød på godt 859 millioner kroner, og virksomheden kom ud med et positivt resultat på 6,3 millioner kroner.

Steen Hagengaard ønsker ikke at oplyse prisen for Eltel Networks-afdelingen.

"Men det er trods alt en virksomhed af en vis størrelse. Når der er 39 medarbejdere og 150 pænt store erhvervskunder, er det selvfølgelig en betydelig tilgang til vores forretning," siger han dog til Computerworld.

Det er vel også en konkurrent færre, I skal forholde jer til?

"Jo, det kan du sige. Vi har selvfølgelig traditionelt været konkurrenter, men det er vi både på Avaya, Aastra, Cisco og Lync og så videre - og også med andre. Selvfølgelig er det en konkurrent færre, men vi har også oplevet et rigtig spændende og konstruktivt samarbejde, som begge parter kan få glæde af i fremtiden."

Kan være flere opkøb på vej

Selv om NetDesign med købet fjerner en konkurrent på markedet, er der også fremadrettet lagt op til et samarbejde mellem TDC og Eltel, idet Eltel Networks står får installation og service på en række af TDC's produkter.

Per Ingemann, der i dag er direktør for den del af Eltel Networks, NetDeign køber, fortsætter i NetDesign, hvor han skal være direktør for den samlede konsulentdivision med 170 medarbejdere.

En del af en strategi

Steen Hagengaard fortalte i juli til Computerworld, at "den her branche går i retningen af at blive endnu mere konsulent- og rådgivningstung fremfor 'bare' at levere teknologien."

"Vi er og skal være virksomheden, der kan tale it ind mod forretningen og skabe værdi for kunden i alle de faser, hvor vi er med på holdet," sagde direktøren.

Det nye opkøb er en del af den strategi.

"Vi bygger nogle flere kompetencer ind på det, vi kalder rådgivning og sparring. Jeg udfordrer min organisation på, at vi skal være endnu mere proaktive og endnu mere rådgivende over for vores kunder på, hvad det er, der sker med de her teknologier, og hvad de kan bruges til."

Er der lagt op til flere opkøb eller aftaler i den kommende tid?

"Det er ikke sådan, at vi står med en perlerække af tiltag, men det er klart, at vi kigger på hele vores forretning og på, om der er andre muligheder, når vi kommer længere frem," siger Steen Hagengaard.

Når de 39 nye medarbejdere er integreret i NetDesign, har virksomheden i alt omkring 370 medarbejdere.

Det er dog stadig en del færre end i 2012, hvor antallet var oppe 452 ifølge årsregnskabet.

NetDesign har i det seneste år været gennem større omrokeringer.

I november sidste år stoppede administrerende direktør Keld Jersild Olsen, samtidig med, at i alt 39 personer fra NetDesign blev flyttet til TDC Erhverv.

Steen Hagengaard er tidligere topchef for Columbus IT og har været direktør i NetDesign siden årsskiftet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Topchef Keld Jersild Olsen færdig i NetDesign - medarbejdere fyres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere