Artikel top billede

Direktør: Sådan vil jeg transformere Netdesign

Interview: For godt et halvt år siden fik Netdesign ny administrerende direktør. Her fortæller Steen Hagengaard, hvordan fremtiden ser ud for Netdesign, og han erkender samtidig, at der vist er en græsplæne, der nok skal slås.

Den danske virksomhed NetDesign, der er et datterselskab under TDC Erhverv, har siden årsskiftet været ledet af administrerende direktør, Steen Hagengaard.

I forbindelse med at den nye direktør satte sig for bordenden, annoncerede TDC, at NetDesign skulle videreudvikle og dyrke konsulent- og rådgivningsdisciplinen indenfor TDC-koncernen.

Og det kan godt se ud som om, de har fundet den rigtige mand til det job - Steen Hagengaard er blevet hentet ind fra lige præcis den verden, man vil styre endnu mere over mod.

Med godt ni år som direktør i it-virksomheden Columbus IT har han således god erfaring med at drive konsulentvirksomheder.

"Jeg har jo været i konsulentverdenen i meget lang tid, så det er det, jeg i høj grad kender til. Det sidste halve år har jeg været med til at transformere virksomheden til at være mere projekt- og konsulentdrevet - selvfølgelig oven på de teknologier, vi leverer i forvejen," siger Steen Hagengaard.

Denne vej går Netdesign

Og direktøren synes helt klar over, hvad hans opgave bliver - kort sagt skal visionen om teknologisk rådgivning og sparring med kunderne føres helt ud i livet.

"Den her branche går i retningen af at blive endnu mere konsulent- og rådgivningstung fremfor 'bare' at levere teknologien. Vi er og skal være virksomheden, der kan tale it ind mod forretningen og skabe værdi for kunden i alle de faser, hvor vi er med på holdet," siger direktøren.

NetDesign har i dag en række centrale fokusområder, der inkluderer Sikkerhed, Netværk/datacenter, Infrastruktur, Unified Communication (UC) og Service & Outsourcing.

Direktøren fortæller, at halvdelen af forretningen i dag omhandler serviceaftaler, og det er altså også her, man fortsat vil forsøge at stå meget stærkt kombineret med en solid rådgivning.

Stadig en masse der skal gøres

På kundekartoteket står allerede adskillige top 500-virksomheder og offentlige institutioner i Danmark, og det er noget, direktøren fremhæver som en klar styrke ved NetDesign.

Læs også: 
TDC: Her er planen med Netdesign og TDC Hosting

Ny topchef: Derfor sagde jeg ja til NetDesign

Fiasko: Derfor tabte NetDesign kæmpeaftale på gulvet

Vi skal være endnu mere offensive

"Netdesign har et bredt fundament og mange års erfaring - vi har faktisk 25 års jubilæum i år. Vi er med på nogle af de største virksomheders nye projekter, og her får vi selvfølgelig en masse spændende erfaring, som vi kan bygge videre på," siger Steen Hagengaard.

I de første seks måneders tid har Steen Hagengaard fokuseret på at få styr på de organisatoriske strukturændringer, der fulgte med ved hans ansættelse. 

Nu er ændringer ved at bundfælde sig i virksomheden, der har omkring 350 ansatte.

"Ændringerne skal lige have tid til at virke, men det ser fornuftigt ud," siger han og fortsætter:

"Der er stadig en masse, der skal gøres, før vi kommer til at se det store potentiale, der er i at benytte de sammenhængende løsninger med TDC Erhverv, TDC Hosting og os selv - udfolde sig helt."

Nu sætter vi sejlene 

Han fortæller videre, at der kun er gennemført ganske få reduktioner i 2013, og at planen faktisk er at ansætte endnu flere medarbejdere med kompetenceområder inden for især sikkerhed, netværk/datacenter og hele UC-området.

For der skal sættes tryk på nu, påpeger direktøren.

"Vi har sat skibet i søen, og nu skal det til at sejle og høste gevinsterne. Vi skal offensivt ud i markedet og markere os," pointerer Steen Hagengaard.

Det skal der dog lige samles kræfter. For efter godt seks måneders hårdt arbejde hos NetDesign, primært i København, er der også brug for at koble lidt af.

"Jeg er netop gået på sommerferie. Jeg bor i Silkeborg, og jeg befinder mig jo dagligt i København - så det bliver godt at komme hjem og sidde tre uger på terrassen og være sammen med min familie - det er tiltrængt," siger han og medgiver, at der nok også er en græsplæne, der skal slås.

Læs også: 
TDC: Sådan vil nyt NetDesign tæske konkurrenterne

Keld Jersild efter exit: Sådan efterlader jeg NetDesign

Dansk rival slår Netdesign i Danmarks største netværksaftale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere