Top 100:Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: 34 leverandører leverer vækst på 30 procent

Artikel top billede

Tak for dine fejl, Steve Ballmer

Historiens dom er hård - og ofte forkert. Mange peger fingre ad Steve Ballmer og Microsofts fejl. Men vi har i virkeligheden ofte meget at takke andres fejl for.

Ok, nogle fejl er svære at undgå. Som da Abraham Lincoln (vistnok) sagde: "Skat, jeg keder mig i aften - skal vi ikke gå i teatret?"

Andre fejl er mere åbenlyse og burde være til at undgå. Som da Argentina modigt erklærede krig mod Nazityskland i foråret 1945 og bagefter undrede sig over, at de ikke blev inviteret til sejrsfesten, Napoleon som marcherer mod den russiske vinter uden at pakke de lange underbukser eller samtlige militære beslutninger taget af danske monarker efter år 1300.

Og så er dem, som ikke rigtigt er fejl, før historien dømmer dem. Se bare på omtalen af Microsoft-chef Steve Ballmers lange farvel. Hans afsked er akkompagneret af analyser fyldt med hovedrysten og pegen fingre af alt det, som kunne være gjort anderledes. Vista, den manglende satsning på først online og senere på at få udskiftet det aldrende Windows Mobile styresystem. Alt sammen ting, som ikke pynter på nogens CV.

Lærer vi mere af andres fejl end af deres succes?

Noget af det kunne nok være undgået, men jeg vil alligevel gerne sige farvel til Steve - og tilføje et tak for alle de fejl, der blev lavet undervejs. Uanset om det er fejl truffet på trods af, at oplysningerne var til stede (tip til alle megalomane diktatorer: Der bliver rigtigt koldt om vinteren i Rusland) eller fejl som Microsoft gjorde ved at satse på en forkert teknologi.

"Tusindvis af vrede Windows-brugere stikker pt. nåle i deres Steve Ballmer voodoo-dukker, men om tre, fire eller fem år vil vi måske anerkende det som det skifte,"

Velkommen i klubben siger jeg bare. For der ville ikke være en iPad, hvis ikke Steve Jobs manisk havde arbejdet på Apple Lisa for til sidst at blive smidt ud af Apple og så vende tilbage med en klarere vision.

Og havde Nokia og Microsoft ikke krampagtigt holdt sit egne mobile styresystemer til den næsten bitre ende, havde Apple og Google ikke haft muligheden for at innovere i det omfang, der har bragt os iOS og Android - og hele den mobile revolution, vi oplever nu.

Så tak, Steve. Tak for Windows RT, som blev udtænkt som et svar på iPpad'ens succes. Det kan godt være, at du brændte 5 milliarder af på den, men måske om 5-10 eller år kan vi se, hvad bruddet med Intel + Windows vil betyde.

Og tak Steve for Windows 8. Det hurtige og stabile styresystem med den frustrerende dobbelte personlighed. Tusindvis af vrede Windows-brugere stikker pt. nåle i deres Steve Ballmer voodoo-dukker, men om tre, fire eller fem år vil vi måske anerkende det som det skifte, som for alvor rykkede til vores forkalkede opfattelse af en bærbar computer.

Måske. Det er altid nemmere at se alting som en målrettet evolutionær proces i bakspejlet, mens den virkelige historie er rodet, uforudsigelig og langt mere kompliceret. Spørg bare Commodore, Nokia og Amstrad. Faktum er, at vi ofte lærer mere af andres fejl end af deres succeser. Så tak for alt, Steve. Dog ikke Windows Vista, den må du tage på din egen kappe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital