Efter regning til it-mand: Disse NemID-ydelser er gratis

Selv om du fortsat kan ende med en regning på NemID-support, er visse ydelser dog gratis, understreger Erhvervsstyrelsen.

Selvom systemingeniør Jens Viggo Moesmand måtte betale til Nets for NemID-support, så er anden support rent faktisk gratis.

Det understreger Erhvervsstyrelsen i et svar til Computerworld oven på artiklen om systemingeniørens trælse oplevelser.

"Vi kan ikke svare for Jens Viggo Moesmands oplevelser med Nets supporten, men alene for den del af artiklen, som handler om support på oprettelse af en Digital Postkasse," lyder det fra specialkonsulent Dorte Kaiser fra Erhvervsstyrelsen. 

For den fælles support på Digital Post - som er gratis - er oprettet i forbindelse med udrulningen af Digital Post og knytter sig til spørgsmål om postkassen og den adgangsgivende NemID medarbejdersignatur. 

"Spørgsmål om Nets-DanIDs øvrige produkter har ikke noget med Digital Post at gøre, og er derfor ikke omfattet af supporten på Digital Post," forklarer hun om den NemID-support, der skal betales for.

Imidlertid har Erhvervsstyrelsen opbygget et omfattende online hjælpeunivers på Virk.dk/postkasse. 

"Her findes både kontaktinformation, faq, e-læringsfilm og vejledninger," forklarer Dorte Kaiser. 

I hjælpeuniverset kan virksomheder og foreninger også lave deres egen tjekliste, så de kan se, hvordan netop deres virksomhed eller forening skal oprette en postkasse, oplyser hun.

Der er desuden etableret en fælles hotline, hvor virksomheder og foreninger kan få personlig hjælp.

Telefonsupport åbnede 13. august
"Telefonsupporten åbnede den 13. august og bemandes af folk fra Erhvervsstyrelsen, Nets-DanID og e-Boks," forklarer hun videre. 

Faktisk sidder der alene i Erhvervsstyrelsen flere end 20 mennesker klar til at svare på spørgsmål. 

Samtidig kan flere end 60 biblioteker landet over hjælpe virksomheder og foreninger med at bestille en NemID medarbejdersignatur og oprette postkassen, lyder det fra Dorte Kaiser. 

"Hjælpen er først og fremmest tænkt til de virksomheder og foreninger, der har svært ved at bruge en computer," forklarer hun.

Hun oplyser, at personalet på de 60 biblioteker har været klar til at hjælpe siden marts/april i år. 

Erhvervsstyrelsen gennemfører i øjeblikket en omfattende kampagne for Digital Post. 

Kampagnen består af breve til landets 650.000 virksomheder og foreninger om, at de skal oprette en digital postkasse, dagbladsannoncering, annoncering på webmedier og annoncering på tv. 

Herudover er der gjort en indsats for at få cirka 150 organisationer, brancher og foreninger til at bruge deres egne medier til at informere medlemmer med flere, oplyser Dorte Kaiser.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.