Sådan sparer du kassen i dit serverrum

Sløjf de miljøsvinske maskiner i dit serverrum og spar kassen på el-regningen. Så kort kan en ny sparevejledning til serverrummet opsummeres, som du kan læse mere om her.

I takt med, at it-driften sluger mere og mere strøm, har Energistyrelsen udsendt en vejledning til, hvordan it-og energiansvarlige kan nedbringe strømforbruget i serverrummet.

"Samlet bruger vi i Danmark for omkring en milliard kroner i el til serverrum. Behovet for serverydelser stiger løbende, og elforbruget kan komme til at vokse dramatisk over de kommende år," lyder det i indledningen til styrelsens vejledning.

Energistyrelsen hævder, at hvis man følger vejledningerne, kan man spare op mod halvdelen af el-forbruget i serverrummt uden at gå på kompromis med hverken funktionalitet og sikkerhed.

Ikke en bibel
Du skal dog ikke regne med, at du kan bygge dit serverrum fra A til Å, hvis du bladrer i vejledningen.

"Vi har ikke skrevet en gennemført bibel til, hvordan man bygger sit serverrum, og man kan ikke bygge et serverrum ud fra vejledningen," forklarer projektleder Michael Reuss fra styrelsen til Computerworld.

"Men man kan blive opdateret på den allernyeste viden omkring effektivisering. og på den måde er det en læsevejledning til evangeliet. Så når virksomhederne skal ud til leverandørerne, så har de den basale baggrundsviden på plads til at finde det rigtige udstyr," fortsætter han.

Tre år er længe siden
Vejledningen til det energieffektive serverrum er møntet på alle firmaer fra små virksomheder til store selskaber og sågar udbydere af datacentre.

"Vi har i et bredt samarbejde med leverandører, forskere og virksomheder samlet viden om best practices med hensyn til det energieffektive serverrum i forskellige størrelser," fortæller Michael Reuss fra Energistyrelsen.

Vejledningen til det energieffektive serverrum er udarbejdet af Energistyrelsen i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen og en række kommercielle spillere som eksempelvis Schneider Electric, Grontmij og Devoteam, og det er en opdatering af en tidligere udsendt vejledning i 2011.

"Det materiale, vi udgav for tre år siden, er faktisk forældet nu, fordi der er så meget ny viden om serverdrift, ny teknologi er kommet til, og der er nye regler fra EU på området," forklarer Michael Reuss.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.