Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers

Total overvågning på nettet: Denne teknologi holder snushanerne effektivt fra døren

Amerikanske NSA snuser i dine data. Men der er én sikkerheds-model, der virker og som er stort set ubrydelig, mener sikkerheds-eksperter. Se den her.

Den amerikanske sikkerhedsorganisation NSA snuser overalt og investerer milliarder af dollar i avancerede overvågnings-teknologier, der kan snuse overalt på nettet.

Skal du holde dine data i skjul for snushaner og nysgerrige organisationer, så er der kun én vej, mener sikkerheds-eksperter. Nemlig kryptering.

Er en avanceret krypterings-løsning ordentligt implementeret, er den nemlig fortsat den mest sikre måde at sikre sig privacy på nettet.

Meldingen kommer, efter at den britiske avis The Guardian tidligere kunne afsløre, at NSA i interne dokumenter beskriver, hvordan man kan omgå krypterings-teknologier ved hjælp af forskellige metoder.

De tæller udnyttelse af bagdøre, voldsomme angreb, juridiske 'angreb' ved hjælp af dommerkendelser samt indgåelse af partnerskaber med teknologi-leverandører.

Angiveligt har NSA været i stand til at trænge igennem adskillige krypterings-algoritmer.

Alligevel gør de matematiske principper bag kryptografi, at de kryptografiske sikkerhedsløsninger fortsat er særdeles vanskelige at knække.

Indbygget bagdør

Den amerikanske sikkerhedsekspert og ph.d. i kryptografik Steve Weiss siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at det er sandsynligt, at NSA kun er lykkedes med at trænge igennem usikre, uddaterede og forældede implementeringer af visse krypterings-teknologier.

Han peger på, at lækkede dokumenter fra NSA antyder, at NSA byggede en bagdør i en NIST-godkendt krypterings-standard med navnet Dual EC DRBG, der anvendes til at generere rækker af tilfældige tal.

"Det vil tage helt usandsynligt kraftige supercomputere millioner af år at knække denne kryptering"

Dual EC DRBG har været tilgængelig i seks år. Brugen er ifølge Steve Weiss faldet drastisk, siden NSA-bagdøren blev opdaget af to Microsoft-ingeniører.

Steve Weiss siger, at det fortsat er uklart, om NSA er i stand til at knække mere robuste krypterings-teknologier.

"Indtil videre er det intet, der tyder på, at en algoritme som AES (Advanced Encryption Standard) er blevet knækket," siger han.

Her er det sårbare punkt i en krypteringsløsning

Andre sikkerhedseksperter peger på, at nutidens avancerede krypterings-løsninger er stort set ubrydelige, hvis de implementeres ordentligt.

"Det vil tage helt usandsynligt kraftige supercomputere millioner af år at knække denne kryptering," siger sikkerhedsmanden Dave Andersson til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge ham kan sikkerhedsniveauet i en AES-kryptering imidlertid hurtigt blive reduceret til noget, som en hacker kan knække med en billig pc på et par timer, hvis teknologien ikke implementeres ordentligt.

Her er det sårbare punkt

Dave Andersson siger, at NSA muligvis har været i stand til at udnytte sårbarheder i nogle af de processer, der understøtter krypteringen, fremfor at knække selve krypteringen.

Det kan eksempelvis være i udstedelsen af nøgler, der på mange måder er det mest sårbare område i en krypterings-løsning.

Det skyldes, at det er meget mere effektivt at forsøge at knække eller på anden måde trænge ind i nøgle-udstedelses-systemerne eller på anden vis stjæle nøgler end at forsøge at knække selve krypterings-algoritmerne.

Men også dette er yderst vanskeligt, hvis systemerne er implementeret efter alle forskrifterne, hedder det.

Open source er langt bedre

Sikkerhedsmanden Peter Weiss siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at virksomheder bør overveje at anvende open source-teknologier som Open SSL fremfor kommercielle løsninger.

Det skyldes, at de kommercielle løsninger ifølge ham er mere sårbare over for NSA-bagdøre end open source-løsningerne, hvor koden jo altid er åben og synlig for alle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere