Foto: Philippe Ramakers

Total overvågning på nettet: Denne teknologi holder snushanerne effektivt fra døren

Amerikanske NSA snuser i dine data. Men der er én sikkerheds-model, der virker og som er stort set ubrydelig, mener sikkerheds-eksperter. Se den her.

Den amerikanske sikkerhedsorganisation NSA snuser overalt og investerer milliarder af dollar i avancerede overvågnings-teknologier, der kan snuse overalt på nettet.

Skal du holde dine data i skjul for snushaner og nysgerrige organisationer, så er der kun én vej, mener sikkerheds-eksperter. Nemlig kryptering.

Er en avanceret krypterings-løsning ordentligt implementeret, er den nemlig fortsat den mest sikre måde at sikre sig privacy på nettet.

Meldingen kommer, efter at den britiske avis The Guardian tidligere kunne afsløre, at NSA i interne dokumenter beskriver, hvordan man kan omgå krypterings-teknologier ved hjælp af forskellige metoder.

De tæller udnyttelse af bagdøre, voldsomme angreb, juridiske 'angreb' ved hjælp af dommerkendelser samt indgåelse af partnerskaber med teknologi-leverandører.

Angiveligt har NSA været i stand til at trænge igennem adskillige krypterings-algoritmer.

Alligevel gør de matematiske principper bag kryptografi, at de kryptografiske sikkerhedsløsninger fortsat er særdeles vanskelige at knække.

Indbygget bagdør
Den amerikanske sikkerhedsekspert og ph.d. i kryptografik Steve Weiss siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at det er sandsynligt, at NSA kun er lykkedes med at trænge igennem usikre, uddaterede og forældede implementeringer af visse krypterings-teknologier.

Han peger på, at lækkede dokumenter fra NSA antyder, at NSA byggede en bagdør i en NIST-godkendt krypterings-standard med navnet Dual EC DRBG, der anvendes til at generere rækker af tilfældige tal.

"Det vil tage helt usandsynligt kraftige supercomputere millioner af år at knække denne kryptering"

Dual EC DRBG har været tilgængelig i seks år. Brugen er ifølge Steve Weiss faldet drastisk, siden NSA-bagdøren blev opdaget af to Microsoft-ingeniører.

Steve Weiss siger, at det fortsat er uklart, om NSA er i stand til at knække mere robuste krypterings-teknologier.

"Indtil videre er det intet, der tyder på, at en algoritme som AES (Advanced Encryption Standard) er blevet knækket," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.