Bare vent: Så vild bliver overvågningen af dig

Big data-løsninger vil betyde en enorm overvågning af dig og din færden. Her er et bud på fremtidens overvågningssamfund med et godt tilbud i enden.

ComputerViews: Hvis du tror, du bliver overvåget meget nu, så bare vent. 

For den dataindsamling, der sker i øjeblikket, er kun starten på en minutiøs kortlægning af dig.

Et af de væsentligste mål med datahøsten er at få snablen ned i din pengepung ved at kortlægge dig som forbruger.

En 360-graders kundeprofil kalder man det i en meget stor dansk bank.

Læs også: Så blodtørstige er virksomhederne efter dig og dine data

Udgangspunktet er big data, business intelligence 2.0 eller digital markedsføring - kært barn har mange navne - men formålet har ikke ændret sig, siden Lars Larsen tonede frem på tv-skærmen i reklamefilmens barndom med et "godt tilbud til dig."

Firmaer som Sitecore eller Adobe har allerede set mulighederne og med stor succes til følge.

Vi høster allerede
Endnu har vi kun set begyndelsen, og løsningerne er stadig et stykke fra målet, men datagrundlaget om dig høstes allerede i stor stil. 

Der mangler it-løsninger, der for alvor kan samle og analysere de store ustrukturerede datamængder i realtid, men der arbejdes på højtryk for at få det til at lykkes

Du har allerede fået et målrettet nyhedsbrev eller mødt de første (og måske lidt ubehjælpsomme) forsøg på eksempelvis Facebook, hvor en annonce, baseret på et lille datagrundlag om dig, udgiver sig for at være målrettet.

Du griner måske lidt over Facebook-annoncerne for Wallmans Dinnershow eller sms-lån og siger en sætning som, "at de annoncer da rammer helt forkert." 

Et lille tankeeksperiment
Men lad os opstille et eksperiment, der ikke sætter fantasien for meget på prøve.

En dagligvarebutik har en medlemsordning, hvor du er registreret med dine personlige oplysninger.

Desuden har forretningen oprettet en bank, og så tilbyder den dig en billig, eller måske ligefrem gratis mobiltelefon i samspil med et abonnement. Dog på betingelse af at dagligvarebutikken må følge din færden via telefonens gps-system. 

I butikken er der ligeledes opsat et videoovervågningssystem, der følger din færden i butikken og som analyserer, hvor du er, og hvad du ser på - i realtid.

En lørdag eftermiddag bruger du 15 minutter i tv-afdelingen, fordi du lige skal orientere dig om de nye fjernsyn.

Før du forlader butikken, tikker der en sms ind på din mobil, som giver dig 10 procent rabat på et fjernsyn, et tilbud om finansiering gennem et banklån og en kontaktperson, du kan finde i afdelingen. 

Læs også: Sådan kortlægger Coop kunderne med big data - og tjener flere penge

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.