Artikel top billede

Verdens mindste netværksharddisk ser rødt

Western Digital er klar med verdens mindste NAS-harddisk, og samtidig får producenten en fælles bjørnekrammer af Qnap, Synology, Thecus og IO Data. Få forklaringen her.

Vi har vænnet os til 3,5 tommer harddiske til NAS'en, men nu er Western Digital klar med en 2,5 tommer version, der er bygget til at snurre 24 timer i døgnet. 

Harddisken fås med en kapacitet på en terabyte, og den kan derfor holde væsentlig færre datamængder end sine største storebrødre, der kan prale med plads til hele fire terabyte filer.

Fordelen ved 2,5 tommer versionen er naturligvis, at den fylder mindre, og samtidig bruger den mindre strøm.

"Folk vil stadig have høj kapacitet, tre eller fire terabyte harddiske, men vi forventer alligevel, at der er plads til modellen på 2,5 tommer, og den typiske kunde vil bruge den til backup af videoovervågning," fortæller Kristian Amberg, der er Senior Sales Manager EMEA hos Western Digital.

Den aktuelle model på 2,5 tommer er en del af Western Digitals Red-serie, der er målrettet brug i en NAS med en kapacitet på mellem en og fem harddiske og bygget til at køre 24 timer i døgnet.

Det vil sige, at det primært er til den krævende hjemmebruger eller mindre virksomheder.

Gruppekram med Synology og Qnap 
Med lanceringen af den nye model har Western Digital fået massevis af ros fra producenter af netværksharddiske, der giver Red-serien en ordentlig bjørnekrammer.

Synology har blandt andet udtalt: "Synology og WD Red er den ideelle duo som lagerløsning".

Mens IO Data også vil være med i jubelkoret: "IO Data har eksklusivt udvalgt WD Red som sin foretrukne partner til lagering, fordi der er tre års garanti, og vibrationsniveauet er halveret i forhold til tidligere NAS-modeller." 

Samtidig roser IO Data Red-serien for at være økonomisk i drift og skære 25 procent ned på strømforbruget.

Også Qnap omfavner Western Digital: "WD Red NAS-harddiske har leveret (...) en pålidelig løsning til 24/7 drift i mere end et år nu."

Klagesager og supportopkald

Selv om det kan virke som nogle rigtig flinke samarbejdspartnere, så skyldes rosen muligvis også, at Red-serien kan være med til at gøre livet lettere for producenterne af netværksharddiske:

"Jeg tror, hovedårsagen er, at de har fået mange support-opkald eller RMA'er (Return Merchandise Authorization, red.), fordi folk bruger standardharddiske, som ikke er beregnet til brug i NAS-setup," siger Kristian Amberg.

Problemet er, at en almindelig harddisk ikke nødvendigvis bryder sig om at være tændt døgnet rundt og være spærret inde i en kasse med to-tre andre diske og en temperatur, der minder om en tur i sauna.

Det kan hurtigt føre til uventet dødsfald, og samtidig er nogle af de billige diske ikke bygget til at udnytte alle de avancerede funktioner, som en NAS tilbyder.

Derfor kan både forbrugere og mindre virksomheder risikere at stå med en NAS, som ikke fungerer efter planen, og derfor har de brug for support eller opretter klager over hardwaren.

Ny lillebror og storebror i Red-serien

Den nye 2,5 tommer NAS-harddisk i WD Red-serien er verdens mindste til målrettet brug i netværksharddiske og koster 710 kroner for en version på en terabyte.

Western Digital har også en ny 3,5 tommer model klar i samme serie, men den har en kapacitet på fire terabyte og koster 1.500 kroner.

Western Digitals Red-serie er i øvrigt blevet udfordret af konkurrenten Seagate, som også har valgt at producere harddiske specielt rettet mod netværksharddiske. Det er dog kun 3,5 tommer modeller, og de har en kapacitet på 2, 3 eller 4 terabyte. 

Vores kollegaer i Norge har testet Seagate NAS HDD og vurderer, at harddiskene er i samme klasse som dem fra Western Digital. Testen kan læses her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.