Artikel top billede

Verdens mindste netværksharddisk ser rødt

Western Digital er klar med verdens mindste NAS-harddisk, og samtidig får producenten en fælles bjørnekrammer af Qnap, Synology, Thecus og IO Data. Få forklaringen her.

Vi har vænnet os til 3,5 tommer harddiske til NAS'en, men nu er Western Digital klar med en 2,5 tommer version, der er bygget til at snurre 24 timer i døgnet. 

Harddisken fås med en kapacitet på en terabyte, og den kan derfor holde væsentlig færre datamængder end sine største storebrødre, der kan prale med plads til hele fire terabyte filer.

Fordelen ved 2,5 tommer versionen er naturligvis, at den fylder mindre, og samtidig bruger den mindre strøm.

"Folk vil stadig have høj kapacitet, tre eller fire terabyte harddiske, men vi forventer alligevel, at der er plads til modellen på 2,5 tommer, og den typiske kunde vil bruge den til backup af videoovervågning," fortæller Kristian Amberg, der er Senior Sales Manager EMEA hos Western Digital.

Den aktuelle model på 2,5 tommer er en del af Western Digitals Red-serie, der er målrettet brug i en NAS med en kapacitet på mellem en og fem harddiske og bygget til at køre 24 timer i døgnet.

Det vil sige, at det primært er til den krævende hjemmebruger eller mindre virksomheder.

Gruppekram med Synology og Qnap 
Med lanceringen af den nye model har Western Digital fået massevis af ros fra producenter af netværksharddiske, der giver Red-serien en ordentlig bjørnekrammer.

Synology har blandt andet udtalt: "Synology og WD Red er den ideelle duo som lagerløsning".

Mens IO Data også vil være med i jubelkoret: "IO Data har eksklusivt udvalgt WD Red som sin foretrukne partner til lagering, fordi der er tre års garanti, og vibrationsniveauet er halveret i forhold til tidligere NAS-modeller." 

Samtidig roser IO Data Red-serien for at være økonomisk i drift og skære 25 procent ned på strømforbruget.

Også Qnap omfavner Western Digital: "WD Red NAS-harddiske har leveret (...) en pålidelig løsning til 24/7 drift i mere end et år nu."

Klagesager og supportopkald

Selv om det kan virke som nogle rigtig flinke samarbejdspartnere, så skyldes rosen muligvis også, at Red-serien kan være med til at gøre livet lettere for producenterne af netværksharddiske:

"Jeg tror, hovedårsagen er, at de har fået mange support-opkald eller RMA'er (Return Merchandise Authorization, red.), fordi folk bruger standardharddiske, som ikke er beregnet til brug i NAS-setup," siger Kristian Amberg.

Problemet er, at en almindelig harddisk ikke nødvendigvis bryder sig om at være tændt døgnet rundt og være spærret inde i en kasse med to-tre andre diske og en temperatur, der minder om en tur i sauna.

Det kan hurtigt føre til uventet dødsfald, og samtidig er nogle af de billige diske ikke bygget til at udnytte alle de avancerede funktioner, som en NAS tilbyder.

Derfor kan både forbrugere og mindre virksomheder risikere at stå med en NAS, som ikke fungerer efter planen, og derfor har de brug for support eller opretter klager over hardwaren.

Ny lillebror og storebror i Red-serien

Den nye 2,5 tommer NAS-harddisk i WD Red-serien er verdens mindste til målrettet brug i netværksharddiske og koster 710 kroner for en version på en terabyte.

Western Digital har også en ny 3,5 tommer model klar i samme serie, men den har en kapacitet på fire terabyte og koster 1.500 kroner.

Western Digitals Red-serie er i øvrigt blevet udfordret af konkurrenten Seagate, som også har valgt at producere harddiske specielt rettet mod netværksharddiske. Det er dog kun 3,5 tommer modeller, og de har en kapacitet på 2, 3 eller 4 terabyte. 

Vores kollegaer i Norge har testet Seagate NAS HDD og vurderer, at harddiskene er i samme klasse som dem fra Western Digital. Testen kan læses her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere