TDC frikendt for at dumpe bredbånds-priser

Teleselskabet TDC har fået konkurrenceankenævnets ord for, at selskabet har overholdt spillereglerne på det danske ADSL-marked. Bredbåndskonkurrenterne har ellers beskyldt TDC for at presse priserne på markedet, så de ikke kan tjene penge. Nu overvejer Cybercity at gå til EU.

Konkurrenceankenævnet har frikendt TDC for at have dumpet priserne på ADSL med overlæg for at tvinge bredbåndskonkurrenter som Tiscali, Cybercity og Tele2 ude af markedet.

Dermed stadfæster ankenævnet en tilsvarende afgørelse fra Konkurrencerådet fra sidste år, hvor TDC også slap fri.

Den afgørelse fik bredbåndsleverandørerne Tiscali og Cybercity til at klage over Konkurrencerådet.

Selskaberne mente, at rådet var skøjtet lidt for hurtigt hen over prissætningen af grossist-ADSL, hvor de beskylder TDC for at have presset priserne.

Konkurrenter kan ikke tjene penge

Cybercity og Tiscali mener, at TDC tidligere har gjort sig skyldig i såkaldt margin squeezing på ADSL-markedet

De to selskaber hævder, at TDC sænkede priserne til privatkunderne samtidig med, at selskabet fastholdt høje ADSL-priser for bredbåndsselskaber, der ville leje sig ind på selskabets net for at udbyde bredbånd til forbrugerne

På denne måde blev bredbåndsselskabernes indtjeningsmargin presset i bund, hvilket betød, at de ikke kunne tjene penge på at sælge ADSL-forbindelser.

- Jeg er langt fra tilfreds med afgørelsen. Ankenævnet vil slet ikke forholde sig til margin squeezing, som ellers er det, der er sagens kerne, siger Roland M. Andersen, finansdirektør for Cybercity.

Han er overrasket over Konkurrenceankenævnets kendelse, som han havde forventet havde været en anden i kølvandet på flere EU-sager, hvor eksempelvis Deutsche Telecom er blevet presset til at sænke priserne på grossist-ADSL.

Cybercity overvejer at gå til EU

Ankenævnet har dog ikke ladet sig påvirke af udlandet til at se nærmere på indtjeningsmarginen, men har i stedet koncentreret sig om bredbåndsselskabernes beskyldninger om predatory pricing, som det hedder, når man sælger varer med tab for at tvinge konkurrenter ud af markedet.

- En analyse af TDC?s priser og omkostninger ved udbud af ADSL indikerer, at TDC har forfulgt en aggressiv prisstrategi, der dog ikke har haft karakter af predatory pricing, lyder det blandt andet i kendelsen.

Hermed slår ankenævnet fast, at TDC opfører sig eksemplarisk på det danske marked, hvor selskabet er dygtigt till at tjene penge på ADSL-markedet.

Roland M. Andersen oplyser, at han i øjeblikket overvejer, om han skal kontakte EU-Kommissionen, der udover at kigge nærmere på Deutsche Telekom i Tyskland også kører en ADSL-sag mod svensk/finske Teliasonera.

Relevant link

Læs kendelsen her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere