Sådan vil NSA bruge sine enorme mængder af overvågnings-data

Arbejdstegningerne er rullet ud til, at private virksomheder og teleselskaber skal udveksle flere data med NSA, CIA og FBI. Planen er at bekæmpe netindbrud, mens de finder sted.

Den amerikanske sikkerhedsmyndighed NSA har i de seneste måneder skabt kilometervis af avis-overskrifter, efter det kom frem via et læk, at organisationen indsamler bunkevis af data fra alverdens lande.

NSA-bossen, general Keith Alexander, har for nylig forsvaret data-indsamlingen og mener, at NSA sammen med amerikanske sikkerhedsmyndigheder som eksempelvis CIA og FBI plus det private erhvervsliv skal udvide dataindsamlingen og sammen bruge de billionvis af datasæt til fælles cyberforsvar.

Formålet er at gøre op med separate sikkerhedssiloer, der i dag ikke arbejder sammen.

Dermed skal myndigheder og angrebne virksomheder gå sammen om at få skabt fælles trusselsbillede i realtid frem for at stykke hvert deres billede af virkeligheden sammen, efter røgen har lagt sig efter et angreb.

Det skriver Threatpost, som er sikkerhedsselskabet Kaspersky Labs nyhedstjeneste.

"Som det er i dag, kan vi ikke se, hvad der sker i realtid. Derfor bliver vi nødt til at dele data og potentielt også med andre lande," lød det onsdag fra Keith Alexander på Billing Cybersikkerheds-konferencen ifølge Threatpost.

Her betyder 'andre lande' både myndigheder og private virksomheder uden for USA:

Følger med i angrebet
Indtil videre er planerne ikke vedtaget, men tegningen ligger klar til på et tidligt stadie at bekæmpe eksempelvis DDoS-angreb, som har plaget flere amerikanske banker de seneste år.

Med datadelingen er det så meningen, at myndigheder som NSA og FBI - og i dette tilfælde banker - deler data og viden, mens sådan et angreb finder sted for at nedkæmpe de indtrængende.

"Vi har ikke et delt situationsbillede, som vi har brug for. Så vi udvikler et fælles operationsbillede. For hvis vi ikke kan se det (angrebet, red.), kan ikke gøre noget ved det, og det skal vi kunne på netværks-hastighed," sagde NSA-generalen på sikkerhedskonferencen ifølge Threatpost.

Teleselskaber vigtige for planen
Keith Alexander nævnte også, at teleselskaberne er essentielle at få med op i overvågningstårnet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.