Charles Phillips var president i Oracle, men stoppede i selskabet, da tidligere HP-CEO Mark Hurd fik en Oracle-toppost.

Frafalden Oracle-kronprins blæser til ERP-kamp

Interview: Et årti uden ERP-innovation har efterladt kunderne sultne efter noget nyt, lyder det fra Charles Phillips, der er tidligere global topchef i Oracle og nu administrerende direktør hos en fremadstormende ERP-konkurrent.

Interview: Charles Phillips bar frem til september 2010 titlen president i Oracle og sad i bestyrelsen hos den globale it-gigant, hvor han ofte blev nævnt som en oplagt efterfølger til Larry Ellison.

Charles Phillips røg imidlertid ud, da Larry Ellison pludselig hev tidligere HP-direktør Mark Hurd ind som co-president. 

Få uger senere blev Charles Phillips så administrerende direktør i Infor, en relativ ny spiller på markedet for forretningssoftware, der forsøger at gøre indhug i omsætningen hos blandt andre Oracle, IBM, SAP og Microsoft.

Siden stiftelsen i 2002 er Infor vokset til at være en virksomhed med 12.700 ansatte og en omsætning på omkring 15 milliarder kroner i det seneste årsregnskab.

Spørger man Charles Phillips, er det ikke underligt, at Infor i dag er oppe på 70.000 erhvervskunder på verdensplan - heriblandt selskaber som Kelloggs, SAS, Marriott og Mitsubishi.

"Jeg tror, at folk tørster efter den innovation, der ikke har fundet sted i årevis," siger Charles Phillips, da Computerworld interviewer ham i forbindelse med en Infor-konference i Danmark med omkring 700 deltagere.

It-cheferne har kig på ERP
Nu er der jo ikke noget overraskende i, at en leverandør som Infor taler varmt for den slags budskaber, men meget tyder på, at Charles Phillips har noget at have det i.

Eksempelvis har en IDC-analyse for nylig konkluderet, at det er opgradering og modernisering af ERP, flest it-chefer vil prioritere højst i de kommende 12-18 måneder.

"Jeg tror netop, at ERP prioriteres højt, fordi tiden er løbet fra de 'støvede systemer'," udtalte IDC-analytiker Anders Elbak fra IDC.

Charles Phillips fortæller, at ERP-situationen er forskellig i forskellige lande, men at det grundlæggende ikke overrasker ham, at CIO'erne prioriterer ERP-moderniseringen højt.

"Det er fundamentalt for alle de her virksomheder. Det er det, industrien missede, og det er grunden til, at det begyndte at gå langsomt."

"Der var ingen innovation i et årti, hvor man begyndte at fokusere på infrastrukturen og databaser og hardware, og alle ønskede at bygge en ‘vertikal stack.'"

"Man glemte applikationen, og at man faktisk skal tilføje funktioner til applikationen, fordi industrier ændrer sig. Så vi fokuserer på applikationen og på at innovere der," lyder det fra Infor-direktøren.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.