Artikel top billede

Big data har et problem med markedsføringen

Big data er alle steder, men meget få er i gang. Måske har big data et problem?

Klumme: "Vi kalder det big data, fordi ingen ville købe det, hvis vi kaldte det small data.".

Sådan sagde en amerikansk kollega i forrige uge, da vi var til seminar om data og medier.

Det er selvfølgelig både sjovt og selvironisk sagt af en mand, som lever af at sælge datadrevne løsninger til store internationale kunder, der drømmer om at være først med det nye.

Men måske er big data ramt af sin egen succes - og især navnet - allerede før de fleste professionelle datafolk har nået at snuse til det. For big data signalerer store løsninger. Til store firmaer. Med store pengepunge. Sådan noget, som tager år at installere, og som kræver supercomputere og store databaser.

"Big data signalerer store løsninger. Til store firmaer. Med store pengepunge."

Vi mangler kort sagt at få afklaret, hvad big data egentligt dækker over. Det er naturligt i en branche, som om nogen lever af at finde på nye måder at bruge nyt udstyr på. Hver dag. Hele tiden.

På samme måde som det tog både it-branchen og kunderne et stykke tid at finde ud af, hvad SOA, SaaS og alle de andre begreber egentligt dækker over.

Og selvfølgelig har vi stadig til gode at blive enige om, hvad en cloud-løsning egentlig er. Især når cloud mange steder dybest set dækker over en lokalt installeret Dropbox og en hostet mailløsning.

Ikke kun en rafineret sport

Big data behøver ikke at være en særligt raffineret sport, som kun kan spilles af store organisationer med milliarder af datapunkter. Datadrevet innovation, business intelligence for viderekomne, real-time computing, eller hvad vi skal kalde det, kan bringe nytte andre steder end blandt de 100 største danske virksomheder.

Men vi mangler de gode eksempler i den mindre skala. Måske fordi det pr. definition er svært at stikke tåen i vandet og gennemføre pilotprojekter eller testforløb med noget så omfattende som big data.

Mest af alt mangler vi et sted at begynde i det små: Med værktøjer, standardløsninger, cases og folk, som er parate til at tale big data småt og håndgribeligt. Ellers risikerer vi, at et af de mest spændende begreber i lang tid alt for hurtigt havner på den i forvejen overfyldte plade til it-Bullshit Bingo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.