Artikel top billede

Mogens Nørgaard: Det ville jeg ønske mig til jul

Jeg er ikke specielt vild med jul. Men gaverne er jo gode nok. Så på min it-ønskeliste står blandt andet en supportordning, hvor man for en krone om dagen kan spørge om alt muligt, der har med dimser at gøre.

Klumme: Selv om julen ikke lige er min varmeste kop myntete, kan man vel godt holde ud at få gaver, og den sjove, bundne opgave fra Computerworld-redaktionen lød på at beskrive fem EDB-agtige ting jeg ville ønske mig til jul, HVIS de fandtes, og HVIS det var muligt at få dem.

BLUF (Bottom Line Up Front): Jeg ønsker mig GG, SWAC, CE100PS, CCWM og UKUM-CT.

1

Google Glass. Jeg synes idéen er fantastisk og glæder mig til, at GG fås som a) almindelige briller a la dem, jeg allerede bærer, og b) som kontaktlinser for dem, der kan lide dét.

Tænk, at kunne tage billeder og video uden videre, finde vej, få oplysninger om alt muligt i nærmiljøet. Følge med på Twitter, Facebook og FourSquare. Modtage mail og SMS hele tiden. Med andre ord: At kunne få den fulde oplevelse af Den Globale Landsby over hele verden hele tiden - wauw.

"Det må hjertens gerne være på jysk"

2
Årsabonnement til en service, der kunne kaldes SWAC: StayWarmAndConnected, hvor teenagere (de mest rå og skånselsløse søgerobotter, nettet endnu har set) holder øje med billige og gode rejsemål, flybilletter, hoteller med Wi-Fi, lejebiler og så videre, og så sørger for, at man kan tilbringe en uge i London i en lejlighed via AirBNB til næsten gratis kroner per nat (med Wi-Fi), dernæst fire uger i Alanya med All Inclusive på femstjernet hotel for 12.000 kroner (med Wi-Fi) og så måske et par dage i Berlin til 450 kroner, inklusive returflyver ...

De tre eksempler er i øvrigt taget fra den virkelige verden her for nylig ...

Så kunne man vælge de storbyer, hvor man har venner eller har lyst til at være, samtidig med at man kan arbejde uhindret (husk, at der også kan være Wi-Fi i flyveren).

Hver gang, en af de nye jetsettere siger ja tak til et af disse tilbud, får teenageren 500 kroner - så jo bedre de bliver til at forstå vore ønsker og behov og muligheder, jo mere tjener de til lommepenge.

3

En supportordning for en krone om dagen, hvor man kan spørge om alt muligt vedrørende sit Sonos-anlæg, sin Mac, sin iPhone og alt vedrørende opsætningen og samspillet mellem disse dimser.

Hvor man kan bruge SMS og mail med billeder og video til at dokumentere sit latterlige og irriterende problem, og hvor man også kan få en Skypesamtale, når man har brug for dét.

Det må hjertens gerne være på jysk eller engelsk med dialekt for min skyld, og som oftest også gerne asynkront med betydelige svartider, bare denne CE100PS (Consumer Electronics 100% Personal Support) fritager mig for at skulle rode rundt med det selv, søge som en gal på Google, eller fedte mig til vennetjenester.

Penge til verdens mest geniale transportsystem

4

Reboot eller bare bortsprængning af de store, offentlige systemer, der ved en fejl blev designet fra starten som decentrale i dette mikroland.

Så kunne man for eksempel - det ER bare et helt tilfældigt eksempel! No, really! - designe NyEPJ efter mit CCWM-princip (Centralt, Cloud, Web, Mobilt). 

Vi kunne samtidig bede sygeplejerskerne om at droppe deres forbandede og fjollede parallelunivers Cardex, som er en journal, de fleste patienter aldrig hører om, og som fører sit eget liv i glasburet uden om lægernes journal.

Husk altid at bede om journalindsigt fra begge journalsystemer, hvis du virkelig vil forstå, hvorfor du ikke bliver hørt eller hele tiden får forkert medicin.

Cardex vil typisk indeholde touchy-feely-halløj om, at du er superstresset, fordi du arbejder med EDB, og derfor fejler noget psyko-agtigt trods din inficerede klumpfod og dobbeltsidede lungebetændelse.

"Andre gange forsøger jeg at se for mig, hvordan telefonen ville se ud i dag, hvis den var blevet designet og søsat af de ni regioner i tæt samarbejde med KMD og PET"

5
42 millioner kroner (jeg tror også, jeg kan nøjes med 4.2) fra Den Højeste Teknologis Fond (en fond er noget, Brødrene Price laver i god tid i forvejen, for dem, der ikke ved det), så jeg og mine kan udvikle systemet, der kombinerer to åbenlyse kendsgerninger i vores samfund: Hver dag kører mange biler rundt i landet uden andet i dem end chaufføren, og hver dag skal der transporteres mange pakker og breve rundt omkring.
 
Hvis man kunne tjene en lille smule ved at tage ting og sager med, når man alligevel skulle køre et sted hen, og vi samtidig kunne spare en masse lastbiler på vejene - så ville min våde drøm om UKUM-CT (Ultimativt, Kaotisk, Universelt, Miljøvenligt, CO2-reducerende Transportsystem) hurtigt kunne blive til noget.

Så ville man endelig kunne købe en brugt radiator med ornamentering i Thy og få den transporteret til 2760 Målløs uden at skulle betale det dobbelte af radiatorens pris i transport. Ja, eller befrugtede vagtelæg i Hørning.

Det er en MEGAkraftig trend i disse år at deles om ting og sager - AirBNB, GoMore, delebiler, og så videre - og mit umiddelbare skøn fra mine gutter og gudinder lyder på, at app'en og backend'en ville kunne kodes på 420 timer (faktisk lidt mindre, og det er endda, efter at vi har ganget med med reality-faktoren Pi).

Dertil kommer 42 millioner timer til at få Skat, Arbejdstilsynet, fagforeningerne og venstrefløjen med på noget, der er åbenlyst godt for miljøet og giver mening på flere planer. 

/Strøtanke begynder: Indimellem prøver jeg at forestille mig, hvad der ville ske, hvis følgende ting blev opfundet i dag i USA og forsøgt introduceret i Danmark via nogle progressive iværksættere: Ilden, varmt vand i hanen og bruseren, kniven, kaffen, gasovnen, bilen, asfalten, motorsaven, hæksaksen ... Andre gange forsøger jeg at se for mig, hvordan telefonen ville se ud i dag, hvis den var blevet designet og søsat af de ni regioner i tæt samarbejde med KMD og PET. /Strøtanke slutter.

Version 2 (!) af UKUM-CT skal være et framework, der kan lave apps til deling af hvad som helst mellem borgere, offentlige myndigheder, foreninger og private bikse - for eksempel haveredskaber, trailere, klapstole, bagemaskiner, isterningsmaskiner, drivhuse, cykler og ægtefæller. Alt sammen open source.

6

En ekstra oplader til min iPhone 5.

Hvad ønsker du dig?

Venlig hilsen
Mogens

Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Fair & Square.

Computerworlds klummer er alene udtryk for skribentens egne holdninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.