Artikel top billede

Seks skarpe råd: Sådan gør du din job-ansøgning til den bedste

Det er en kunst at skrive en job-ansøgning, der fænger og vækker opmærksomhed blandt de ofte mange ansøgninger.. Her får du seks konkrete tip til at vække opmærksomhed.

Det kræver omhu og omtanke at formulere en job-ansøgning på en måde, der gør, at netop din ansøgning vækker så meget opmærksomhed og interesse, at du bliver kaldt til samtale.

Ansættelses-procedurerne varierer, og det gør også antallet af ansøgninger, som virksomhederne modtager. Nogle job-opslag fører til flere hundrede modtagne ansøgninger, mens antallet for andre er mere begrænset.

Er der tale om en attraktiv stilling, hvor mange ansøgere lægger bud ind, gælder det om at formulere sin ansøgning på en måde, der omgående vækker gehør hos læserne.

Ikke dermed sagt, at du dermed automatisk kommer til samtale, for det kræver, at også din profil og dine kompetencer matcher perfekt til stillingen.

Men under alle omstændigheder kommer du ikke til samtale, hvis ikke din ansøgning fænger.

Lad os tage et kig på nogle af de enkle metoder, som du kan anvende til at trænge igennem.

Tænk som en reklamemand

Reklamefolk kan sælge produkter med ord, og den samme tilgang kan du med fordel tage til dig. Her er du bare produktet.

Vi lever i en tid med masser af distraktioner og støj på linien. Og her gælder det om at kunne sige en masse på kort tid. Det kan reklamer.

Du bør derfor tænke på din ansøgning som en reklame for dine kompetencer og din erfaring. Den skal være hurtig at læse og afkode, catchy, fængende og rammende. Med få, præcise ord.

Hvert afsnit bør være på højst tre sætninger, så det kan skannes og forståes på maksimalt 10 sekunder af læseren (som jo måske skal arbejde sig igennem flere hundrede ansøgninger).

Hvert afsnit bør ikke være på mere end fem linier. Og du bør overveje at fremhæve nøgleelementer, så læserens øjne drages af dem.

Glem ikke disse vigtige ting i din ansøgning

Husk LinkedIn

Den sociale tjeneste LinkedIn er efterhånden blevet et centralt sted for it-jobmarkedet, og derfor bør du skænke det noget opmærksomhed.

Den sociale tjeneste er smart opbygget, så du både kan blive anbefalet og aktivere dit netværk - og dit netværks netværk.

Det er med andre ord muligt at nå ud til rigtigt mange mennesker på ganske kort tid.

Hold din profil opdateret i takt med at du færdiggør projekter, får papir på nye kompetencer, tager kurser og så videre.

Sørg for løbende at anbefale dine kolleger og kontakter med vægt på deres kompetencer og bed dem om at gøre det samme for dig.

Fjern gentagelser

Mange ansøgninger er fyldt med gentagelser.

Men det er ikke værd at spilde plads på. Det er nok at skrive tingene én gang.

Er du ikke tilfreds med formuleringen - er den for eksempel ikke skarp og tydelig nok - så skriv den om. Men skriv den ikke igen.

De specielle ting ved dig

Hvad kan du egentlig, som andre ikke kan? Vær klar i sproget. Her tæller beskedenhed ike.

Det kan meget vel være, at du inderst inde godt ved, hvad du kan, men at det alene står mellem linierne.

Kan du noget særligt med cloud? Med strategi-tænkning? Arkitektur? Kan du noget med produkters fulde life cycle (som ikke mange kan)?

Vær forberedt og opdateret

Det kan sagtens være, at du er glad og tilfreds med dit job. Men alligevel kan det meget vel ske, at der pludselig dukker noget op, som ser ud til at være endnu mere spændende.

Derfor kan det være en god idé altid at have i det mindste cv'et opdateret og klar til afsendelse. Ellers risikerer du, at du glemmer at få noget med, ligesom tidspres, andre aftaler og meget andet kan gøre, at du ikke får lejlighed til at samle op på tidligere bedrifter, inden en given ansøgningsfrist er udløbet.

Nogle headhuntere anbefaler ligefrem, at man gennemgår og opdaterer sit cv hvert halve år. Det skal ske i forventning om, at man tilføjer nye kompetencer, nye kurser og lignende løbende.

Andre mener, at det er nok at opdatere og gennemgå cv'et en gang årligt - eksempelvis lige efter den årlige MUS-samtale.

Kan du klare denne test?

20-sekunders-testen

Kan du klare 20-sekunders-testen?

Med en stor bunke ansøgninger foran sig er der ikke mange HR-folk eller afdelingsledere, der bruger mere end 20 sekunder på den første hastige gennemlæsning af en ansøgning.

Fanger du dem ikke i løbet af disse 20 sekunder, ryger du lige i papirkurven - også selv om du faktisk er kvalificeret til stillingen.

Du kan teste din ansøgning selv. Eller prøve at få andre til at gøre det for dig.

Vær skarp. Kort formuleret. Brug de rigtige ord.

Det kan være sværere, end man tror.

Men det virker.

Læs også:

Kan noget særligt: Danske firmaer slås om at få fat på denne it-mand

13 fantasifulde ansøgninger: Sådan bruger du nettet til at få et job

Når du skal til jobsamtale til en it-stilling: Her er de gode tricks

Gode råd til LinkedIn: Scor drømmejobbet i juleferien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.