Afstemning: Må din arbejdsgiver overvåge dig og din pc?

Vi sidder foran vores pc dagen lang, og alt det, vi foretager os, kan registreres og overvåges af arbejdsgiveren. Hvor går din egen grænse for, hvad der er ok?

Måske var du blandt de 250 deltagere på Computerworlds konference om it-sikkerhed i sidste uge?

Et af de centrale temaer var overvågning.

Ikke overvågning som i alt det der med NSA og Edward Snowden - nej, overvågning som i netværks- og data-overvågning/registrering i virksomheden og på medarbejdernes maskiner.

For den form for overvågning vinder frem mange steder, og det er der gode grunde til.

For det første er det kun ved at overvåge netværket og systemerne, at man kan spotte uønskede hændelser - eksempelvis at folk udefra forsøger at hacke sig ind.

Virksomhedskritiske data er i sagens natur kritiske for virksomheden, og derfor er der mange steder også et behov for at vide, hvilke medarbejdere der tilgår hvilke data - og at kunne se, hvis eksempelvis en masse data pludselig kopieres til et eksternt drev.

Det er aldrig rart at tænke på risikoen for interne læk, men det kan ofte være en nødvendighed.

Hvordan skal man gribe overvågningen an?
Det er via en intens overvågning, at man opdager eksterne og interne trusler, inden det er for sent.

Men hvor de fleste nok kan blive enige om, at det er et must at beskytte sig mod udefrakommende trusler, kan det være et mere ømtåleligt emne med den interne overvågning.

Med nutidens overvågningsteknologier kan man relativt nemt få et overblik over, hvad medarbejderne egentlig foretager sig.

Men hvor går grænsen for, hvad man skal overvåge?

Og måske endnu vigtigere: Hvordan forklarer og forsvarer man overvågningen over for medarbejderne på en måde, så der ikke opstår en tillidskløft?

Hvor går grænsen for dig?
Overvågning og registrering kan finde sted på mange niveauer, og hvad der er ret og rimeligt afhænger naturligvis i høj grad af, hvilken type virksomhed man er ansat i.  

Fra simpel registrering af handlinger i CRM-systemet over logning af web-trafik til konkret overvågning af e-mails.

Vores digitale arbejdsdag foran computerskærmen muliggør i princippet den totale overvågning og registrering. Men hvor går din egen grænse?

Afgiv gerne din stemme herunder og nuancér med din kommentar i debatten.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.