Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Afstemning: Må din arbejdsgiver overvåge dig og din pc?

Vi sidder foran vores pc dagen lang, og alt det, vi foretager os, kan registreres og overvåges af arbejdsgiveren. Hvor går din egen grænse for, hvad der er ok?

Måske var du blandt de 250 deltagere på Computerworlds konference om it-sikkerhed i sidste uge?

Et af de centrale temaer var overvågning.

Ikke overvågning som i alt det der med NSA og Edward Snowden - nej, overvågning som i netværks- og data-overvågning/registrering i virksomheden og på medarbejdernes maskiner.

For den form for overvågning vinder frem mange steder, og det er der gode grunde til.

For det første er det kun ved at overvåge netværket og systemerne, at man kan spotte uønskede hændelser - eksempelvis at folk udefra forsøger at hacke sig ind.

Virksomhedskritiske data er i sagens natur kritiske for virksomheden, og derfor er der mange steder også et behov for at vide, hvilke medarbejdere der tilgår hvilke data - og at kunne se, hvis eksempelvis en masse data pludselig kopieres til et eksternt drev.

Det er aldrig rart at tænke på risikoen for interne læk, men det kan ofte være en nødvendighed.

Hvordan skal man gribe overvågningen an?

Det er via en intens overvågning, at man opdager eksterne og interne trusler, inden det er for sent.

Men hvor de fleste nok kan blive enige om, at det er et must at beskytte sig mod udefrakommende trusler, kan det være et mere ømtåleligt emne med den interne overvågning.

Med nutidens overvågningsteknologier kan man relativt nemt få et overblik over, hvad medarbejderne egentlig foretager sig.

Men hvor går grænsen for, hvad man skal overvåge?

Og måske endnu vigtigere: Hvordan forklarer og forsvarer man overvågningen over for medarbejderne på en måde, så der ikke opstår en tillidskløft?

Hvor går grænsen for dig?

Overvågning og registrering kan finde sted på mange niveauer, og hvad der er ret og rimeligt afhænger naturligvis i høj grad af, hvilken type virksomhed man er ansat i.  

Fra simpel registrering af handlinger i CRM-systemet over logning af web-trafik til konkret overvågning af e-mails.

Vores digitale arbejdsdag foran computerskærmen muliggør i princippet den totale overvågning og registrering. Men hvor går din egen grænse?

Afgiv gerne din stemme herunder og nuancér med din kommentar i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere