Artikel top billede

Afstemning: Må din arbejdsgiver overvåge dig og din pc?

Vi sidder foran vores pc dagen lang, og alt det, vi foretager os, kan registreres og overvåges af arbejdsgiveren. Hvor går din egen grænse for, hvad der er ok?

Måske var du blandt de 250 deltagere på Computerworlds konference om it-sikkerhed i sidste uge?

Et af de centrale temaer var overvågning.

Ikke overvågning som i alt det der med NSA og Edward Snowden - nej, overvågning som i netværks- og data-overvågning/registrering i virksomheden og på medarbejdernes maskiner.

For den form for overvågning vinder frem mange steder, og det er der gode grunde til.

For det første er det kun ved at overvåge netværket og systemerne, at man kan spotte uønskede hændelser - eksempelvis at folk udefra forsøger at hacke sig ind.

Virksomhedskritiske data er i sagens natur kritiske for virksomheden, og derfor er der mange steder også et behov for at vide, hvilke medarbejdere der tilgår hvilke data - og at kunne se, hvis eksempelvis en masse data pludselig kopieres til et eksternt drev.

Det er aldrig rart at tænke på risikoen for interne læk, men det kan ofte være en nødvendighed.

Hvordan skal man gribe overvågningen an?

Det er via en intens overvågning, at man opdager eksterne og interne trusler, inden det er for sent.

Men hvor de fleste nok kan blive enige om, at det er et must at beskytte sig mod udefrakommende trusler, kan det være et mere ømtåleligt emne med den interne overvågning.

Med nutidens overvågningsteknologier kan man relativt nemt få et overblik over, hvad medarbejderne egentlig foretager sig.

Men hvor går grænsen for, hvad man skal overvåge?

Og måske endnu vigtigere: Hvordan forklarer og forsvarer man overvågningen over for medarbejderne på en måde, så der ikke opstår en tillidskløft?

Hvor går grænsen for dig?

Overvågning og registrering kan finde sted på mange niveauer, og hvad der er ret og rimeligt afhænger naturligvis i høj grad af, hvilken type virksomhed man er ansat i.  

Fra simpel registrering af handlinger i CRM-systemet over logning af web-trafik til konkret overvågning af e-mails.

Vores digitale arbejdsdag foran computerskærmen muliggør i princippet den totale overvågning og registrering. Men hvor går din egen grænse?

Afgiv gerne din stemme herunder og nuancér med din kommentar i debatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere