Artikel top billede

Skærmdump: Stdtriage.com

Nu er den her: Klamydia-app'en

Har du en ubehagelig kløe og et grimt udslæt, der har bredt sig i de nedre regioner? Så tag et foto og send det til en netdoktor for en vurdering.

Har du udslæt på dingle- eller vulvaværket, så tag et foto og send det til en netdoktor.

Det lyder måske ikke som et specielt rart job at være modtager af de udslætsramte fotografier, men det er faktisk helt frivilligt.

Den norske læge Alexander Börve har nemlig udviklet en noget usædvanlig app.

App'en, der er blevet døbt STD Triage, skal give svar på, om du kan være smittet af en seksuelt overført sygdom.

Hvis man mærker en ubehagelig kløe, der hvor den absolut ikke skal være, skal man blot hente app'en, tage et foto af de nedre regioner og besvare et par spørgsmål.

Herefter vil en læge analysere og vurdere informationen og give besked, om du kan tørre sveden af panden, eller om du skal en tur til lægen til et grundigere undervognseftersyn.

Svaret får du indenfor 24 timer, og måske slipper du altså for at gå den tunge gang op til din læge og fremvise kronjuvelerne.

Gratis, men det koster alligevel

Selve app'en kan hentes ganske gratis til både Android og til Apples telefoner.

Men når billederne er taget og sendt afsted, så ringer kasseapparatet.

"Prisen kommer til at ligge et sted mellem 180 og 270 kroner," fortæller Alexander Börve til Nrk.no

Ifølge de betingelser, som man skal godkende for at bruge appen, står der, at du er anonym, og at informationer ikke knyttes til den konto, som du betaler med.

"Billederne kan ikke kobles til afsenderen," lyder det fra app-opfinderen.

Ikke alle er glade for den idé

Men det norske datatilsyn er dog ikke ubetinget glad.

"Uden at jeg skal være negativ, så er misbrugspotentialet forholdsvis stort," siger Kim Ellertsen, afdelingsdirektør i juridisk afdeling i Datatilsynet, til NRK.

Lægerne er ligeledes kritiske.

"Hvordan er patienterne sikret juridisk, hvis vedkommende får en forkert diagnose? Desuden er der en del usikkerhed om tryghed i forbindelse med personoplysninger," siger Marit Hermansen, formand for den norske forening Almen praksis.

"Næsten alle er knyttet til en fast læge, der er kvalificeret til at tage sig af problemstillingen," vurderer hun.

Læs også:
Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere