Artikel top billede

Skærmdump: Stdtriage.com

Nu er den her: Klamydia-app'en

Har du en ubehagelig kløe og et grimt udslæt, der har bredt sig i de nedre regioner? Så tag et foto og send det til en netdoktor for en vurdering.

Har du udslæt på dingle- eller vulvaværket, så tag et foto og send det til en netdoktor.

Det lyder måske ikke som et specielt rart job at være modtager af de udslætsramte fotografier, men det er faktisk helt frivilligt.

Den norske læge Alexander Börve har nemlig udviklet en noget usædvanlig app.

App'en, der er blevet døbt STD Triage, skal give svar på, om du kan være smittet af en seksuelt overført sygdom.

Hvis man mærker en ubehagelig kløe, der hvor den absolut ikke skal være, skal man blot hente app'en, tage et foto af de nedre regioner og besvare et par spørgsmål.

Herefter vil en læge analysere og vurdere informationen og give besked, om du kan tørre sveden af panden, eller om du skal en tur til lægen til et grundigere undervognseftersyn.

Svaret får du indenfor 24 timer, og måske slipper du altså for at gå den tunge gang op til din læge og fremvise kronjuvelerne.

Gratis, men det koster alligevel

Selve app'en kan hentes ganske gratis til både Android og til Apples telefoner.

Men når billederne er taget og sendt afsted, så ringer kasseapparatet.

"Prisen kommer til at ligge et sted mellem 180 og 270 kroner," fortæller Alexander Börve til Nrk.no

Ifølge de betingelser, som man skal godkende for at bruge appen, står der, at du er anonym, og at informationer ikke knyttes til den konto, som du betaler med.

"Billederne kan ikke kobles til afsenderen," lyder det fra app-opfinderen.

Ikke alle er glade for den idé

Men det norske datatilsyn er dog ikke ubetinget glad.

"Uden at jeg skal være negativ, så er misbrugspotentialet forholdsvis stort," siger Kim Ellertsen, afdelingsdirektør i juridisk afdeling i Datatilsynet, til NRK.

Lægerne er ligeledes kritiske.

"Hvordan er patienterne sikret juridisk, hvis vedkommende får en forkert diagnose? Desuden er der en del usikkerhed om tryghed i forbindelse med personoplysninger," siger Marit Hermansen, formand for den norske forening Almen praksis.

"Næsten alle er knyttet til en fast læge, der er kvalificeret til at tage sig af problemstillingen," vurderer hun.

Læs også:
Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.