Artikel top billede

Populær browser kommer nu med Windows 8-version

Efter to års udvikling kommer en af de mest brugte browsere nu endelig med en 'touch'-venlig version til Windows 8.

Mozillas frigav i går en betaversion af en berøringsvenlig version af deres Firefox-browser. Det sker efter to års udvikling af browseren.

Med det enkle navn 'Firefox for Windows 8 Touch' bliver browseren vedhæftet den seneste version af Firefox beta-program, 'Firefox 28 Beta', hvor du allerede nu kan hente programmet.

Firefox' beta-programmer plejer at være stabile nok til dagligdags brug, men eftersom det er en beta, kan der forekomme fejl og problemer.

En reel release-kandidat vil ifølge Mozillas skema blive frigivet den 18. marts, men der er ingen garanti for, at touch-versionen følger med.

To års udvikling
Mozilla startede udviklingen for godt to år siden og har gentagne gange rykket deres deadline for, hvornår programmet skulle have været færdigt.

Læs også: Længe ventet Windows 8.1 opdatering forsinket

Udviklingen har dog også fået programmet til at gå i den rigtige 'Windows 8'-designretning i modsætning til Googles Chrome-browser, der også har en touchvenlig version.

Hos Google har man valgt at køre firmaets eget designsprog, og i den seneste udgave har man endda presset Googles egne Chrome apps ind i Windows 'Modern UI'-system.

Læs også: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones

Da Mozilla har valgt at følge, om end til dels, Microsofts designguide, mener Mozilla også, at de har lavet en væsentlig bedre browser til Windows hybridmonster af et styresystem.

"Chrome har ingen Metro-style browser og bruger ingen af de muligheder, som for eksempel kanternes svipe-muligheder i Windows 8 giver. Det er interessant for os, for det viser jo, at Chrome tydeligvis ikke er en direkte konkurrent til 'Firefox for Metro': De tilbyder ikke det samme som os og omvendt," forklarede Matt Brubeck, chefudvikler hos Firefox tidligere i år på Firefox' forum.

Betaversionen af Firefox - inklusive det nye touchsystem - kan findes her.

Versionen, Firefox 28, vil officielt blive frigivet den 18. marts, og versionen efter vil blive frigivet den 29 april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere