Artikel top billede

Populær browser kommer nu med Windows 8-version

Efter to års udvikling kommer en af de mest brugte browsere nu endelig med en 'touch'-venlig version til Windows 8.

Mozillas frigav i går en betaversion af en berøringsvenlig version af deres Firefox-browser. Det sker efter to års udvikling af browseren.

Med det enkle navn 'Firefox for Windows 8 Touch' bliver browseren vedhæftet den seneste version af Firefox beta-program, 'Firefox 28 Beta', hvor du allerede nu kan hente programmet.

Firefox' beta-programmer plejer at være stabile nok til dagligdags brug, men eftersom det er en beta, kan der forekomme fejl og problemer.

En reel release-kandidat vil ifølge Mozillas skema blive frigivet den 18. marts, men der er ingen garanti for, at touch-versionen følger med.

To års udvikling
Mozilla startede udviklingen for godt to år siden og har gentagne gange rykket deres deadline for, hvornår programmet skulle have været færdigt.

Læs også: Længe ventet Windows 8.1 opdatering forsinket

Udviklingen har dog også fået programmet til at gå i den rigtige 'Windows 8'-designretning i modsætning til Googles Chrome-browser, der også har en touchvenlig version.

Hos Google har man valgt at køre firmaets eget designsprog, og i den seneste udgave har man endda presset Googles egne Chrome apps ind i Windows 'Modern UI'-system.

Læs også: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones

Da Mozilla har valgt at følge, om end til dels, Microsofts designguide, mener Mozilla også, at de har lavet en væsentlig bedre browser til Windows hybridmonster af et styresystem.

"Chrome har ingen Metro-style browser og bruger ingen af de muligheder, som for eksempel kanternes svipe-muligheder i Windows 8 giver. Det er interessant for os, for det viser jo, at Chrome tydeligvis ikke er en direkte konkurrent til 'Firefox for Metro': De tilbyder ikke det samme som os og omvendt," forklarede Matt Brubeck, chefudvikler hos Firefox tidligere i år på Firefox' forum.

Betaversionen af Firefox - inklusive det nye touchsystem - kan findes her.

Versionen, Firefox 28, vil officielt blive frigivet den 18. marts, og versionen efter vil blive frigivet den 29 april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere