Ballmer til EU med fremstrakte hænder

Microsofts topchef, Steve Ballmer, er rejst til Bruxelles for at bede EU om godt vejr, inden EU-Kommissionen lader hammeren falde i sin årelange monopolsag mod Microsoft. Et fire timer langt møde mellem Steve Ballmer og EU-kommissær Mario Monti kastede dog intet konkret af sig.

Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, tager EU's langvarige monopolsag med Microsoft yderst alvorligt og er rejst til Bruxelles for at søge at påvirke EU-Kommissionens afgørelse, som ventes at falde om en uges tid.

Steve Ballmer har netop holdt et fire timer langt møde med EU's konkurrence-kommissær, Mario Monti, uden dog at kunne melde om reelle resultater efter mødet.

Ifølge Steve Ballmer er diskussionen dog fortsat i gang, selv om det er uklart, om han og Mario Monti skal mødes igen, inden Microsoft-chefen rejser tilbage til USA.

Personlige forhandlinger vejen frem
Microsoft-chefens beslutning om at rejse til Bruxelles skyldes ikke mindst, Microsoft vurderer, at netop personlige forhandlinger tidligere har været med til at bane vejen mod forlig i sagen.

Microsoft har længe arbejdet på at formulere konkrete forslag, som kan gøre EU-Kommissionen tilfreds.

EU er bekymret for konkurrenceforholdene på markedet for servere samt medie-afspillere til computere, og på disse områder er Microsoft samarbejdsvillig. Det er selskabet til gengæld ikke, når det drejer sig om andre områder, hvilket meget vel kan have været et centralt samtaleemne i mødet mellem Ballmer og Monti.

EU-Kommissionens afgørelse er planlagt til at falde 24. marts.

Alt tyder i øjeblikket på, at afgørelsen ikke vil blive i Microsofts favør, og at EU vil konkludere, at Microsoft uretmæssigt har udnyttet sin massive markedsdominans på styresystemer til pc'er til at skubbe konkurrenter inden for serverssystemer og media player-software ud af markedet.

Sker det, skal selskabet efter alt at dømme dele ud af teknologiske informationer og forsyne computer-producenter med en version af Windows uden selskabets Media Player-software.

Derudover kan Microsoft se frem til en enorm bøde, der i værste fald kan blive fastlagt til 10 procent af softwareselskabets globale omsætning, der i det seneste regnskabsår landede på 210 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere