Tumult: SF glemte først it-ordfører, men her er han

Partiet SF meddelte i første omgang, at det dropper titlen som it-ordfører. Siden kom en anden melding, og nu har man udpeget et kontroversielt gruppemedlem til posten.

Tidligere bar SF's Pernille Vigsø Bagge titlen som it-ordfører, men titlen bliver i fremtiden droppet og kastet i skraldespanden.

Sådan lød det i første omgang fra partiet til Computerworld, da vi gerne ville vide, hvorfor it-ordførerposten - i kølvandet på udtrædelsen af regeringen - var pist forsvundet på listen over nye ordførere.

Årsagen var, at it- og teleområdet fremover ville blive lagt ind under erhvervsordførerens område, forklarede SF's kommunikationsafdeling.

Og så henviste presseafdelingen til, at ordførerskabet nu lå under den nye erhvervsordfører og rutinerede mand i Folketinget, Steen Gade.

Men nej.

Computerworld forsøgte igennem flere dage at få fat i Steen Gade, men uden held.

Imidlertid kom så pludselig en ny melding fra SF:

"Der har været en del tumult op til landsmødet, så jeg beklager, at tingene ikke er gået så hurtigt."

"Nå, sagen er den, at det er Karsten Hønge, der er blevet SF's nye IT- og Teleordfører, så det er ham, du skal have fat på," skriver en af Steen Gades medarbejdere til Computerworld.

Derfor har Computerworld i dag ringet og talt med Karsten Hønge, der i høj grad blev landskendt i forbindelse med Dong-sagen.

Trak du nitten som it-ordfører?

"Nej, nej, sådan kan man ikke sige om nogle af områderne. Vi gør det, at vi ser, hvem der har mest luft til at lave hvilke opgaver."

"Og så har jeg relaterede områder i forvejen, hvor det passer fint ind," siger Karsten Hønge til Computerworld.

Tavs om Nets og Goldman Sachs
Et af de måske mest aktuelle it-emner er salget af Nets, der står for NemID og har mange følsomme data.

Mener du, at den mest oplagte af de nævnte købere er Goldman Sachs?

"Det skal jeg slet ikke udtale om mig," siger han.

I stedet henviser Karsten Hønge til, at salget ligger under et andet ordførerskab i partiet. 

Ring om et par uger
Du er også teleordfører. Hvad synes du om teleforliget fra 1999? Eller har du overhovedet nået at sætte dig ind i stoffet?

"Nej, det har jeg ikke endnu. Jeg har holdt et møde med Hanne Agersnap (tidligere SF-teleordfører, red.), men skal holde mange flere og skal i gang med det nu," siger han.

"Så du er meget velkommen til at ringe om et par uger," slutter han høfligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.