Artikel top billede

Tumult: SF glemte først it-ordfører, men her er han

Partiet SF meddelte i første omgang, at det dropper titlen som it-ordfører. Siden kom en anden melding, og nu har man udpeget et kontroversielt gruppemedlem til posten.

Tidligere bar SF's Pernille Vigsø Bagge titlen som it-ordfører, men titlen bliver i fremtiden droppet og kastet i skraldespanden.

Sådan lød det i første omgang fra partiet til Computerworld, da vi gerne ville vide, hvorfor it-ordførerposten - i kølvandet på udtrædelsen af regeringen - var pist forsvundet på listen over nye ordførere.

Årsagen var, at it- og teleområdet fremover ville blive lagt ind under erhvervsordførerens område, forklarede SF's kommunikationsafdeling.

Og så henviste presseafdelingen til, at ordførerskabet nu lå under den nye erhvervsordfører og rutinerede mand i Folketinget, Steen Gade.

Men nej.

Computerworld forsøgte igennem flere dage at få fat i Steen Gade, men uden held.

Imidlertid kom så pludselig en ny melding fra SF:

"Der har været en del tumult op til landsmødet, så jeg beklager, at tingene ikke er gået så hurtigt."

"Nå, sagen er den, at det er Karsten Hønge, der er blevet SF's nye IT- og Teleordfører, så det er ham, du skal have fat på," skriver en af Steen Gades medarbejdere til Computerworld.

Derfor har Computerworld i dag ringet og talt med Karsten Hønge, der i høj grad blev landskendt i forbindelse med Dong-sagen.

Trak du nitten som it-ordfører?

"Nej, nej, sådan kan man ikke sige om nogle af områderne. Vi gør det, at vi ser, hvem der har mest luft til at lave hvilke opgaver."

"Og så har jeg relaterede områder i forvejen, hvor det passer fint ind," siger Karsten Hønge til Computerworld.

Tavs om Nets og Goldman Sachs

Et af de måske mest aktuelle it-emner er salget af Nets, der står for NemID og har mange følsomme data.

Mener du, at den mest oplagte af de nævnte købere er Goldman Sachs?

"Det skal jeg slet ikke udtale om mig," siger han.

I stedet henviser Karsten Hønge til, at salget ligger under et andet ordførerskab i partiet. 

Ring om et par uger

Du er også teleordfører. Hvad synes du om teleforliget fra 1999? Eller har du overhovedet nået at sætte dig ind i stoffet?

"Nej, det har jeg ikke endnu. Jeg har holdt et møde med Hanne Agersnap (tidligere SF-teleordfører, red.), men skal holde mange flere og skal i gang med det nu," siger han.

"Så du er meget velkommen til at ringe om et par uger," slutter han høfligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere