Artikel top billede

Tumult: SF glemte først it-ordfører, men her er han

Partiet SF meddelte i første omgang, at det dropper titlen som it-ordfører. Siden kom en anden melding, og nu har man udpeget et kontroversielt gruppemedlem til posten.

Tidligere bar SF's Pernille Vigsø Bagge titlen som it-ordfører, men titlen bliver i fremtiden droppet og kastet i skraldespanden.

Sådan lød det i første omgang fra partiet til Computerworld, da vi gerne ville vide, hvorfor it-ordførerposten - i kølvandet på udtrædelsen af regeringen - var pist forsvundet på listen over nye ordførere.

Årsagen var, at it- og teleområdet fremover ville blive lagt ind under erhvervsordførerens område, forklarede SF's kommunikationsafdeling.

Og så henviste presseafdelingen til, at ordførerskabet nu lå under den nye erhvervsordfører og rutinerede mand i Folketinget, Steen Gade.

Men nej.

Computerworld forsøgte igennem flere dage at få fat i Steen Gade, men uden held.

Imidlertid kom så pludselig en ny melding fra SF:

"Der har været en del tumult op til landsmødet, så jeg beklager, at tingene ikke er gået så hurtigt."

"Nå, sagen er den, at det er Karsten Hønge, der er blevet SF's nye IT- og Teleordfører, så det er ham, du skal have fat på," skriver en af Steen Gades medarbejdere til Computerworld.

Derfor har Computerworld i dag ringet og talt med Karsten Hønge, der i høj grad blev landskendt i forbindelse med Dong-sagen.

Trak du nitten som it-ordfører?

"Nej, nej, sådan kan man ikke sige om nogle af områderne. Vi gør det, at vi ser, hvem der har mest luft til at lave hvilke opgaver."

"Og så har jeg relaterede områder i forvejen, hvor det passer fint ind," siger Karsten Hønge til Computerworld.

Tavs om Nets og Goldman Sachs

Et af de måske mest aktuelle it-emner er salget af Nets, der står for NemID og har mange følsomme data.

Mener du, at den mest oplagte af de nævnte købere er Goldman Sachs?

"Det skal jeg slet ikke udtale om mig," siger han.

I stedet henviser Karsten Hønge til, at salget ligger under et andet ordførerskab i partiet. 

Ring om et par uger

Du er også teleordfører. Hvad synes du om teleforliget fra 1999? Eller har du overhovedet nået at sætte dig ind i stoffet?

"Nej, det har jeg ikke endnu. Jeg har holdt et møde med Hanne Agersnap (tidligere SF-teleordfører, red.), men skal holde mange flere og skal i gang med det nu," siger han.

"Så du er meget velkommen til at ringe om et par uger," slutter han høfligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere