Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Alvorlig krypterings-fejl kan ramme mange Apple-brugere

En fejl dybt nede i en kode kan få alvorlige konsekvenser for mange Apple-brugere.

Mange Apple-brugere risikerer at blive ramt af en lille fejl i den måde, hvorpå Apple har implementeret en ret enkel krypterings-funktion, der skærmer data mod snushaner.

Fejlen rammer nemlig utilsigtet en række desktop-applikationer.

Apple frigav fredag en patch, der løser problemet for mobilplatformen iOS, men der er endnu ikke udsendt en løsning til desktop-computerne, der ellers ofte har mange applikationer, der bygger på det fejlramte kode-bibliotek.

Ifølge sikkerhedsfolk rammer fejlen blandt blandet Apples Mail, FaceTime, Calendar, Keynote, Safari-browseren, iBooks samt selskabets Software Update-applikationer.

Også Twitter og muligvis en række VPN-forbindelser kan være blevet ramt.

Her er fejlen

Fejlen ligger ifølge sikkerhedsfolk i det såkaldte Secure Transport-bibliotek, der anvendes til at opsætte en krypteret forbindelse til mange applikationer.

Secure Transport-biblioteket er indbygget i iOS 6 og senere versuoner og OS X version 10.9 og senere.

Håndteringen af følsomme, personlige data håndteres på de fleste websites med SSL eller TLS, der sikrer en krypteret forbindelse mellem en server og den anvendte computer.

Apples fejl i Secure Transport betyder imidlertid, at en hacker kan afvikle et såkaldt man-in-the-middle-angreb, der kan anvendes til at indarbejde falske data, så det ser ud som om, at der er tale om et autentisk og sikkerhedmæssigt godkendt website.

Ifølge sikkerhedsekspert og Google-medarbejder Adam Langley er fejlen 'dybt begravet' i en kodelinie.

"Denne type subtile bugs dybt nede i koden er simpelthen et mareridt. Det er sikkert bare en fejl, og jeg har virkeligt ondt af den person, der har ladet en editor glide ind, så bugg'en er blevet skrevet," lyder det fra Adam Langley i hans blog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere