Artikel top billede

Alvorlig krypterings-fejl kan ramme mange Apple-brugere

En fejl dybt nede i en kode kan få alvorlige konsekvenser for mange Apple-brugere.

Mange Apple-brugere risikerer at blive ramt af en lille fejl i den måde, hvorpå Apple har implementeret en ret enkel krypterings-funktion, der skærmer data mod snushaner.

Fejlen rammer nemlig utilsigtet en række desktop-applikationer.

Apple frigav fredag en patch, der løser problemet for mobilplatformen iOS, men der er endnu ikke udsendt en løsning til desktop-computerne, der ellers ofte har mange applikationer, der bygger på det fejlramte kode-bibliotek.

Ifølge sikkerhedsfolk rammer fejlen blandt blandet Apples Mail, FaceTime, Calendar, Keynote, Safari-browseren, iBooks samt selskabets Software Update-applikationer.

Også Twitter og muligvis en række VPN-forbindelser kan være blevet ramt.

Her er fejlen

Fejlen ligger ifølge sikkerhedsfolk i det såkaldte Secure Transport-bibliotek, der anvendes til at opsætte en krypteret forbindelse til mange applikationer.

Secure Transport-biblioteket er indbygget i iOS 6 og senere versuoner og OS X version 10.9 og senere.

Håndteringen af følsomme, personlige data håndteres på de fleste websites med SSL eller TLS, der sikrer en krypteret forbindelse mellem en server og den anvendte computer.

Apples fejl i Secure Transport betyder imidlertid, at en hacker kan afvikle et såkaldt man-in-the-middle-angreb, der kan anvendes til at indarbejde falske data, så det ser ud som om, at der er tale om et autentisk og sikkerhedmæssigt godkendt website.

Ifølge sikkerhedsekspert og Google-medarbejder Adam Langley er fejlen 'dybt begravet' i en kodelinie.

"Denne type subtile bugs dybt nede i koden er simpelthen et mareridt. Det er sikkert bare en fejl, og jeg har virkeligt ondt af den person, der har ladet en editor glide ind, så bugg'en er blevet skrevet," lyder det fra Adam Langley i hans blog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?