Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Alvorlig krypterings-fejl kan ramme mange Apple-brugere

En fejl dybt nede i en kode kan få alvorlige konsekvenser for mange Apple-brugere.

Mange Apple-brugere risikerer at blive ramt af en lille fejl i den måde, hvorpå Apple har implementeret en ret enkel krypterings-funktion, der skærmer data mod snushaner.

Fejlen rammer nemlig utilsigtet en række desktop-applikationer.

Apple frigav fredag en patch, der løser problemet for mobilplatformen iOS, men der er endnu ikke udsendt en løsning til desktop-computerne, der ellers ofte har mange applikationer, der bygger på det fejlramte kode-bibliotek.

Ifølge sikkerhedsfolk rammer fejlen blandt blandet Apples Mail, FaceTime, Calendar, Keynote, Safari-browseren, iBooks samt selskabets Software Update-applikationer.

Også Twitter og muligvis en række VPN-forbindelser kan være blevet ramt.

Her er fejlen

Fejlen ligger ifølge sikkerhedsfolk i det såkaldte Secure Transport-bibliotek, der anvendes til at opsætte en krypteret forbindelse til mange applikationer.

Secure Transport-biblioteket er indbygget i iOS 6 og senere versuoner og OS X version 10.9 og senere.

Håndteringen af følsomme, personlige data håndteres på de fleste websites med SSL eller TLS, der sikrer en krypteret forbindelse mellem en server og den anvendte computer.

Apples fejl i Secure Transport betyder imidlertid, at en hacker kan afvikle et såkaldt man-in-the-middle-angreb, der kan anvendes til at indarbejde falske data, så det ser ud som om, at der er tale om et autentisk og sikkerhedmæssigt godkendt website.

Ifølge sikkerhedsekspert og Google-medarbejder Adam Langley er fejlen 'dybt begravet' i en kodelinie.

"Denne type subtile bugs dybt nede i koden er simpelthen et mareridt. Det er sikkert bare en fejl, og jeg har virkeligt ondt af den person, der har ladet en editor glide ind, så bugg'en er blevet skrevet," lyder det fra Adam Langley i hans blog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.