Artikel top billede

Afstemning: Hvordan er dit forhold til din Windows XP?

Afstemning:Lige om lidt skal virksomhederne betale i dyre domme for at få et sikkert Windows XP. Bruger du stadig det aldrende styresystem? Lad os høre din mening.

Hvis du arbejder i it-branchen, har du efterhånden nok fundet ud af, at Microsoft trækker supportstikket til Windows XP 8. april 2014.

Det vil sige, at tirsdag 8. april er den allersidste dag, hvor Windows-fabrikken udsender en sikkerhedsopdatering ud til det 13 år gamle styresystem.

Herefter kræver det en særlig og ret dyr aftale med Microsoft at holde Windows XP sikkert.

Så mange læser CW med XP

Antallet af Windows XP-brugere skorter det ellers ikke på.

Globalt er antallet af XP-brugere vurderet til at ligge på knap 30 procent af samtlige computerbrugere i hele verden, hvilket vil sige, at der er hundrede millionvis af XP-brugere derude.

I Danmark lyder opgørelsen fra Danske Medier Research (tidligere FDIM) på, at andelen af Windows XP-brugere på det danske internet ligger på lige godt fem procent.

Da der i Danmark formentlig stadig findes flere pc'er end indbyggere, taler vi altså om hundretusindvis af Windows XP-maskiner. 

Kun fire procent af Computerworlds læsere benytter Windows XP til at læse vores historier med, men det er langtfra ensbetydende med, at folk ikke beskæftiger sig med Windows XP til dagligt.

For at få en større klarhed over, hvor stor problematikken er i det professionelle danske it-miljø, så skal du være meget velkommen, ude til højre for denne artikel, at stemme om, hvorvidt du har siddet foran og betjent en Windows XP-desktop i dag.

Hjælp os med at hjælpe andre

Flere historier her på sitet har afsløret, at de danske regioner med ansvar for landets sygehuse kæmper en hård og dyr kamp om at få bugt med Windows XP-udfordringerne.

Hvordan står det egentligt i kommunerne? I staten? Og ikke mindst i det private erhvervsliv?

Har du selv erfaringer med Windows XP-problematikken og ikke mindst mulige løsningsforslag, så tøv ikke med at byde ind i det nedenstående debatfelt.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte Computerworlds redaktion, hvis du ikke ønsker dit navn nævnt i forbindelse med Windows XP-udfordringerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere