Artikel top billede

Fitness-funktioner er der masser af i den nye Galaxy S5, der blandt andet har pulsmåler. Billeder: Kim Stensdal

Her er dommen over Galaxy S5: Har Samsung mistet pusten?

Samsung har rullet det tunge skyts frem med den nye Galaxy S5. Spørgsmål er, om det er nok til fortsat at holde de sultne konkurrenter væk?

Samsung lancerede for to uger siden sit nye flagskib, Galaxy S5, på Mobile World Congress.

Computerworld har allerede prøvekørt den nye Android-topmodel - se mere om det her - og nu begynder også de egentlige anmeldelser af Galaxy S5 at blive offentliggjort rundt omkring på nettet.

Der kan som udgangspunkt ikke herske tvivl om, at Galaxy S5 er et rigtig interessant produkt i Android-universet.

Samsung har både med Galaxy S3 og Galaxy S4 haft voldsom stor succes, og de to produkter har været medvirkende til, at Samsung i dag er verdens største smartphone-leverandør.

Her i Danmark har Samsung eksempelvis en markedsandel på 40 procent mod 33 procent til Apple.

Men spørgsmålet er, om Galaxy S5 er god nok til, at det sydkoranske selskab kan forsvare dets position også i det kommende år, når selskaber som Apple, HTC, Sony og Nokia også har uhyre interessante produkter at friste forbrugerne med?

Den er god - men er den god nok?

Tech Radar skriver i sin test af Galaxy S5, at den kommer med et bedre kamera, en mere lysstærk skærm, en hurtigere processor og et mere solidt design end forgængerne.

S5 vinder også ved at være vandafvisende og at have eksempelvis en pulsmåler.

Det er alt sammen gode ting, men spørgsmålet er, om det er nok til at få de eksisterende kuinder til at opgradere og til at vinde helt nye kunder fra konkurrenterne?

"Stort set alle dele af telefonen, fra brugergrænsefladen til kameraet til batteritiden, er blevet forbedret på den ene eller anden måde, hvilket gør det til en langt bedre telefon end S4, men helt sikkert ikke en, der der vil få dig til at bryde kontrakten (med teleselskabet, red.) for at opgradere."

For selv om S5 har rigtig mange gode ting at byde på, tøver Tech Radar alligevel med at kåre den til den nye vinder på smartphone-markedet. 

"Den har ikke et fantastisk kamera, en ufattelig god batteritid, et overvældende design eller ægte, innovative funktioner, og det får en del mennesker til at vente for at se, hvad konkurrencen bringer, før de beslutter, at dette (formentlig ret dyre) håndsæt er for dem."

Flere anmeldelser af S5

Hos Trusted Reviews har anmelderen nogenlunde den samme foreløbige dom over Samsungs nye produkt:

"Samsung Galaxy S5 er en telefon, der ser ud og føles som en anden top-mobil fra S-serien."

"Den tilbyder masser af nye funktioner og nogle meget tiltrængte forbedringer til Samsung-interfacet. Men vi er bare ikke sikre på, at så mange mennesker vil gå op i de nye ting."

Skal du opgradere?

Tech-sitet Recombu giver Galaxy S5 karakteren fire og en halv ud af fem mulige - blandt andet baseret på den gode skærm, den fremragende performance, batteritiden og kameraet.

På minus-siden fremhæves blandt andet plastik-designet.

"... hvis du allerede nyder godt af sidste års S4, vil vi sige, at du kun skal gå efter denne, hvis du har masser af penge - det er fantastisk med performance og nogle af de nye funktioner, men ikke helt nok til at berettige en opgradering, når man tager prisen i betragtning."

"For alle andre, særligt filmelskere og app-fans, får Galaxy S5 en stor anbefaling af Recombu."

Du kan se Computerworlds foreløbige test af Galaxy S5 her.

Udvalgte specifikationer:
Styresystem: Android 4.4.2 - KitKat
Processor: 2,5 GHz quadcore
Skærm: 5,1 tommer super amoled
Skærmopløsning: 1.920 gange 1.080 pixel
Lagerplads: 16/32 gigabyte
Kamera: 16 megapixel
Video: 1080p og UHD/4K
Batteri: 2.800 mAh
Størrelse: 142 x 72,5 x 8,1 millimeter
Vægt: 145 gram

To videoer om Galaxy S5

Samsung Galaxy S3 vandt i 2013 prisen for verdens bedste smartphone på Mobile World Congress.

I år var det HTC One, der løb med den eftertragtede pris.

Spørgsmålet er, om Galaxy S5 er god nok til at kunne bringe trofæet tilbage til Sydkorea næste år?

Eller om det i stedet bliver en af de efterhånden mange konkurrenter, der kan prale med at have verdens bedste smartphone på hylderne?

Computerworlds artikler om Galaxy S5:

Vi har prøvekørt Galaxy S5: Sådan fungerer den

Her er Samsungs nye kongemobil: Galaxy S5

Her halter Android-smartphones (endnu) voldsomt efter iPhone

Her er et par videoer fra Recombu og Tech Radar om Galaxy S5:

Læs også:

Vi har prøvekørt Galaxy S5: Sådan fungerer den

Her er Samsungs nye kongemobil: Galaxy S5

Her halter Android-smartphones (endnu) voldsomt efter iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.