Artikel top billede

Luk nu for Facebook - din chef kigger med

Medarbejdernes tidsforbrug på sociale medier bekymrer et stigende antal virksomhedsledere.

Der er god grund til at passe på, hvor meget du benytter Facebook, Twitter eller LinkedIn i arbejdstiden. Tre ud af ti chefer kontrollerer nemlig deres medarbejderes brug af de sociale medier, skriver Politiken.

Det fremgår af en undersøgelse fra Lederne, der har spurgt 1.594 ledere i danske virksomheder. I fjor angav 23 procent af lederne, at de kiggede med over skulderen.

»Det skal ses i lyset af, at flere og flere har taget de sociale medier til sig. Lederne skal samtidig forholde sig til, at der kommer nye generationer på arbejdsmarkedet, hvor sociale medier er en naturlig ting. Undersøgelsen tydeliggør, at de sociale medier også er en ledelsesmæssig udfordring«, siger ledelsesrådgiver Helle Bruun Madsen til avisen.

Chefen holder øje med tidsforbruget

Ifølge Lederne er det først og fremmest tidsforbruget på de sociale medier i arbejdstiden, som er løbet løbsk og har fået virksomhederne til at øge kontrollen.

»Det er ikke en ny problematik, at nogle medarbejdere bruger for meget tid på det private. Før foregik det mere ved kaffemaskinen eller i telefonen. I dag foregår det i stigende grad online«, forklarer hun.

Og måske er det ikke uden grund, at virksomhederne overvåger de ansatte.

Hver niende leder har nemlig ifølge Politiken oplevet, at brugen af de sociale medier har fået ansættelseskonsekvenser for en medarbejder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere