Artikel top billede

It-chef dropper Windows 8: Satser på Android og iOS

Stor virksomhed var i gang med at satse på Windows 8, men vender nu på en tallerken og satser i stedet på Android og iOS. Få forklaringen her.

Mobility er helt afgørende for det børsnoterede, britiske selskab Genus, der arbejder med genetik inden for fødevareproduktion i flere end 30 forskellige lande.

Genus havde egentlig udset sig Windows 8 som den platform, der skulle satses på til de mobile løsninger, men har nu i stedet valgt at investere i Android og iOS. Det skriver vores søstermedie, CIO UK.

"Windows 8 har været en personlig skuffelse. Nu har strategien slet ikke noget Windows i sig. Det kunne ikke være en mere brat vending. Nu fokuserer vi på Android og iOS til at levere mobile applikationer og information," fortæller CIO Keith Hopkinson fra Genus til CIO UK.

Vil fortsat bruge Windows 7

Hans udmelding om Windows 8 bunder ikke i, at han ikke bryder sig om Windows generelt, for Windows 7 vil fortsat blive anvendt i virksomheden.

Det er Windows 8, CIO'en ikke byder sig om.

"Microsoft-visionen om at Windows 8 er en platform til alle formater er bare ikke sagen. Der er tre versioner af Windows 8. Windows 8 var et skridt tilbage for os, og vi vil nu holde os til Windows 7. Det er en skam," siger Keith Hopkinson, der med de tre versioner må henvise til Windows 8, RT og Windows Phone 8 - selv om det ikke fremgår direkte af artiklen.  

CIO'en forklarer, at Genus har mobile medarbejdere i alle de lande, hvor virksomheden driver forretning, og at særligt transaktioner på farten rummer store muligheder for effektiviseringer.

"Jeg har arbejdet med it i 20 år og har ikke tidligere set så stor en mulighed for at forbedre virksomheder," forklarer han til CIO UK.

"Android-enheder til 100 pund (omkring 900 kroner, red.) giver en masse muligheder for, at folk kan blive teknologi-brugere."

"Fokus er på at producere en stribe apps, der vil erstatte al den gamle mobil-teknologi og give en moderne mobility-platform," siger han.

Sådan klarer Windows 8 sig i Danmark

Selv om Windows 8 er et af de Microsoft-styresystemer, der har haft en relativ hård fødsel, er der dog også en del virksomheder, der godt kan se potentialet i, at denne version favner forskellige slags hardware i modsætning til eksempelvis Windows 7.

It-direktør Mikael Munck fra Saxo Bank har tidligere fortalt til Computerworld, hvorfor han satser på Windows 8 til virksomhedens 1.400 medarbejdere.

En Gartner-analytiker har dog udtalt, at mange virksomheder vil holde fast i Windows 7 frem for at satse på Windows 8.

"Der er stor sandsynlighed for, at virksomheder vil blive på Windows 7 så længe som muligt," udtalte Gartner-analytiker Michael Silver, der forklarede, at man standardiserer på Windows 7/Office 2010 og derfor ignorerer Microsofts nye versioner.

Sådan siger Computerworlds læsere

En afstemning på Computerworld i efteråret 2013 viste, at det i høj grad også gør sig gældende i Danmark.

870 læsere af Computerworld svarede på spørgsmålet: "Har din arbejdsplads skiftet til Windows 8?"

Af dem svarede 39 procent: "Nej, og det kommer vi heller ikke til." Yderligere 31 procent svarede: "Nej, men det er muligt, at det sker på et tidspunkt."

Dermed var i alt 70 procent af læserne på det tidspunkt på arbejdspladser, der endnu ikke havde taget Windows 8 i brug.

Ni procent af læserne svarede dog: "Ja, vi har allerede en fuld udrulning af Windows 8." Hos yderligere syv procent lød det: "Vi er i gang med at skifte til Windows 8."

Læs også:

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital