Artikel top billede

It-chef dropper Windows 8: Satser på Android og iOS

Stor virksomhed var i gang med at satse på Windows 8, men vender nu på en tallerken og satser i stedet på Android og iOS. Få forklaringen her.

Mobility er helt afgørende for det børsnoterede, britiske selskab Genus, der arbejder med genetik inden for fødevareproduktion i flere end 30 forskellige lande.

Genus havde egentlig udset sig Windows 8 som den platform, der skulle satses på til de mobile løsninger, men har nu i stedet valgt at investere i Android og iOS. Det skriver vores søstermedie, CIO UK.

"Windows 8 har været en personlig skuffelse. Nu har strategien slet ikke noget Windows i sig. Det kunne ikke være en mere brat vending. Nu fokuserer vi på Android og iOS til at levere mobile applikationer og information," fortæller CIO Keith Hopkinson fra Genus til CIO UK.

Vil fortsat bruge Windows 7

Hans udmelding om Windows 8 bunder ikke i, at han ikke bryder sig om Windows generelt, for Windows 7 vil fortsat blive anvendt i virksomheden.

Det er Windows 8, CIO'en ikke byder sig om.

"Microsoft-visionen om at Windows 8 er en platform til alle formater er bare ikke sagen. Der er tre versioner af Windows 8. Windows 8 var et skridt tilbage for os, og vi vil nu holde os til Windows 7. Det er en skam," siger Keith Hopkinson, der med de tre versioner må henvise til Windows 8, RT og Windows Phone 8 - selv om det ikke fremgår direkte af artiklen.  

CIO'en forklarer, at Genus har mobile medarbejdere i alle de lande, hvor virksomheden driver forretning, og at særligt transaktioner på farten rummer store muligheder for effektiviseringer.

"Jeg har arbejdet med it i 20 år og har ikke tidligere set så stor en mulighed for at forbedre virksomheder," forklarer han til CIO UK.

"Android-enheder til 100 pund (omkring 900 kroner, red.) giver en masse muligheder for, at folk kan blive teknologi-brugere."

"Fokus er på at producere en stribe apps, der vil erstatte al den gamle mobil-teknologi og give en moderne mobility-platform," siger han.

Sådan klarer Windows 8 sig i Danmark

Selv om Windows 8 er et af de Microsoft-styresystemer, der har haft en relativ hård fødsel, er der dog også en del virksomheder, der godt kan se potentialet i, at denne version favner forskellige slags hardware i modsætning til eksempelvis Windows 7.

It-direktør Mikael Munck fra Saxo Bank har tidligere fortalt til Computerworld, hvorfor han satser på Windows 8 til virksomhedens 1.400 medarbejdere.

En Gartner-analytiker har dog udtalt, at mange virksomheder vil holde fast i Windows 7 frem for at satse på Windows 8.

"Der er stor sandsynlighed for, at virksomheder vil blive på Windows 7 så længe som muligt," udtalte Gartner-analytiker Michael Silver, der forklarede, at man standardiserer på Windows 7/Office 2010 og derfor ignorerer Microsofts nye versioner.

Sådan siger Computerworlds læsere

En afstemning på Computerworld i efteråret 2013 viste, at det i høj grad også gør sig gældende i Danmark.

870 læsere af Computerworld svarede på spørgsmålet: "Har din arbejdsplads skiftet til Windows 8?"

Af dem svarede 39 procent: "Nej, og det kommer vi heller ikke til." Yderligere 31 procent svarede: "Nej, men det er muligt, at det sker på et tidspunkt."

Dermed var i alt 70 procent af læserne på det tidspunkt på arbejdspladser, der endnu ikke havde taget Windows 8 i brug.

Ni procent af læserne svarede dog: "Ja, vi har allerede en fuld udrulning af Windows 8." Hos yderligere syv procent lød det: "Vi er i gang med at skifte til Windows 8."

Læs også:

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere