Artikel top billede

It-chef dropper Windows 8: Satser på Android og iOS

Stor virksomhed var i gang med at satse på Windows 8, men vender nu på en tallerken og satser i stedet på Android og iOS. Få forklaringen her.

Mobility er helt afgørende for det børsnoterede, britiske selskab Genus, der arbejder med genetik inden for fødevareproduktion i flere end 30 forskellige lande.

Genus havde egentlig udset sig Windows 8 som den platform, der skulle satses på til de mobile løsninger, men har nu i stedet valgt at investere i Android og iOS. Det skriver vores søstermedie, CIO UK.

"Windows 8 har været en personlig skuffelse. Nu har strategien slet ikke noget Windows i sig. Det kunne ikke være en mere brat vending. Nu fokuserer vi på Android og iOS til at levere mobile applikationer og information," fortæller CIO Keith Hopkinson fra Genus til CIO UK.

Vil fortsat bruge Windows 7

Hans udmelding om Windows 8 bunder ikke i, at han ikke bryder sig om Windows generelt, for Windows 7 vil fortsat blive anvendt i virksomheden.

Det er Windows 8, CIO'en ikke byder sig om.

"Microsoft-visionen om at Windows 8 er en platform til alle formater er bare ikke sagen. Der er tre versioner af Windows 8. Windows 8 var et skridt tilbage for os, og vi vil nu holde os til Windows 7. Det er en skam," siger Keith Hopkinson, der med de tre versioner må henvise til Windows 8, RT og Windows Phone 8 - selv om det ikke fremgår direkte af artiklen.  

CIO'en forklarer, at Genus har mobile medarbejdere i alle de lande, hvor virksomheden driver forretning, og at særligt transaktioner på farten rummer store muligheder for effektiviseringer.

"Jeg har arbejdet med it i 20 år og har ikke tidligere set så stor en mulighed for at forbedre virksomheder," forklarer han til CIO UK.

"Android-enheder til 100 pund (omkring 900 kroner, red.) giver en masse muligheder for, at folk kan blive teknologi-brugere."

"Fokus er på at producere en stribe apps, der vil erstatte al den gamle mobil-teknologi og give en moderne mobility-platform," siger han.

Sådan klarer Windows 8 sig i Danmark

Selv om Windows 8 er et af de Microsoft-styresystemer, der har haft en relativ hård fødsel, er der dog også en del virksomheder, der godt kan se potentialet i, at denne version favner forskellige slags hardware i modsætning til eksempelvis Windows 7.

It-direktør Mikael Munck fra Saxo Bank har tidligere fortalt til Computerworld, hvorfor han satser på Windows 8 til virksomhedens 1.400 medarbejdere.

En Gartner-analytiker har dog udtalt, at mange virksomheder vil holde fast i Windows 7 frem for at satse på Windows 8.

"Der er stor sandsynlighed for, at virksomheder vil blive på Windows 7 så længe som muligt," udtalte Gartner-analytiker Michael Silver, der forklarede, at man standardiserer på Windows 7/Office 2010 og derfor ignorerer Microsofts nye versioner.

Sådan siger Computerworlds læsere

En afstemning på Computerworld i efteråret 2013 viste, at det i høj grad også gør sig gældende i Danmark.

870 læsere af Computerworld svarede på spørgsmålet: "Har din arbejdsplads skiftet til Windows 8?"

Af dem svarede 39 procent: "Nej, og det kommer vi heller ikke til." Yderligere 31 procent svarede: "Nej, men det er muligt, at det sker på et tidspunkt."

Dermed var i alt 70 procent af læserne på det tidspunkt på arbejdspladser, der endnu ikke havde taget Windows 8 i brug.

Ni procent af læserne svarede dog: "Ja, vi har allerede en fuld udrulning af Windows 8." Hos yderligere syv procent lød det: "Vi er i gang med at skifte til Windows 8."

Læs også:

Magtskifte: Dette styresystem har erobret tronen fra Windows

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser

Dansk top-direktør: Derfor satser vi på Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.